CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Disimbah Asid Minta Tunggakan Sewa

27-7-2015 10:57 AM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 13069| Komen: 107

Description: Siapa sangka hanya dengan meminta tunggakan sewa rumah, penyewa telah melakukan tindakan luar kawalan dengan menyimbah asid yang dipercayai dari cuka getah.
Oleh Adib Za

Siapa sangka hanya dengan meminta tunggakan sewa rumah, penyewa telah melakukan tindakan luar kawalan dengan menyimbah asid yang dipercayai dari cuka getah. 


Kejadian yang berlaku di Kuala Kedah, Kedah ini menyebabkan lima lelaki cedera apabila penyewa warga 'naik angin'. 

Memetik laporan Kosmo!, anak pemilik rumah, Khairul Izzat Mohd. Zaki, 22, cedera parah akibat melecur pada bahagian muka, badan dan tangan manakala rakannya, Mohd. Sufri Zulkifli, 19, melecur di leher.

(Sumber foto: Utusan Malaysia)


"Tiga lagi mangsa iaitu dua adik Khairul Izzat, Hasbullah Mohsin, 19, dan Ahmad Humaidi, 11, serta sepupu mereka, Loqman Hakim Said, 22, hanya mengalami kecederaan ringan," lapor akhbar berkenaan. 

Situasi ini mengundang reaksi yang berbeza di kalangan netizen kerana jenayah yang dilakukan oleh seorang warga emas berusia 63 tahun yang jarang-jarang berlaku dalam masyarakat. - CARI Infonet

19

Bagus
30

Marah
43

Terkejut
15

Sedih
32

Lawak
19

Bosan

Friends Rank (158 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote miabebe 27-7-2015 06:58 AM
Ganeh nyaaaaa atok nehhhhh....aummm ammmm...
Quote peYno 27-7-2015 07:00 AM
melayu ini
Quote peYno 27-7-2015 07:01 AM
miabebe replied at 27-7-2015 06:58 AM
Ganeh nyaaaaa atok nehhhhh....aummm ammmm...

selalu kita kata

ganasnya melayu tua niii
Quote miabebe 27-7-2015 07:03 AM
peYno replied at 27-7-2015 07:01 AM
selalu kita kata

ganasnya melayu tua niii

Pon boleyh....lol
Quote peYno 27-7-2015 07:05 AM
miabebe replied at 27-7-2015 07:03 AM
Pon boleyh....lol

atau pon kita kata
org melayu ni mmg cam tu

sendiri salah pastu nak fefeeling samseng

sama cam kes lowyat

sendiri curi.. pastu fefeeling samseng

nampak kan
Quote miabebe 27-7-2015 07:08 AM
peYno replied at 27-7-2015 07:05 AM
atau pon kita kata
org melayu ni mmg cam tu


La kate ade receipt dlm thread mane ke...ke mia kene game..lol
Quote TuntungReturn 27-7-2015 07:09 AM
orang kuala biasa la tu
Quote tongkatwaran75 27-7-2015 07:10 AM
cite loyat ker nih atau ada yg tak pham BM ?   
Quote ecahaha 27-7-2015 07:14 AM
meh nk tlg pueh kan ati.. ganehnya atok ummah meleis sunni pprt neh
Quote alieyrina 27-7-2015 07:17 AM
Mcm 5 bulan tetunggak...suruh org tu duk atas pokok ja lps ni...x mampu buat cara x mampu
Quote peYno 27-7-2015 07:20 AM
miabebe replied at 27-7-2015 07:08 AM
La kate ade receipt dlm thread mane ke...ke mia kene game..lol

melayu kalau buat cite mmg kencang... polis dah bagi statement sebenar tak mo caya...nak caya citer murahan dari FB and WA gak

alahai

rasain la
Quote miabebe 27-7-2015 07:23 AM
peYno replied at 27-7-2015 07:20 AM
melayu kalau buat cite mmg kencang... polis dah bagi statement sebenar tak mo caya...nak caya cite ...

Rasa pew?... rase stoberi ke watermelon??..

Mia xdep rase papew pown....lol
Quote fifie_olin 27-7-2015 07:42 AM
pttnya tukr je kunci...
mmg kuang ajor tul...
smpi 5 bln x byr kejdahnya..
nk dok free le teww
Quote rosa_canina 27-7-2015 07:56 AM
dah la org bg rumah sewa.. bayor la sikit2

igt rumah ko nk dok free???
Quote peYno 27-7-2015 08:04 AM
rosa_canina replied at 27-7-2015 07:56 AM
dah la org bg rumah sewa.. bayor la sikit2

igt rumah ko nk dok free???

bangsa melayu tak sedar diri

nasib baik tuan rumah ni melayu... kalau cina.. mesti pakcik melayu tak bayar sewa ni akan guna isu kaum utk cover isu dia tak bayar sewa ni
Quote WawaRaRa 27-7-2015 08:05 AM
kesian gila.... mmg ada jenis2 org menyewa buat cam umah sendiri.... x nak kuar... x nak bayar sewa... klu kuar pon di musnahkan dan dirosakkan dulu umah tu... igt lg jiran aku... ada ke patut dia cabut semua wayering kat umah tu... mmg kena repair balik r.... mmg wujud org tak sedo diri.....
Quote MissNigga 27-7-2015 08:07 AM
teringat citer do re mi.... semata mata nak cari duit utk bayar sewa umah ...
sanggup menipu mak dan babak cakap menantu dah meninggal...
biler mak dan pak datang nak menjenguk yang ninggal.. nengok nengok .. anak dan menantu sekali dah goal...
lepas tu .. nak tau sapa yang mati dulu ... siap bagi duit lagi kalo dapat bagi tau ... last last anak dan menantu idup balik ... sebab nak duit punya pasal
Quote bby2124 27-7-2015 08:14 AM
huh...jangan le terjadi kepada kami. ngeri dpr penyewa mcm ini
Quote haryatie 27-7-2015 08:15 AM
giler per..
harta org buat cam harta sendiri
kalau da hebat sgt gi ler..berhutang dgn along
tengok sape yg kena..
patut le along sanggup buat apa saja dgn org yg berhutang
degil sgt..suruh bayar x nak bayar..

Lihat semua komen(107)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-12-2022 01:04 AM GMT+8 , Processed in 0.090833 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top