CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

1 Malaysia Boleh Kena Dek Tindakan Abu Syafiq - Haniff Hamzah

11-1-2022 02:03 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 3700| Komen: 30

Description: Pendedahan mengejutkan pendakwah bebas Ustaz Abu Syafiq yang mengaku dirinya tidak divaksin dan membawa jemaah yang tidak divaksin ke Tanah Suci, mendapat reaksi dari perlbagai pihak termasuklah penga ...
Pendedahan mengejutkan pendakwah bebas Ustaz Abu Syafiq yang mengaku dirinya tidak divaksin dan membawa jemaah yang tidak divaksin ke Tanah Suci, mendapat reaksi dari perlbagai pihak termasuklah pengacara dan penyampai radio terkenal, Haniff Hamzah.



Kredit foto: IG Abu/Haniff

Menerusi Twitter, Haniff tidak menolak Malaysia bakal mendapat masalah sekiranya kerajaan Arab Saudi mengambil tindakan berhubung isu jemaah tidak divaksin dibenarkan untuk menunaikan Umrah.

Tinjauan Murai MY di ruangan komen mendapati rata-rata netizen turut meluahkan rasa bimbang sekiranya pelaksanaan dan tindakan sedemikian akan diambil sekaligus akan melarang Malaysia untuk menghantar jemaah ke Mekah kelak.





Terdahulu, Murai MY melaporkan  Abu Syafiq  membuat pengakuan secara terbuka bahawa dia adalah individu yang membawa jemaah yang tidak divaksin ke Mekah. Malah, dia turut mengakui tidak mengambil imunisasi untuk mencegah wabak COVID-19 itu.


Sumber: Murai

Bagus

Marah

Terkejut
1

Sedih

Lawak

Bosan

Friends Rank (1 people)

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Parit.Hilton 11-1-2022 02:13 PM
vaksin MM tu apo? ke dia maksudkan vaksin covid?
kalau dia nak cakap vaksin selain vaksin covid bagi la penjelasan yg betul
Quote anony-mous 11-1-2022 02:19 PM
Parit.Hilton replied at 11-1-2022 02:13 PM
vaksin MM tu apo? ke dia maksudkan vaksin covid?
kalau dia nak cakap vaksin selain vaksin covid bagi ...

Haah kan. Sbb nk ke umrah pon ada vaksin sendiri. Yg sblm covid tu. Betul Haniff ckp tu, lepas ni mesti arab saudi ketatkan atau had kan kemasukan jemaah malaysia
Quote anony-mous 11-1-2022 02:21 PM
One of the reason i x suka agamawan or org alim ni they are selfish. I akui islam is the best religion, perfect dari semua segi, Allah tuhan yg 1, tp perangai org2 alim ni kan rasa susah nk ikut diaorang. Mcm ustaz ni la. Selfish. Yg penting dia & pengikut dia lepas ke tanah suci.
Quote Parit.Hilton 11-1-2022 02:24 PM
anony-mous replied at 11-1-2022 02:19 PM
Haah kan. Sbb nk ke umrah pon ada vaksin sendiri. Yg sblm covid tu. Betul Haniff ckp tu, lepas ni  ...

kalau had kan tak pe lagi. kalau larang terus macam mana?
Quote FrikoE 11-1-2022 02:25 PM
Memang boleh lepas eh orang tak vaksin naik flight
Quote haruno_sakura 11-1-2022 02:45 PM
FrikoE replied at 11-1-2022 02:25 PM
Memang boleh lepas eh orang tak vaksin naik flight

Aah kan mustahil kat airport takde wat pemeriksaan sebelum dilepaskn terbang.mcm meragukan statement mamat tu. Ustaz abu syafiq ni bkn ustaz kontroversi ke.bkn bole pcya sgt dia tu

Quote mama_cat 11-1-2022 02:55 PM
baru nama hang nak suci balik, hang buat perangai...
Quote nakkomenjugak 11-1-2022 02:56 PM
okay ostat acik abu
what do you gain from this?
Quote She-Ra 11-1-2022 03:02 PM
nanti hanya kerana dia nan seketul, abis rosak susu semalaysia
kang areb saudi perketatkan lagi org yg nk buat umrah & haji
dulu kecoh vaksin sino tak diterima kt sana.. tak lama tu Alhamdulillah diterima..
ehh tiba2 dtg pulak org kelaku gini.. punah punahhhh.. haihla
Quote outcast 11-1-2022 03:05 PM
Lepas ni boleh bakal2 jemaah umrah n haji pergi ketu abu ni. Perangai lahanat nk  buat pahala pun buat zalim dekat org lain.
Quote anony-mous 11-1-2022 04:33 PM
Parit.Hilton replied at 11-1-2022 02:24 PM
kalau had kan tak pe lagi. kalau larang terus macam mana?

Biar ust tu tanggung dosa . Kan dia rasa dia bagus sgt siap tolak vaksin, mesti rasa bangga berjaya tolak vaksin iluminati lepas tu dpt buat umrah. Konon2 insan terpilih la tu.
Quote Parit.Hilton 11-1-2022 07:04 PM
FrikoE replied at 11-1-2022 02:25 PM
Memang boleh lepas eh orang tak vaksin naik flight

maybe pakai dokumen palsu. maklumat mengenai vaksin tu palsu.
Quote asfaz 11-1-2022 07:47 PM
Abu ni kan dlu pernah promote sijil vaksin palsu dlm igs dia. Pastu ada nitizen up dlm twitter and tag kj . Terus hilang ig dia kjap.

Quote asfaz 11-1-2022 07:48 PM
IMG_20220111_194610_961.jpg

Yg ni dalam telegram. Bukan si Abu  punya la tp mmg ada jual sijil vaksin.
IMG_20220111_194251_768.jpg
Quote azimodin 11-1-2022 08:00 PM
Dah la nak pergi umrah pon susah sekarang ni, pihak2 yg selfish ni bagi lagi susah. Jangan quota haji dikurangkan sudahlah
Quote asfaz 11-1-2022 08:25 PM
IMG_20220111_202154.jpg
Screenshot_2022-01-11-20-21-21-28_e4424258c8b8649f6e67d283a50a2cbc.jpg

Tahun lepas.
Quote enot_sibudak 11-1-2022 08:35 PM
FrikoE replied at 11-1-2022 02:25 PM
Memang boleh lepas eh orang tak vaksin naik flight

boleh bila ada dokumen yg telah dipalsukan.. pasti lepas.. ????
Quote Lentera 11-1-2022 08:40 PM
Bongok la abu ni. Dah la buruk rupa perangai pun buruk. Aku kesian kat warga emas marhaen yg sanggup pi cucuk demi hajat nak buat umrah @ haji di hujung2 usia. Bukan senang diorg kumpul duit tau. Ni nanti kalau pak arab tak bagi org msia ke sana, naye je laaa [em:12:]
Quote Suchi 11-1-2022 08:44 PM
asfaz replied at 11-1-2022 07:48 PM
Yg ni dalam telegram. Bukan si Abu  punya la tp mmg ada jual sijil vaksin.

Patutlaa kes tinggi pastu acah2 play victim kata saja tanak bg org g umrah.
arab saudi pun tak ketat sop benarlaa kata ifa tu adoii lah punahh

Kemain mahal ya sijil palsu nih senang org buat duit, patut bg free jelaa.

Lihat semua komen(30)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

23-5-2022 08:10 AM GMT+8 , Processed in 0.076196 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top