CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Video@CARIApa Kata Mereka?
Subscribe

Apa Kata Mereka?


Geng Kunyit Makin Berani Di Malaysia, Boleh Terima Ke Tak? Geng Kunyit Makin Berani Di Malaysia, Boleh Terima Ke Tak?
Takut betullah! Golongan gay atau geng kunyit sekarang ni berleluasa mencari mangsa di mana-mana sahaja. Apa nak jadilah dengan dunia akhir zaman ni. Bahaya!
19-10-2017 11:34 AM | CARI-MAL       Komen : 138


Ditelan Mati Emak, Diluah Mati Bapa, Rohingya Perlu Dibantu Atau Pun Tidak? Ditelan Mati Emak, Diluah Mati Bapa, Rohingya Perlu Dibantu Atau Pun Tidak?
Diseksa dan dibunuh kejam di Myanmar, isu Rohingya hangat diperkatakan dunia, apatah lagi bila pelarian etnik ini merayu meminta pertolongan menyebabkan Malaysia turut terpalit sekali.
7-9-2017 01:26 PM | CARI-MRO       Komen : 10


'Gaya Hidup' Netizen Di Media Sosial Tak Macam Orang Merdeka. Kenapa? 'Gaya Hidup' Netizen Di Media Sosial Tak Macam Orang Merdeka. Kenapa?
201708rQsxikIdCuIArtikel Oleh Maly Rosli |Video OlehKelly Choong Ching Mun| Suntingan Visual OlehKelly Choong Ching Mun lApa itu erti kemerdekaan sebenar-benarnya? Adakah kita benar-benar merdeka atau ...
30-8-2017 03:01 PM | CARI-MAL       Komen : 7


Membimbangkan! Golongan Murtad Makin Berani, Bangga Mengaku Ateis Membimbangkan! Golongan Murtad Makin Berani, Bangga Mengaku Ateis
Golongan ateis semakin melampau-lampau nampaknya. Bukan sahaja bangga mengisytiharkan diri murtad dari agama asal, siap ada perhimpunan untuk mengumpulkan mereka yang sama-sama tidak mempercayai kew ...
25-8-2017 12:00 PM | CARI-MRO       Komen : 186


'Mainan' Agama Di Malaysia Dah Macam Politik, Apa Hal? 'Mainan' Agama Di Malaysia Dah Macam Politik, Apa Hal?
Kebelakangan ini, isu agama menjadi semakin hari semakin sensitif. Apa puncanya menyebabkan keadaan sebegitu berlaku?
18-8-2017 02:10 PM | CARI-LTS       Komen : 75


Buli Menjadi-jadi, Salah Siapa? Buli Menjadi-jadi, Salah Siapa?
Bukan baru setahun dua kita dihadapkan dengan berita berhubung kes buli, namun sehingga kin ...
11-8-2017 11:11 AM | CARI-MAL       Komen : 13


Kenapa Zaid Hina Dan Cakap Filem Malay Regiment "Bodoh"? - Rani Kulup Kenapa Zaid Hina Dan Cakap Filem Malay Regiment "Bodoh"? - Rani Kulup
Tahun lalu filem “Tanda Putra” mempamerkan unsur orang Cina yang memulakan tragedi 13 Mei,1969 ...
10-8-2017 12:36 PM | CARI-LTS       Komen : 20


Kenapa Rakyat Malaysia 'Takut' Sangat Nak Derma Darah? Kenapa Rakyat Malaysia 'Takut' Sangat Nak Derma Darah?
201708vBo85v6J6toArtikel Oleh Maly Rosli|Video OlehKelly Choong Ching Mun| Suntingan Visual Oleh Kelly Choong Ching Mun lBaru-baru ini pihak media melaporkan bekalan darah berada di paras kritikal eko ...
4-8-2017 11:16 AM | CARI-MAL       Komen : 179


Semakin Hari Semakin Jahil, Buang Bayi Macam Buang Sampah! Semakin Hari Semakin Jahil, Buang Bayi Macam Buang Sampah!
Belakangan ini, hampir setiap hari kita disajikan berita menyayat hati pembuangan bayi yang semakin meningkat di tanah air. Sungguh tidak berperikemanusiaan!
31-7-2017 11:55 AM | CARI-MAL       Komen : 5


India Muslim Diterima Sebagai Bumiputera, Suatu Ancaman Buat Orang Melayu? India Muslim Diterima Sebagai Bumiputera, Suatu Ancaman Buat Orang Melayu?
Susulan baru-baru ini, Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak membuat pengumuman bahawa kerajaan akan mengkaji rayuan masyarakat India Muslim yang mahu diiktiraf sebagai Bumiputera.
27-7-2017 03:05 PM | CARI-LTS       Komen : 69


