CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Video@CARI Apa Kata Mereka? Lihat artikel

Bila Tudung Pelik Jadi Pilihan Muslimah..

23-3-2016 09:26 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 43022| Komen: 132

Description: Pada masa kini, wujud pelbagai jenis fesyen tudung terkini dengan rekaan yang semakin pelik dan rumit. Ada yang berlilit-lilit, berselendang, ber-awning, berpintu gerbang, bersanggul-sanggul dan dilet ...




  Artikel: TS LOO l  Video: Firdausz & TS LOO Suntingan Visual: Firdausz



Dahulu, wujud rekaan tudung yang dinamakan tudung bawal atau tudung biasa di Malaysia. Ramai Muslimah Malaysia dilihat memakai tudung sedemikian ke sana ke mari. Ia nampak biasa dan rekaannya sangat mudah, namun, wanita yang memakainya masih nampak feminin serta manis walaupun di dalam kesederhanaan.


Pada masa kini, wujud pelbagai jenis fesyen tudung terkini dengan rekaan yang semakin pelik dan rumit. Ada yang berlilit-lilit, berselendang, ber-awning, berpintu gerbang, bersanggul-sanggul dan diletakkan bermacam aksessori.


Tudung pelbagai fesyen sebegini mudah dibeli di merata tempat. Namun, adakah trend ini telah membuatkan kaum Muslimah di Malaysia benar-benar menghayati hikmah amalan bertudung itu ?- CARI Infonet

62

Bagus
35

Marah
37

Terkejut
50

Sedih
27

Lawak
48

Bosan

Friends Rank (259 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote ultra78 23-3-2016 09:29 AM
Sampai 2 thread sama ye

Quote Jagendas 23-3-2016 09:29 AM
double post bro
Quote chinta89 23-3-2016 09:36 AM
tt nape dabel post
Quote CARI-MAMS 23-3-2016 09:37 AM
ok dah close lagi satu...maaf ya.
Quote ChildrenOfBodom 23-3-2016 10:38 AM
Quote noor2 23-3-2016 10:54 AM
ChildrenOfBodom replied at 23-3-2016 10:38 AM

Ni pelik ke cantik?
Quote Bedah.Cun 23-3-2016 10:55 AM
I tengok macam pelik jer
Quote ira_229 23-3-2016 11:08 AM

apa yg peliknya? ok pe!
Quote haryatie 23-3-2016 11:12 AM
tudung bawal atau tudung biasa ttp pujaan hati aku...
keluarkan kan la tudung apa pun
Quote kumen2 23-3-2016 11:13 AM
hidup mati x mahu
Quote batmana 23-3-2016 11:15 AM


ni kalu pkai topeng, jadi tudung batwomen plak
Quote aleesyasofia 23-3-2016 11:50 AM
batmana replied at 23-3-2016 11:15 AM
ni kalu pkai topeng, jadi tudung batwomen plak

adakah diaorang satu geng..
cara pakai tudung lebih kurang sama jer..

Quote myoujin 23-3-2016 11:58 AM
batmana replied at 23-3-2016 11:15 AM
ni kalu pkai topeng, jadi tudung batwomen plak

Ni pelakon alien vs predator tu ke.. Alien pakai tudung memang camni
Quote atira 23-3-2016 11:59 AM
banyak je tered memolis pakaian wanita syumul
Quote potsshine 23-3-2016 12:06 PM
mende diorg bubuh atas kepala …letak bantal busuk bungkus ngan tudung…pelik sungguh…haiiiii
Quote manjalara_01 23-3-2016 01:01 PM
potsshine replied at 23-3-2016 12:06 PM
mende diorg bubuh atas kepala …letak bantal busuk bungkus ngan tudung…pelik sungguh…haiiiii

np yea nak letak bantal busuk?...motif?
Quote sipendiam 23-3-2016 01:18 PM
nah koleksi2 buat cuci2 mata time lunch ni..mana tau ada akak2 yang terberkenan boleh la pergi kejap sementara ada lagi 40minit lunch hour





















Quote lipstickz 23-3-2016 01:27 PM
Ahahahahah!!!

Quote Peya 23-3-2016 01:32 PM
Diva AA yg x menahan

Lihat semua komen(132)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

22-1-2022 07:56 AM GMT+8 , Processed in 0.098880 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top