CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Giliran Anak Perempuan Zahid Hamidi Bersuara di Instagram

29-7-2015 04:03 PM| Diterbitkan: CARI-IIN| Dilihat: 29905| Komen: 147

Description: Semalam satu Malaysia digembar gemburkan dengan pelantikan baru Timbalan Perdana Menteri (TPM) iaitu Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi menggantikan ...
Oleh Izzah Abbasy

z1untitled.png


Semalam satu Malaysia digembar gemburkan dengan pelantikan baru Timbalan Perdana Menteri (TPM) iaitu Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi menggantikan Tan Sri Muhyiddin Yassin nyata menerima pelbagai reaksi daripada netizen sejak diumumkan. Demikian juga, anak kepada bekas TPM iaitu Najwa telah memuat naik kata-kata semangat terhadap bapanya itu semalam di laman Twitter.

Namun hari ini, turut menarik perhatian pula iaitu anak perempuan Ahmad Zahid, Nurul Hidayah yang menzahirkan sokongan penuh terhadap bapanya selain mengucapkan tahniah menerusi laman Instagram, sayanurulzahid.

z2untitled.png


Abah betapa orang sedang menyanjungmu, memujimu, memakimu, menyumpah seranahmu, kau tetap suami, abah, grandpa kami.
Tetaplah dengan Istiqamahmu, janjimu kepada Maha Pencipta. Sebagai anak, bukan status yang kami pandang. Abah tetap abah.

Pandanglah tanggungjawabmu dengan ‘mata hati’.

Kami redha akan perkongsian abah dengan tanggungjawab yang digalas.

Ketentuan Allah tidak terjangkau dek akal. Pesan abah ikut rasmi padi “makin berisi tambah menunduk” akan kekal sehingga akhir hayat kami.

Ini suatu amanah dan ujian Allah. All the best dan semoga Allah memberi kekuatan iman, taqwa, tabah n sabar pada Abah.


Ucapan yang dimuat naik anak kepada bapa ini nyata mencuri perhatian pengikutnya hingga ada menyifatkan status itu mempunyai makna mendalam dan menyentuh hati.

Menerusi kapsyen tersebut, Nurul Hidayah, 36, yang merupakan anak sulung Ahmad Zahid meluahkan perasaannya untuk cuba memahami tanggungjawab yang disandang si bapa meskipun menyedari masa untuk mereka bersama akan berkurang. Sumber asal : MYNEWSHUB.CC

Siapalah kita untuk menghalang orang daripada mencemuh bapa atau ahli keluarga kita jika dia milik masyarakat. Yang zahirnya, jika pemimpin itu menjalankan tanggungjawab dengan jujur, pasti rakyat akan mempercayai dan menyayanginya. Justeru, sebagai anak kita harus sokong kebaikan yang diberikan oleh bapa kita yang menjadi pemimpin negara. - CARI Infonet

13

Bagus
4

Marah
7

Terkejut
6

Sedih
3

Lawak
3

Bosan

Friends Rank (36 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote alesandra 29-7-2015 02:04 PM
jawa banjar caprut neh...bergranpa-granpa bagai.....
Quote krustykrab 29-7-2015 02:06 PM
semua nak meluahkan perasaan...
ni luahan perasaan rakyat sapa nak amnik peduli???
Quote Mary_jane 29-7-2015 02:08 PM
Para anak masing-masing muncul menyapot bokap nya.
Quote amyza 29-7-2015 02:11 PM
Mcm biasa lah...
Yg menang - gembira
Ucapan : tahniah

Yg kalah - berduka
Ucapan : jgn putus asa...cuba lg
Quote zameyla 29-7-2015 02:14 PM
huh...dalam hati kemain suka sbb nnt bole naik private jet mcm najwa naik dulu........
Quote alzan 29-7-2015 02:14 PM
jadi orang kampung di bagan datoh yang ramai lagi miskin dengan tanah rizab melayu terjual pada cina bila nak selesaikan
Quote ais_kosong 29-7-2015 02:16 PM
anak marhean xmau buat luahan rasa ka?
Quote mrsamz 29-7-2015 02:16 PM
Eh anak dia ni bukan ke pegang jawatan dlm company related to glc ke apa ntah
Quote MeetJoeFly 29-7-2015 02:18 PM
amyza replied at 29-7-2015 06:11 AM
Mcm biasa lah...
Yg menang - gembira
Ucapan : tahniah

kipidap, donggibap
Quote Loxlaxman 29-7-2015 02:21 PM
Err aku dapat pangkat pengerusi persatuan penduduk bini aku pulak yang hantaq mesej .. pendek ja..

"Kalau meeting malam jangan lebih 10:00PM..kalau tak ..siap abang!"

Quote scorpionkiki 29-7-2015 02:23 PM

Quote Lorra2411 29-7-2015 02:23 PM
lame, next please
Quote BlueEagle 29-7-2015 02:24 PM
krustykrab replied at 29-7-2015 02:06 PM
semua nak meluahkan perasaan...
ni luahan perasaan rakyat sapa nak amnik peduli???

ko luahkan kat fb ko je la...tu jer yg mampooo...

nasib la kan jadi rakyat2 tak berharta ni...
Quote rbmy 29-7-2015 02:24 PM
jgn sedih nurul..
nanti abah bawa travel around the world.
pasni boleh pakai beg birkin mcm kak mah.
Quote damian_lee 29-7-2015 02:24 PM
Kuasa adalah sumpahan  ....
yang membutakan panca indera dan "penglihatan" ...

***OK bermadah plak***
Quote mizzarwenlotr 29-7-2015 02:25 PM
mrsamz replied at 29-7-2015 02:16 PM
Eh anak dia ni bukan ke pegang jawatan dlm company related to glc ke apa ntah

SPNB.bahagian komunikasi korporat gitu.and dah received datukship pun

Quote sgbuloh 29-7-2015 02:25 PM
mengada-ngada anak dia tu.
Quote missus_meow 29-7-2015 02:25 PM
Tunggu turn anak pak jib lak ....  
Quote krustykrab 29-7-2015 02:27 PM
rbmy replied at 29-7-2015 02:24 PM
jgn sedih nurul..
nanti abah bawa travel around the world.
pasni boleh pakai beg birkin mcm kak ma ...

hahhahahaha...betu ...betu...betullll

Lihat semua komen(147)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-12-2022 12:35 AM GMT+8 , Processed in 0.133509 second(s), 50 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top