Mengejutkan! Ibu Bapa Sibuk Hal Sendiri, Tak Sedar Anak Kecil Galak Tonton Kartun Lucah Di Internet? Mengejutkan! Ibu Bapa Sibuk Hal Sendiri, Tak Sedar Anak Kecil Galak Tonton Kartun Lucah Di Internet?
Bukan mudah bagi ibu bapa yang sibuk bekerja untuk mendidik anak-anak. Kurangnya masa untuk dihabiskan bersama membuatkan anak-anak kecil ini lebih gemar menjadikan gajet sebagai teman pengganti.
20-7-2017 12:00 PM | CARI-MRO       Komen : 30


Kagum! Rakyat Teruja Habis Dengan MRT Fasa Kedua. Lebih Jimat Poket, Masa Kagum! Rakyat Teruja Habis Dengan MRT Fasa Kedua. Lebih Jimat Poket, Masa
Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak telah melancarkan fasa kedua Transit Aliran Massa (MRT) Laluan Sungai Buloh-Kajang (SBK).
18-7-2017 11:23 AM | CARI-MRO       Komen : 32


Bukan Lagi Dianaktirikan, Tulisan Jawi Sudah Dilupakan Oleh Orang Melayu Sendiri? Bukan Lagi Dianaktirikan, Tulisan Jawi Sudah Dilupakan Oleh Orang Melayu Sendiri?
Menjadi satu kebanggaan pada suatu ketika dahulu kalau mahir menulis dan membaca tulisan Jawi. Tapi zaman sekarang ramai yang sudah tidak berminat dengannya.
14-7-2017 11:23 AM | CARI-MRO       Komen : 100


Doktor Tidak Fasih Bahasa Melayu Buat Pesakit Tertekan, Betulkah? Doktor Tidak Fasih Bahasa Melayu Buat Pesakit Tertekan, Betulkah?
201707VnyzTueALYEArtikel Oleh Maly Rosli | Video OlehTan Zhen Sheng| Suntingan Visual OlehAngie Ling lWalaupun kerajaan sudah menarik semula kelonggaran syarat Bahasa Melayu untuk sebarang jawatan dal ...
7-7-2017 12:21 PM | CARI-MAL       Komen : 62


Pergi Bazar Ramadan Pun Pakai Seksi, Mahu Beli Makanan Ke Jamu Mata? Pergi Bazar Ramadan Pun Pakai Seksi, Mahu Beli Makanan Ke Jamu Mata?
Setiap kali tibanya bulan Ramadan, bagaikan pesta makanan apabila bazar-bazar dibuka untuk memenuhi permintaan pelanggan.
16-6-2017 01:48 PM | CARI-MRO       Komen : 69


Wajarkah Kerajaan Belanja Ratus Juta Bina Stadium Untuk Cergaskan Anggota Polis? Wajarkah Kerajaan Belanja Ratus Juta Bina Stadium Untuk Cergaskan Anggota Polis?
Kegemukan memang sinonim dengan imej anggota polis negara kita selama ini. Justeru itu, satu program kecergasan telah diperkenalkan oleh Polis Diraja Malaysia dalam usaha membantu anggota polis yang b ...
18-5-2017 12:36 PM | CARI-LTS       Komen : 62


Semakin Sukar Cari Pekerja Setia, Ramai Pilih Lompat Kerja Semakin Sukar Cari Pekerja Setia, Ramai Pilih Lompat Kerja
Kos sara hidup yang semakin meningkat dan ketidaktentuan ekonomi zaman sekarang, pastinya ramai akan memilih majikan yang boleh memenuhi jangkaan gaji mereka.
16-5-2017 01:19 PM | CARI-MRO       Komen : 198


Lambakan Kafe Hipster & Pusat Membeli Belah, Tanda Negara Semakin Maju? Lambakan Kafe Hipster & Pusat Membeli Belah, Tanda Negara Semakin Maju?
Sebelum ini, kafe moden atau kini lebih dikenali sebagai kafe hipster disifatkan sebagai tempat bersantai yang mewah.
12-5-2017 03:07 PM | CARI-LTS       Komen : 96


Kes Pelajar Tahfiz Didera: Beranikah Lagi Ibu Bapa Hantar Anak Ke Pusat Tahfiz? Kes Pelajar Tahfiz Didera: Beranikah Lagi Ibu Bapa Hantar Anak Ke Pusat Tahfiz?
Kes pelajar tahfiz yang didera sehingga menyebabkan kematiannya baru-baru ini telah menggemparkan seluruh negara.
3-5-2017 12:53 PM | CARI-MRO       Komen : 66


Perogol Boleh Kahwini Mangsa Rogol, Apa Nak Jadi Dengan Malaysia? Perogol Boleh Kahwini Mangsa Rogol, Apa Nak Jadi Dengan Malaysia?
Susulan isu kenyataan Ahli Parlimen Tasek Gelugor (BN) Datuk Shabudin Yahaya baru-baru ini yang mencetuskan kontroversi, kami dari CARI telah menjalankan satu tinjauan bagi mendapatkan pandangan dan r ...
7-4-2017 02:52 PM | CARI-MAL       Komen : 25


