CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Shafie Apdal Disingkir, UMNO Sabah Terkesan

30-7-2015 11:59 AM| Diterbitkan: CARI-SFG| Dilihat: 6214| Komen: 21

Description: akan berlaku perebutan kuasa terutamanya pada Pilihan Raya Umum akan datang....
Oleh : Fyruz Hanna



sumber foto: Malaysianinsider



Semua sedia maklum Datuk Seri Mohd Shafie Apdal digugurkan dalam senarai kabinet. Ini sekaligus membawa kepada kelemahan untuk parti UNMO negeri itu.

Seperti yang diberitakan TheRakyatPost, pergeseran antara bekas Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah dengan Ketua Menteri Sabah, Datuk Seri Musa Aman bukan lagi satu rahsia.



Datuk Dr Jeffrey G Kitingan juga berkata tidak mustahil jika Shafie mengetuai kumpulan B dalam UMBO di Sabah dan menubuhkan parti baru.


Selain Datuk Jeffrey, Presiden Parti Maju Sabah (SAPP), Datuk Yong Teck Lee juga berkata perpecahan antara mereka dilihat ketara.


Seorang pemimpin UMNO yang enggan namanya disiarkan berkata akan berlaku perebutan kuasa terutamanya pada Pilihan Raya Umum akan datang.


Walaupun bukan lagi rahsia apabila Musa dan Shafie tidak bersemuka di antara satu sama lain, namun situasi yang sama berlaku di antara Musa dan Datuk Seri Dr Mohd Salleh Tun Said Keruak yang juga kini Menteri Komunikasi dan Multimedia.

Sumber itu berkata, Musa tidak akan selesa walaupun Salleh, Shafie dan Dewan Speaker, Tan Sri Pandikar Amin Mulia berada Pertubuhan Bajau Bersatu Sabah.




sumber: Therakyatpost

22

Bagus
16

Marah
16

Terkejut
21

Sedih
10

Lawak
18

Bosan

Friends Rank (103 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote ultrakasino 30-7-2015 12:12 PM
Siapa cukup alatan perang dia boleh mendapat apa yg diinginkan. Tapi kedua-duanya mcm seimbang je.
Quote MissNigga 30-7-2015 12:18 PM
deyols patut cari bini yang super power yang leh bagi support kat hubby...

cam bijan .. dah ler tulur tarak ... kepit memanjang ... lembik cam pondan .. tapi tetap powerful sebab kak ros ada ...
Quote rashiman 30-7-2015 12:22 PM
Hanya jawatan Menteri yg disingkir,
Shafie Afdal masih lagi kuat dalam parti, masih lagi memegang jawatan Naib Presiden Umno.
Quote Orange1 30-7-2015 12:42 PM
Patutnya ummah sabah bersatuu tuntut hak korang bukannya bergocoh sesama sendiri pulak. Jatuhkan najib tu. Najib bukannya kesah mana pun tentang keselamatan negeri n rakyat sabah, dia buat lebih kurang je. Aku dgr video u tube Tun M psl 1MDB, dia ada cita ada pihak dr perancis jumpa Tun utk perkenalkan equipment pertahanan modern yg sesuai dgn gograpi sabah yg diancam dgn lanun segala n ancaman dr sulu tu. Tun M bagitau kat najib selaku pm suruh tgk benda tu, pihak perancis tu pun jumpa nak bg penerangan tp si najib ni duk bersembang2 hal lain dgn org lain, dia cuma dgr dlm 15 min saja penerangan tu, lps tu tak ada follow up apa. Utk perkara sepentinggg keselamatan rakyat sabahhh dia cuma bg masa 15 je sekadarrr buat syaratt lps tu terus diamm. Nampak sgtt dia tak bersungguh2 utk selesaikan ancaman keselamatan di sabah, tak penting pun bg dia, tak nak spend duit byk utk beli equipment mahal utk sabah agaknya, apalah sgt sabah je punnn, buat apalah nak buang duit byk2, apa yg ada sudah!
Umno sabah tak payahlah sokong najibb, masa ni lah tunjukk pulak kekuatan sabah kat dia, dia pun buat lebih kurang je kat sabah, bila perlu je buat baik.



