CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 2851|Reply: 30

1 Malaysia Boleh Kena Dek Tindakan Abu Syafiq - Haniff Hamzah

[Copy link]
Post time 11-1-2022 02:03 PM | Show all posts |Read mode
Pendedahan mengejutkan pendakwah bebas Ustaz Abu Syafiq yang mengaku dirinya tidak divaksin dan membawa jemaah yang tidak divaksin ke Tanah Suci, mendapat reaksi dari perlbagai pihak termasuklah pengacara dan penyampai radio terkenal, Haniff Hamzah.




Kredit foto: IG Abu/Haniff




Menerusi Twitter, Haniff tidak menolak Malaysia bakal mendapat masalah sekiranya kerajaan Arab Saudi mengambil tindakan berhubung isu jemaah tidak divaksin dibenarkan untuk menunaikan Umrah.


Tinjauan Murai MY di ruangan komen mendapati rata-rata netizen turut meluahkan rasa bimbang sekiranya pelaksanaan dan tindakan sedemikian akan diambil sekaligus akan melarang Malaysia untuk menghantar jemaah ke Mekah kelak.











Terdahulu, Murai MY melaporkan  Abu Syafiq  membuat pengakuan secara terbuka bahawa dia adalah individu yang membawa jemaah yang tidak divaksin ke Mekah. Malah, dia turut mengakui tidak mengambil imunisasi untuk mencegah wabak COVID-19 itu.




Sumber: Murai
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 02:13 PM | Show all posts
vaksin MM tu apo? ke dia maksudkan vaksin covid?
kalau dia nak cakap vaksin selain vaksin covid bagi la penjelasan yg betul
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 02:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Parit.Hilton replied at 11-1-2022 02:13 PM
vaksin MM tu apo? ke dia maksudkan vaksin covid?
kalau dia nak cakap vaksin selain vaksin covid bagi ...

Haah kan. Sbb nk ke umrah pon ada vaksin sendiri. Yg sblm covid tu. Betul Haniff ckp tu, lepas ni mesti arab saudi ketatkan atau had kan kemasukan jemaah malaysia
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 02:21 PM From the mobile phone | Show all posts
One of the reason i x suka agamawan or org alim ni they are selfish. I akui islam is the best religion, perfect dari semua segi, Allah tuhan yg 1, tp perangai org2 alim ni kan rasa susah nk ikut diaorang. Mcm ustaz ni la. Selfish. Yg penting dia & pengikut dia lepas ke tanah suci.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 02:24 PM | Show all posts
anony-mous replied at 11-1-2022 02:19 PM
Haah kan. Sbb nk ke umrah pon ada vaksin sendiri. Yg sblm covid tu. Betul Haniff ckp tu, lepas ni  ...

kalau had kan tak pe lagi. kalau larang terus macam mana?
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 02:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Memang boleh lepas eh orang tak vaksin naik flight
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 02:45 PM | Show all posts
FrikoE replied at 11-1-2022 02:25 PM
Memang boleh lepas eh orang tak vaksin naik flight

Aah kan mustahil kat airport takde wat pemeriksaan sebelum dilepaskn terbang.mcm meragukan statement mamat tu. Ustaz abu syafiq ni bkn ustaz kontroversi ke.bkn bole pcya sgt dia tu

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 02:55 PM | Show all posts
baru nama hang nak suci balik, hang buat perangai...
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 02:56 PM From the mobile phone | Show all posts
okay ostat acik abu
what do you gain from this?
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 03:02 PM | Show all posts
nanti hanya kerana dia nan seketul, abis rosak susu semalaysia
kang areb saudi perketatkan lagi org yg nk buat umrah & haji
dulu kecoh vaksin sino tak diterima kt sana.. tak lama tu Alhamdulillah diterima..
ehh tiba2 dtg pulak org kelaku gini.. punah punahhhh.. haihla
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 03:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Lepas ni boleh bakal2 jemaah umrah n haji pergi ketu abu ni. Perangai lahanat nk  buat pahala pun buat zalim dekat org lain.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 04:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Parit.Hilton replied at 11-1-2022 02:24 PM
kalau had kan tak pe lagi. kalau larang terus macam mana?

Biar ust tu tanggung dosa . Kan dia rasa dia bagus sgt siap tolak vaksin, mesti rasa bangga berjaya tolak vaksin iluminati lepas tu dpt buat umrah. Konon2 insan terpilih la tu.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 07:04 PM | Show all posts
FrikoE replied at 11-1-2022 02:25 PM
Memang boleh lepas eh orang tak vaksin naik flight

maybe pakai dokumen palsu. maklumat mengenai vaksin tu palsu.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 07:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Abu ni kan dlu pernah promote sijil vaksin palsu dlm igs dia. Pastu ada nitizen up dlm twitter and tag kj . Terus hilang ig dia kjap.

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 07:48 PM From the mobile phone | Show all posts


Yg ni dalam telegram. Bukan si Abu  punya la tp mmg ada jual sijil vaksin.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 08:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah la nak pergi umrah pon susah sekarang ni, pihak2 yg selfish ni bagi lagi susah. Jangan quota haji dikurangkan sudahlah
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 08:25 PM From the mobile phone | Show all posts



Tahun lepas.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 08:35 PM From the mobile phone | Show all posts
FrikoE replied at 11-1-2022 02:25 PM
Memang boleh lepas eh orang tak vaksin naik flight

boleh bila ada dokumen yg telah dipalsukan.. pasti lepas.. ????
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 08:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Bongok la abu ni. Dah la buruk rupa perangai pun buruk. Aku kesian kat warga emas marhaen yg sanggup pi cucuk demi hajat nak buat umrah @ haji di hujung2 usia. Bukan senang diorg kumpul duit tau. Ni nanti kalau pak arab tak bagi org msia ke sana, naye je laaa [em:12:]
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 08:44 PM From the mobile phone | Show all posts
asfaz replied at 11-1-2022 07:48 PM
Yg ni dalam telegram. Bukan si Abu  punya la tp mmg ada jual sijil vaksin.

Patutlaa kes tinggi pastu acah2 play victim kata saja tanak bg org g umrah.
arab saudi pun tak ketat sop benarlaa kata ifa tu adoii lah punahh

Kemain mahal ya sijil palsu nih senang org buat duit, patut bg free jelaa.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-7-2022 11:33 AM GMT+8 , Processed in 0.102779 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list