CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

BERSIH 4.0 Di 3 Buah Bandar

30-7-2015 10:31 AM| Diterbitkan: CARI-SFG| Dilihat: 9177| Komen: 56

Description: Perhimpunan ini bermula pada pukul 2 petang pada 29 Ogos berterusan sehingga tengah malam 30 Ogos...
Oleh : Fyruz Hanna


Perhimpunan Bersih 4.0 diadakan di tiga buah bandar untuk mendesak peletakan jawatan Perdana serta menentang amalan rasuah dalam kerajaan. 

Perhimpunan tersebut akan diadakan di 3 bandar besar iaitu di Kuala Lumpur, Kota Kinabalu yang membawa 4 objektif iaitu :

1. Pilihanraya bersih
2. Pentadbiran bersih
3. Menyelamatkan ekonomi negara

4. Memelihara hak untuk membantah

Perhimpunan ini bermula pada pukul 2 petang pada 29 Ogos berterusan sehingga tengah malam 30 Ogos.

Maria Chin berharap setiap rakyat dapat turut serta bagi memberi penekanan pada pentadbiran kerajaan untuk berhenti melakukan segala rasuah.

Katanya lagi, BERSIH turut akan memberi notis kepada pihak polis sebagai prosedur biasa.





11

Bagus
18

Marah
8

Terkejut
6

Sedih
9

Lawak
12

Bosan

Friends Rank (64 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote sashasam 29-7-2015 02:31 PM
Edited by sashasam at 29-7-2015 02:32 PM

Mark 29 ogos ini   
Quote Atifan 29-7-2015 02:31 PM
xde perarakan hari merdeka lah ni
Quote Skuau 29-7-2015 02:33 PM
Kalo bersihkan PATI aku ikut....
Quote sashasam 29-7-2015 02:33 PM
Atifan replied at 29-7-2015 02:31 PM
xde perarakan hari merdeka lah ni

Lamanya. Sebulan kemudian orang melayu pun sudah lupa isunya
Quote revolusi_30 29-7-2015 02:34 PM
Asal 2.0 ..? Bukan dah 4.0 ke ?
Quote sashasam 29-7-2015 02:35 PM
revolusi_30 replied at 29-7-2015 02:34 PM
Asal 2.0 ..? Bukan dah 4.0 ke ?

Bersih 1.0 bawah ambiga manakala bersih 2.0 bawah marina chin agaknya
Quote revolusi_30 29-7-2015 02:36 PM
sashasam replied at 29-7-2015 02:35 PM
Bersih 1.0 bawah ambiga manakala bersih 2.0 bawah marina chin agaknya

2.0 bawah abg Mat rasa.. 3.0 yg sendu sikit.  Akak lupa sapa lead.  PAS kot.
Quote harkktuih 29-7-2015 02:39 PM
so apa pencapaian Bersih setakat ni?
Quote Simunggu 29-7-2015 02:43 PM
yg membatu api cina taknat...yg berdemo kena tangkap ..berpukul antara satu sama lain org melayu..org Islam...yg seronok makan pop con sambil ketawa ketawa dirumah tengok org Islam berbunuh adalah umat kapirun....so mana akal kita?? di malaysia sepatutnya kita in power..
Quote Simunggu 29-7-2015 02:44 PM
harkktuih replied at 29-7-2015 02:39 PM
so apa pencapaian Bersih setakat ni?

bukan bersih...tapi Belsih...belsih..
Quote anisania 29-7-2015 02:46 PM
DEMO?? hmmmmm demo kut mana pun..pokjib kebal kut.
Quote cak! 29-7-2015 02:48 PM
aku nk join ..najib-rosmoh dh melampau batasan
Quote harkktuih 29-7-2015 02:49 PM
Simunggu replied at 29-7-2015 02:43 PM
yg membatu api cina taknat...yg berdemo kena tangkap ..berpukul antara satu sama lain org melayu..or ...

kita cuma kopi power root, kopi super power sajer
Quote AbukRokok 29-7-2015 02:49 PM
ala nti polis ambilgambar kne pecat nti
Quote revolusi_30 29-7-2015 02:51 PM
harkktuih replied at 29-7-2015 02:39 PM
so apa pencapaian Bersih setakat ni?

La... X ikut perkembangan ke ..? Dakwat kekal dan kotak lutsinar.  Tu kan sebahagian agenda Bersih 1.0
Quote payungterjun 29-7-2015 02:53 PM
Skuau replied at 29-7-2015 02:33 PM
Kalo bersihkan PATI aku ikut....

Yang ni aku pon setuju
Quote sashasam 29-7-2015 02:54 PM
revolusi_30 replied at 29-7-2015 02:51 PM
La... X ikut perkembangan ke ..? Dakwat kekal dan kotak lutsinar.  Tu kan sebahagian agenda Bersih ...

Banyak sudah pencapaian yang dibuat
Quote cupin_cipin 29-7-2015 02:59 PM
Edited by cupin_cipin at 29-7-2015 03:01 PM

protes seterusnya ni patut dinamakan bersih 3.85
sempena mengambil barakoh cgpa ahmad maslan
Quote ~boolean 29-7-2015 03:01 PM
Kibod warrior paling lantang selalunyalah yang paling bacul. Tunggu aja lah nanti alasan outstation, ada open house, kerja dan sebagainya

Aku turun padang 29 ogos ini. Ada di sana bukan sebagai pro- mana2 pihak, tapi sebagai rakyat malaysia yang nak menuntut jawapan dan mencari keadilan untuk rakyat.

Lihat semua komen(56)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-10-2022 03:59 AM GMT+8 , Processed in 0.072322 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top