Hilang Kepercayaan Parti Politik, Pengundi Memilih Buang Undi Rosak? Hilang Kepercayaan Parti Politik, Pengundi Memilih Buang Undi Rosak?
Pakatan Harapan sebelum ini menganggarkan, pada pilihanraya umum yang akan datang ini, berkemungkinan besar terdapat 10% pengundi akan memilih tidak keluar rumah untuk buang undi atau membuang undi ro ...
22-3-2017 01:19 PM | CARI-LTS       Komen : 22


Alahai, Malaysia Sekali Lagi Jadi Tumpuan Dunia Akibat Isu Mengarut Alahai, Malaysia Sekali Lagi Jadi Tumpuan Dunia Akibat Isu Mengarut
Sebelum ini, Ibrahim Mat Zin yang nenggelarkan dirinya sebagai Raja Bomoh Sedunia Nujum VIP menjalankan upacara ritual, dengan harapan dapat melembutkan hati pemimpin Korea Utara, kemudian pergi juga ...
17-3-2017 01:00 PM | CARI-LTS       Komen : 32


Tak Kisah Kedai Makan Kotor, Janji Makanan Sedap? Tak Kisah Kedai Makan Kotor, Janji Makanan Sedap?
Ramai pelanggan yang tertipu dengan premis makanan yang cuma kelihatan bersih di depan, tapi menternak lipas dan tikus di belakang.
16-3-2017 02:37 PM | CARI-MRO       Komen : 34


Murid Makin Naik Lemak, Wajarkah  Ibu Bapa Serang Guru? Murid Makin Naik Lemak, Wajarkah Ibu Bapa Serang Guru?
Kebelakangan ini kita disajikan dengan banyak berita tentang ibu bapa yang menyerang guru di sekolah.
10-3-2017 02:12 PM | CARI-MRO       Komen : 30


Trend Kerja Lebih Masa Undang Maut, Majikan Hanya Kejar Untung? Trend Kerja Lebih Masa Undang Maut, Majikan Hanya Kejar Untung?
Mail Online melaporkan, lebih separuh daripada pekerja khususnya di bandar mengalami tekanan hidup ketika mereka cuba mengimbangkan antara kehidupan di pejabat dan rumah selain perlu menangani tabiat ...
23-2-2017 12:38 PM | CARI-LTS       Komen : 37


Tak Fasih Bahasa Melayu, Batalkan Sahaja Kewarganegaraan? Tak Fasih Bahasa Melayu, Batalkan Sahaja Kewarganegaraan?
Baru-baru ini, pendakwah bebas, Profesor Dr Mohd Ridhuan Tee Abdullah mencadangkan rakyat Malaysia yang tidak tahu berbahasa Melayu tidak layak tinggal di negara ini. Sejauhmana kewajaran tentang cada ...
16-2-2017 12:15 PM | CARI-LTS       Komen : 120


Kenakan Hukuman Mati Ke Atas 'Jerung Besar', Adakah Mampu Kekang Rasuah? Kenakan Hukuman Mati Ke Atas 'Jerung Besar', Adakah Mampu Kekang Rasuah?
Walaupun cadangan hukuman mati ke atas pesalah rasuah diterima kerajaan Thailand, tapi adakah rakyat Malaysia bersetuju penjawat awam yang menerima rasuah turut dikenakan hukuman mati mandatori?
8-2-2017 12:01 PM | CARI-LTS       Komen : 16


Tinjauan Tahun Baru Cina, Tetap Meriah Walau Ekonomi Tak Memberangsangkan Tinjauan Tahun Baru Cina, Tetap Meriah Walau Ekonomi Tak Memberangsangkan
Tahun ini merupakan Tahun Ayam, iaitu haiwan kesepuluh dalam kitaran kalender cina
26-1-2017 08:13 AM | CARI-LTS       Komen : 54


Survey: Kenaikan Gaji, Pemberian Bonus Tahun Ini Tak Kunjung Tiba? Survey: Kenaikan Gaji, Pemberian Bonus Tahun Ini Tak Kunjung Tiba?
Bagi kebanyakan orang yang bekerja makan gaji, setelah setahun bekerja keras untuk syarikat masing-masing, sudah semestinya amat berharap pemberian insentif kewangan atau bonus tahunan daripada majika ...
11-1-2017 03:21 PM | CARI-LTS       Komen : 52


Nahas Bas, Adakah Anda Masih Berani Guna Perkhidmatan Bas Ekspres? Nahas Bas, Adakah Anda Masih Berani Guna Perkhidmatan Bas Ekspres?
Walaupun undang-undang telah diperketat dan dilaksanakan, ia bagai mencurah air ke daun keladi. Kemalangan melibatkan bas ekspres tetap juga berlaku. Kemalangan sedemikian sering kali dikaitkan denga ...
29-12-2016 01:24 PM | CARI-MAL       Komen : 36

1234Next

ADVERTISEMENTADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENTADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

22-6-2024 12:41 AM GMT+8 , Processed in 0.033132 second(s), 73 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top