CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

"Pada Artis Yang Anti Vaksin, Kome Boleh Stay Home Forever" - Jinggo

11-8-2021 01:27 PM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 3675| Komen: 8|Original author: Oleh: LilRose

Description: “Pada artis dan production team yang anti vaksin, kome boleh stay home forever. Pada yang dah vaccinated let’s go."
"Pada artis dan production team yang anti vaksin, kome boleh stay home forever. Pada yang dah vaccinated let's go."

Demikian kata penerbit dan pengarah, Jinggo yang menyindir barisan artis dan kru yang tergolong dalam golongan antivaksin.



Kredit foto: IG

Biarpun selepas kerajaan membenarkan semula aktiviti membabitkan sektor kesenian untuk kembali beroperasi nanti, Jinggo mencadangkan supaya mereka terus kekal di rumah bagi mengelakkan orang lain mendapat susah.

Tegasnya, jika mereka perlu menghormati pendirian orang lain jika mahu perkara sama dilakukan kepada mereka.


Kredit foto: IG


Dalam hantaran lain suami kepada pelakon dan pengarah Sheila Rusly itu, Jinggo menggesa semua pihak menunaikan tanggungjawab masing-masing terhadap diri sendiri dan keluarga.

"Wajib percaya rezeki Allah tentukan, bukan makhluk. Tapi, Allah juga beri kita otak untuk berfikir dan berusaha bawa rezeki pulang untuk keluarga," pesannya.




Kredit foto: IG

Rata-rata pengikutnya menyuarakan sokongan terhadap saranan Jinggo di ruangan komen. - CARI
1

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (2 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Normabaru 11-8-2021 01:37 PM
Xpyh nk sarcastic sgt la..

Yg dh cucuk pon ramai je jd penyebar..
Siap jadi mayat..
cth PA MOTAC yg baru meninggal tu.. ko ingt dia xcucuk ke.. Siap asik korek hidung bt test segala. Hujung2 mati gk

Mots:Yg penting jaga sop betul2..
Quote MsCinderella 11-8-2021 01:41 PM
Normabaru replied at 11-8-2021 01:37 PM
Xpyh nk sarcastic sgt la..

Yg dh cucuk pon ramai je jd penyebar..

sapa PA motac tu?

Quote twins 11-8-2021 02:27 PM
Michael Ang pun sama macam Jinggo... dia hanya ambik yg dah lengkap vaksin saja...   kita tengok dari sudut positif la yer....  bila semua dah vaccinated, chances untuk kena covid tu Insyaallah kurang la sedikit... production pun dah tak larat asyik kena hold shooting sbb pelakun positif.. Jinggo dah kena dulu masa Alif kena covid waktu berlakun dalam Penjara Janji... dorang pun kena hold shooting x silap 2 minggu... satu kerugian bg production house tersebut.   Mike pun sama juga... so pada aku apa yg dorang buat ni adalah lebih kepada sikap berjaga2... kalau ambik yg antivax.. tup2 kena covid & serius pulak... sah2 lah dorang ni yg kena persalahkan konon tak jaga sop dan blablabla...  Kita ni masing2 dah mampu lagi rasanya nak menanggung kerugian di atas kedegilan manusia lain... sama macam kita mengamuk marah pada orang2 yg curi2 rentas negeri & langgar sop.. bila dorang hangkut segala virus merata tempat... bila jangkitan tinggi..kita yg terkurung tak boleh nak lepas2 smpi skrg.. so.. konsep yg sama... cuma bezanya Jinggo & Mike adalah di pihak yg boleh "memilih".. kelebihan dorang di situ.....
Quote lavendernovella 11-8-2021 02:33 PM
Level pengarah kat malaysia?
Quote Parit.Hilton 11-8-2021 02:44 PM
sebagai pengarah, dia ada hak la nak tetapkan siapa yg bekerja dengan dia
dah dia tak nak orang tak vaksin, takkan nak marah pulak

sebab kalau ada kes, dia juga yg tanggung rugi

so kalau ada pelakon2 yg nak marah kat jinggo ni,
tolong la cermin diri sendiri

cari la production house lain yang tak kisah nak bekerja
dgn orang sengaja tolak vaksin
which aku  rasa takde production house camtu
Quote RatuDunia94 11-8-2021 04:45 PM
Mcm certain company lahbkan ada rules n regulation masing2. Cthnya x boleh bertudung waktu kerja. Then whoareyous utk pertikaikan rules tersebut. G la cr kerja lain yg boleh buat kau berkepam 24 jam dgn tudung kau tu..
Quote jijilaaa 11-8-2021 04:53 PM
dah 2dose pun tak menjamin utk kau tak berjangkit. betul lah tu kena jaga sop.jangan nak bertiktok bergelek sangat kat set. jarak kena jaga betul2.
Quote Ayda89 11-8-2021 06:00 PM
Bagusla apa2 pun vaksin & sop harus diutamakan

Lihat semua komen(8)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

19-7-2024 04:57 PM GMT+8 , Processed in 0.047976 second(s), 37 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top