CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Pemilik Syarikat Direman Berkaitan 1MDB Kini Dibebaskan

27-7-2015 12:21 PM| Diterbitkan: CARI-SFG| Dilihat: 4631| Komen: 14

Description: Ariffin Ismail, dibebaskan selepas perintah remannya tamat dikeluarkan oleh Mahkamah Majistret Putrajaya.
Oleh Fyruz Hanna


Ariffin Ismail, dibebaskan selepas perintah remannya tamat dikeluarkan oleh Mahkamah Majistret Putrajaya.

Seperti yang dilaporkan Awani, SRC International merupakan sebuah syarikat yang disiasat Pasukan Petugas Khas berkaitan isu berhubung 1Malaysia Development Berhad (1MDB).

Lelaki yang ditahan pada 23 Julai itu dibebaskan oleh Majistret Nik Isfahanie Tasnim Wan Ab Rahman dengan jaminan 2 penjamin (RM40,000) secara lisan serta RM10,000 tunai oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).


Lelaki yang secara sukarela datang memberi keterangan ditahan SPRM pada malam jam 10:45 (Khamis) dipercayai mempunyai kaitan dengan penghantar surat berusia 27 tahun yang ditahan reman sebelum ini. 
3

Bagus
12

Marah
8

Terkejut
17

Sedih
12

Lawak
10

Bosan

Friends Rank (62 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote jay_07 27-7-2015 12:09 PM
dah tangkap... cukup masa...



BEBAS!.
Quote Tlalu 27-7-2015 12:26 PM
jay_07 replied at 27-7-2015 12:09 PM
dah tangkap... cukup masa...

lepas tu TANGKAP yg lain pulak...tu jer kerjanyer..hehe bz sgt sgt ..atau membz kan diri dan membazir kan energy jer ..sebabnyer nak bagi tau..kami tak bersalah dan yg lain lainnyer yang bersalah dlm issue ini
Quote mattzzx 27-7-2015 12:31 PM
siapa suspek utama?
Quote jengkoil 27-7-2015 12:32 PM
mattzzx replied at 27-7-2015 12:31 PM
siapa suspek utama?


Budak antar surat yg ditahan reman semalam tu...
Quote kaseh80 27-7-2015 12:33 PM
Asyek tangkap ikan sardin je

Bila nak tangkap ikan paus
Quote Tlalu 27-7-2015 12:36 PM

masih dlm bayangan fitnah dan teraniaya ..so kabur gekler.. so sementara ni bolehlah nak tangkap siapa siapa suka suki dianjer hehehe
Quote mattzzx 27-7-2015 12:39 PM
jengkoil replied at 27-7-2015 12:32 PM
Budak antar surat yg ditahan reman semalam tu...

oooo patut lah..........
Quote mattzzx 27-7-2015 12:40 PM
Tlalu replied at 27-7-2015 12:36 PM
masih dlm bayangan fitnah dan teraniaya ..so kabur gekler.. so sementara ni bolehlah nak tangka ...

sementara tunggu nak di kambing hitamkan kot.........??

Quote NAT_11 27-7-2015 12:40 PM
Yang ditangkap ni terlibat dalam pengelapan duit IMDB kah......?????
Quote jay_07 27-7-2015 02:43 PM
ikan sadin je sedap buat lauk.. ikan lain mahal.
Quote abas8888 27-7-2015 02:43 PM
Alhamdulillah..dapat menambah statistic bekas tahanan SPRMmm yg masih hidup,,,risau kalau masuk statistic bekas tahanan SPRMMM yg arwah masa dlm tahanan je .. ada pengalaman tak kena nyanyi lagu negaraku masa dlm tahanan?? pengalaman kena bolen??
Quote bangcak 27-7-2015 02:45 PM
NAT_11 replied at 27-7-2015 12:40 PM
Yang ditangkap ni terlibat dalam pengelapan duit IMDB kah......?????

bila la agaknya 'akaun penerima' nak kene beku??

Quote Jagendas 27-7-2015 03:06 PM
despatch tu bahaya
boleh merosakan negara

kata ah cai tegar
Quote zorrro_03 27-7-2015 04:09 PM
Jangan ada kes pemberi maklumat kena humbankan ikut tingkap sudahlah.

Lihat semua komen(14)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-7-2024 02:00 PM GMT+8 , Processed in 0.252065 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top