CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Mengapa Lelaki Harus Suka Coklat Sebenarnya?

27-7-2015 11:29 AM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 6982| Komen: 7

Description: Jangan terkejut, coklat adalah makanan terbaik untuk lelaki bagi meningkatkan kesuburan. Nah, kini terbukti bukan hanya wanita yang boleh gemarkan coklat, kan?
Oleh Adib Za

Ehmm...lazatnya rasa coklat! Ada tak kaum lelaki yang suka dengan coklat di sini?

Jika ya, anda adalah manusia bertuah!


Jangan terkejut, coklat adalah makanan terbaik untuk lelaki bagi meningkatkan kesuburan. Nah, kini terbukti bukan hanya wanita yang boleh gemarkan coklat, kan?

article-0-169CE780000005DC-937_468x311.jpg
(Sumber foto: Daily Mail UK)

Memetik laporan Mingguan Wanita, coklat mengandungi phenylethylamine yang juga dikenali oleh sesetengah penyelidik sebagai ‘love chemical’. Ia memberi kesan yang sama saperti endorphin iaitu menyeronokkan, rasa selesa dan mengembirakan seperti dilamun cinta.

ia juga mengandungi serotonin untuk menenangkan fikiran.  Manakala kandungan methylxanthines bertindak meningkatkan deria sensitive tubuh pada sentuhan walaupun sekadar sentuhan yang lembut.


(Sumber foto: Wirisonline)


Kepada para isteri, jom hadiahkan sekeping coklat untuk sang suami hari ini juga..! - CARI Infonet


13

Bagus
18

Marah
27

Terkejut
18

Sedih
9

Lawak
9

Bosan

Friends Rank (94 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote mattzzx 27-7-2015 01:02 PM
tapi matt tak suka coklat.........
Quote imransulaiman 27-7-2015 02:34 PM
Sedapnya coklat! Lagi pahit lagi sedap!
Quote jay_07 27-7-2015 03:30 PM
aku tak makan cekelat ni dah subur... risau lak makan banyak sgt.. huhu
Quote MeetJoeFly 27-7-2015 05:22 PM
aku suka dark chocolate... sbb tak suka yang manis sangat... bila ade pahit sikit its ok... tp yang biase pon aku makan je cuma tak banyak.. lapor sgt mlm angkatla sikit... tapi coklat memang kasi mood gumbira telebih...nak2 kalu coklat tu orang bagi..coklat free.. haahaa
Quote rayonronie 28-7-2015 08:45 PM
nak cari coklat la mlm ni
sape nk join????
Quote LuqmanHakim3103 9-8-2015 12:15 PM
Nak suruh aku subur mcm mane lgi ni?
Quote mbhcsf 12-8-2015 12:07 AM
goshhhh...heheh chocolates....

Lihat semua komen(7)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-12-2022 09:36 AM GMT+8 , Processed in 0.087622 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top