CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Dilanggar Treler Semasa Bekerja Baiki Jalan, Pakcik Reda Tangan Dipotong

24-12-2020 10:33 AM| Diterbitkan: natrahn| Dilihat: 4829| Komen: 54|Original author: Oleh: natrahn

Description: Reda Tangan Dipotong, Warga Emas Dilanggar Treler Semasa Bekerja Baiki Jalan
Setiap pekerjaan ada risikonya sendiri. Sebagaimana mungkin kita berhati-hati, tapi akibat kecuaian orang lain, kita pula menjadi mangsa.

Begitulah yang berlaku pada seorang warga emas selepas dihentam sebuah treler semasa sedang bekerja membaiki jalan rosak di Lebuhraya Pasir Gudang.

Kisah pakcik malang ini dikongsi pengguna Facebook, Shahrul Izwan.

Kredit foto: Facebook Shahrul Izwan A. Razak


Kredit foto: Facebook Shahrul Izwan A. Razak

Akibatnya tangan kanan yang cedera parah terpaksa dipotong sehingga ke paras siku.

Kredit foto: Facebook Shahrul Izwan A. Razak

Rata-rata wargamaya bersimpati dengan kemalangan yang menimpa pakcik ini. 

Kredit foto: Facebook Shahrul Izwan A. Razak

Semoga pakcik segera sembuh dan segala urusan pakcik ini dipermudahkan kelak. -CARI

Bagus

Marah

Terkejut
2

Sedih

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (3 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Skuau 24-12-2020 10:37 AM
apa citer pulok yg melanggar dia tu..???
Quote Yunbin 24-12-2020 10:44 AM
Harap kerja pacik ni ada socso and dapat claim..sekurang nya dapat ringan kan beban..
Kesian sangat kalau tengok orang tua mcm ni masih kerja berat
Quote dudaberhias 24-12-2020 10:48 AM
kesiannya... memang ada viral kat twitter dan iols tertengok... ngeri.. dan twitter net semua komplen lebuhraya pasir gudang ni memang semua bawak macam anjing nak lori atau kereta...
Quote Tinot7 24-12-2020 10:48 AM
Kecian tgk.. harap2 hidup pakcik ni terbela la
Quote mamajawie 24-12-2020 10:48 AM
napa xtahan pemandu treler tu n saman dia?ksian pokcik ni tangan da xde pastu xdpat pampasan daripada yg melanggar..hmm
Quote little_sis 24-12-2020 11:03 AM
Semoga pakcik sihat wpun tangan dah dipotong, semoga murah rezeki dan dipermudahkan urusan kehidupan sebab pakcik redha dgn takdir ni..
Quote mrsbob87 24-12-2020 11:16 AM
Allahu, semoga dipermudahkan urusan pakcik
Quote merrissa 24-12-2020 11:22 AM
treler memang la...apa dia kisah....dia ingat jalan ni dia punya...sdngkn tah2 lesen dia pon mati..roadtax pon mampus...

kesian pakcik...moga pemandu treler tersebut putus kepala pula
Quote beloomberk 24-12-2020 11:52 AM
Kesiannya.. Tangan tu dh nmpk patah riuk dh, terkelepek semacam je..
Quote syaz_lina 24-12-2020 11:55 AM
tolong la buat crowd fund untuk pacik ni...ni memang genuine susah dan ditimpa tangga
Quote Buritan 24-12-2020 11:58 AM
Yunbin replied at 24-12-2020 10:44 AM
Harap kerja pacik ni ada socso and dapat claim..sekurang nya dapat ringan kan beban..
Kesian sangat ...

Siam no... yg ni patut bising.. dr bising pasal sillili tu
Quote husna_amal 24-12-2020 12:00 PM
Sedih, kesiannya. Nampak tabah dan redha pak cik ni.
Quote cik_kuntum36 24-12-2020 12:26 PM
Semoga dipermudahkan segala urusan pakcik ni... semoga pakcik ni dimurahkan rezeki... Aamiin3
Quote Artemesiaa 24-12-2020 12:43 PM
Takziah buat mangsa.  Risiko tinggi kalau buat kerja baiki jalan siang hari sebab kenderaan masih banyak di jalanraya.  Kalau dinegara luar mereka selalunya buat kerja macam tu selepas tengah malam sebab time tu kenderaan dah makin kurang.  Cahaya lampu ditapak kerja pun terang buat pemandu lebih alert akan mereka.
Quote ninnamina 24-12-2020 12:58 PM
Ya Allah kesiannya. Tengok berita ni viral kat fb haritu. Harap pakcik ni tabah
Quote airmineral 24-12-2020 01:22 PM
kesiannyaaa
speechless xtau nk ckp apa
Quote Yunbin 24-12-2020 01:32 PM
Buritan replied at 24-12-2020 11:58 AM
Siam no... yg ni patut bising.. dr bising pasal sillili tu

Rasa kat twitter ade yg share acc no anak dia tapi tu la kalau ramai transfer nnt kena block plak..kalau ada yg baik hati nak kumpulkan share lah
Quote cap_ayam 24-12-2020 01:35 PM
Semoga tabah.. mudah2an luka cepat kering dan sembuh tak rasa bisa2.. serta dapat pembelaan sewajarnya..
Quote Yunbin 24-12-2020 03:05 PM
Buritan replied at 24-12-2020 11:58 AM
Siam no... yg ni patut bising.. dr bising pasal sillili tu

Tak faham

Lihat semua komen(54)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

23-1-2022 04:38 PM GMT+8 , Processed in 0.118577 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top