CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

"Puasa Tahun Ni Terasa Sangat Tanpa Abang" - Balu Abam Bocey

28-4-2020 09:35 AM| Diterbitkan: Straya| Dilihat: 7369| Komen: 31|Original author: Oleh: Straya

Description: Sudah hampir tiga bulan Allahyarham Abam Bocey meninggal dunia dan pemergiannya benar-benar memberi kesan kepada isterinya iaitu Siti Nor Hidayah yang meluahkan rasa sedih menyambut Ramadan pada tahun ...

Kredit foto: Hype My

Sudah hampir tiga bulan Allahyarham Abam Bocey meninggal dunia dan pemergiannya benar-benar memberi kesan kepada isterinya iaitu Siti Nor Hidayah yang meluahkan rasa sedih menyambut Ramadan pada tahun ini tanpa suami di sisi.

Kerinduannya itu diluahkan menerusi Instagram dengan memuat naik video kenangan ketika dia bersama Abam pulang ke kampung di Sabak Bernam untuk bertemu keluarganya.



Hidayah terkenang kembali sewaktu pulang ke kampung halaman untuk berbuka puasa bersama keluarganya. Katanya, Allahyarham Abam suka membeli murtabak, ayam panggang dan ayam golek apabila pergi ke bazar Ramadan. 

Ramadhan tahun ini terasa sangat berpuasa tanpa arwah abang di sisi sayang. Semoga abang tenang di sana. Kenangan kekal abadi hingga ke syurga. Al-fatihah untuk arwah suami ku sayang, Syed Umar Mokhtar".



Rata-rata di ruangan komen meluahkan rasa sedih dan ramai turut mendoakan agar arwah Abam ditempatkan di kalangan orang beriman.

Pada 10 Februari lepas, Malaysia dikejutkan dengan berita mengenai Abam Bocey yang meninggal dunia selepas mengalami demam panas selama beberapa hari.

Allahyarham Abam berkahwin dengan Nor Hidayah pada 2017 dan dianugerahkan anak lelaki, Syed Uthman Hamzah yang kini berusia tujuh bulan. - CARI

Bagus
1

Marah
1

Terkejut
3

Sedih
1

Lawak
3

Bosan

Friends Rank (9 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Lailerthee 28-4-2020 09:50 AM
Semoga dayah tabah. Semoga arwah di tempatkan bersama org beriman
Quote Lengkong 28-4-2020 09:55 AM
Semoga tabah menghadapi dugaan

Quote Tinot7 28-4-2020 10:18 AM
Semoga arwah Abam ditempatkan di kalangan orang beriman.
Quote m2506 28-4-2020 10:48 AM
Semoga arwah Abam ditempatkan di kalangan orang beriman.
Alfatihah....
Quote kiah_mai_pulak 28-4-2020 12:03 PM
perbanyakkan beramal ibadah sbg sedekah kpd arwah
Quote Leonclay 28-4-2020 12:23 PM
Sedih baca.. moga dayah tabah & arwah abam ditempatkan dikalangan para solihin
Quote Lula2 28-4-2020 01:24 PM
Sedihhh
I adik i yg meninggal bertahun pun i masih menangis tiap kali ingat, setiap hari.
Semoga dayah kuat.
Quote bolamata 28-4-2020 03:06 PM
siapa tak sedih bila kehilangan orang yang kita sayang.. suami yang berkongsi segalanya... semoga dayah tabah hadapi dugaan ni..
Quote cmf_premierleag 28-4-2020 04:14 PM
setahu aku si @nobito tu mmg dr sabak bernam
skang akak yakin heshe udah bersalin kulit ya
Quote syidasaleh 28-4-2020 10:50 PM
Last year puasa diorg laki bini meniaga kat bazar sg pusu gombak. Masak2 bg free
Quote epuepy 29-4-2020 12:53 AM
syidasaleh replied at 28-4-2020 10:50 PM
Last year puasa diorg laki bini meniaga kat bazar sg pusu gombak. Masak2 bg free

Yup. Baca kat mana, arwah abam pnh ckp kat dayah suruh masak and bgy free kt org. Sedekah.

Ya Allah, mulia hati arwah
Quote KIM.K 29-4-2020 08:46 AM
Semoga diberi kekuatan dan kebahagiaan buat dayah dan anak
Quote haruslah 29-4-2020 09:13 AM
mcmana ek kes family dia
sian nye lahai kalau belum selesai
nak besarkan anak
Quote biozipstar 29-4-2020 10:30 AM
moga terus kuat menghadapi dunia yg penuh pancaroba demi anak.
Quote sukacactus 29-4-2020 10:52 AM
Rindu yg paling sakit ialah rindu pada yg telah tiada
Quote Lailerthee 29-4-2020 11:01 AM
Semoga terus kuat dayah
Quote limaubali007 29-4-2020 06:29 PM
Allahuakbar, sedihnya.. Semoga hidayah terus kuat, tabah dan dilimpahkan rezeki yg banyak dan tak putus putus.. Aamiin.. Ya Allah beratnya dugaan dia, dgn anak kecik.. Semoga anak abam  dan hidayah membesar jadi Insan yg berjaya dunia dan akhirat. Aamin Ya Rabbal Aa'lameen.. Berat mata memandang, berat lagi bahu yg memikul..
Quote jargon 29-4-2020 07:10 PM
cmf_premierleag replied at 28-4-2020 04:14 PM
setahu aku si @nobito tu mmg dr sabak bernam
skang akak yakin heshe udah bersalin kulit ya

Shalom ke si nobito tu
Quote jiwakacau06 29-4-2020 07:14 PM
rajin niaga dayah ni..

Lihat semua komen(31)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-1-2022 12:47 PM GMT+8 , Processed in 0.072113 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top