CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Kerana Pokemon Go, Dua Polis Dipecat Endahkan Kes Rompakan!

11-1-2022 05:34 PM| Diterbitkan: Agent13k| Dilihat: 395| Komen: 7|Original author: Agent13k

Description: Bermain permainan video untuk menghabiskan waktu sememangnya tidak salah, tetapi sebagai perkerja kita perlu mengikut waktu dan tidak boleh mengabaikan tugasan.
Bermain permainan video untuk menghabiskan waktu sememangnya tidak salah, tetapi sebagai perkerja kita perlu mengikut waktu dan tidak boleh mengabaikan tugasan.

Namun, dua anggota polis di Amerika Syarikat ini tidak memahami konsep itu.


kredit foto: ScreenRant

Mereka dipecat selepas didapati mengabaikan panggilan untuk memeriksa satu kawasan yang dikatakan berlaku kes rompakan, sebaliknya anggota terbabit ralit bermain Pokemon GO.



Bukan perompak yang ditangkap, sebaliknya bekerja keras menakluki Pokemon!

Menurut laporan mahkamah, kedua-dua mereka didapati berborak tentang lokasi Pokemon Snorlax dan Togetic, malah meraikan kejayaan mereka selepas berjaya menangkap Pokemon Togetic.



Anggota terbabit bagaimanapun menafikan bermain permainan itu, tetapi mahkamah tidak menerima alasan diberi dan memutuskan untuk memecat mereka. 


kredit foto: Dexerto

Mahkamah juga menolak rayuan dua anggota terbabit dan mereka masih didapati bersalah atas perbuatan mereka.

Nampaknya, sekarang baru boleh faham kenapa Pokemon GO pernah diharamkan di Malaysia sebelum ini. - CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Artemesiaa 11-1-2022 06:22 PM
Selayaknya dah kena pecat layan ler siang ke malam asal sanggup
Quote Lolalala 11-1-2022 10:27 PM
Memang addicted pokemon go ni. Tp syok laaa
Quote sharlenetexas 11-1-2022 10:39 PM
Masih ada yg main pokemon go ke?

Quote tumpanglalu74 11-1-2022 10:52 PM
pokemon-GO-cops.jpg
Quote Adrif 11-1-2022 11:54 PM
sharlenetexas replied at 11-1-2022 10:39 PM
Masih ada yg main pokemon go ke?

aku baru main. paksa diri naik level

game dia so-so je..

tapi, aim aku, nak register kedai kuih atok aku kat kampung ni, jadi pokestop

nak register pokestop kena level 30 ke berape ntah
Quote putriTS 12-1-2022 05:38 PM
Adrif replied at 11-1-2022 11:54 PM
aku baru main. paksa diri naik level

game dia so-so je..

Oh......bagus jugak eh strategi tu. Nanti orang stop by nak battle sambil2 bole beli kuih. I tolong mainkan utk anak. Dia main kat phone dia tapi phone tu xde SIM, rely wifi je. So, install la pokemon go dlm phone i jugak utk gi kutip free spin merata. Last2, maknya pulak dah terjebak.
Quote Adrif 12-1-2022 11:19 PM
putriTS replied at 12-1-2022 05:38 PM
Oh......bagus jugak eh strategi tu. Nanti orang stop by nak battle sambil2 bole beli kuih. I tolon ...

yup, kedai kuih style zaman dulu je. cuma dimodenkan tempat memasak kat dalam. ada mesin mesin penguli, meja panjang untuk buat kerja, etc.kedai tradisi 30 tahun. dari atok, sekarang turun ke pakcik pula.
selalu budak2 balik sekolah beli kuih & pau, duduk berehat kat bangku panjang makan ramai-ramai.
kadang2 polis peronda singgah. orang2 kampung memang pelanggan utama sejak azali.

Lihat semua komen(7)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-1-2022 03:14 AM GMT+8 , Processed in 0.071102 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top