Quote rashiman 30-7-2015 01:12 PM
Orange1 replied at 30-7-2015 12:42 PM
Patutnya ummah sabah bersatuu tuntut hak korang bukannya bergocoh sesama sendiri pulak. Jatuhkan naj ...

Pemilihan Umno nanti...bolehlah Safie Afdal berganding bahu dengan TS Muhyiddin merebut jawatan Presiden & Timbalan Presiden Umno,
Bolehlah jadi PM & TPM.
Quote dcruins 30-7-2015 01:15 PM
Johor,Kedah dan Sabah dah tag team jadi Team B merebut kerusi Presiden....
Quote milo_888 30-7-2015 01:18 PM
Kenapa iklan pepsi/revive lahanat tu asik kuar tiap kali click new page/notices??
melampau2 iklan kat cari ni... kebulur duit sangat ke sampai menyusahkan orang?

Dah la iklan serata ceruk dalam ni.. kiri kanan atas bawah tengah2 semua ada.. sampai orang nak click pun kena kuar iklan jugak ke?

Dah la kena tunggu dekat satu minit baru boleh pangkah page tu bagi hilang... memang lahanat...

Akak tak kira.. akak akan spam semua thread sebab iklan lahanat ni...
Quote reenaz 30-7-2015 01:22 PM
UMNO Sabah terkesan? Terkesan lagi Zahida Rapik!
Quote ogata 30-7-2015 01:29 PM
any sabahan nak comment ??
kawan iols d poli dulu pernah kata..the biggest mistakes sabah membiarkan umno masuk sabah...
Quote syamrin 31-7-2015 11:54 PM
Orange1: Patutnya ummah sabah bersatuu tuntut hak korang bukannya bergocoh sesama sendiri pulak. Jatuhkan najib tu. Najib bukannya kesah mana pun tentang kesel ...


Betul tu, bro.. Kat sosmed pages Sabah banyak dah tak sokong Najib, UMNO..
Quote dusunmind 28-6-2016 11:45 PM
Da lama berkuasa. Bagilah can kat org lain pula.
Quote eizarz 29-6-2016 08:17 AM
dusunmind replied at 28-6-2016 11:45 PM
Da lama berkuasa. Bagilah can kat org lain pula.

apsal ko up kan thread lama ni
Quote bluehedgehog 29-6-2016 10:57 AM
ele...tabur je dedak...semua diam trus
Quote kudin66 29-6-2016 01:18 PM
Tak ada kerja lain asyik bergaduh aje kaum Melayu ni
Quote Simunggu 29-6-2016 03:22 PM
hehehehe...ada org masuk perangkap....menyesal tak berlagu lah ni.......UMNO Sabah tatap kuat dan padu without him...
Quote bluehedgehog 29-6-2016 03:25 PM
milo_888 replied at 30-7-2015 01:18 PM
Kenapa iklan pepsi/revive lahanat tu asik kuar tiap kali click new page/notices??
melampau2 iklan  ...

download dan install adblock
Quote Syd 29-6-2016 03:44 PM
Di Sabah

[fbv]10209101785000317[/fbv]
Quote vespa_oren 29-6-2016 04:22 PM

Nie dekat rumah shhafie afdal nie

Dtg datuk RM, terus patah balik kot diaorg


Quote Syd 29-6-2016 04:36 PM
vespa_oren replied at 29-6-2016 04:22 PM
Nie dekat rumah shhafie afdal nie

Dtg datuk RM, terus patah balik kot diaorg

hahaha

berapa lori nak kasi tuh?

Lihat semua komen(21)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-10-2022 01:10 AM GMT+8 , Processed in 0.068329 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top