CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Bazar Ramadan Pandu Lalu Tak Dibenarkan

17-4-2020 03:53 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 5460| Komen: 67

Description: Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob menegaskan sebarang bentuk perniagaan bazar dan gerai Ramadan tidak dibenarkan termasuk perkhidmatan pandu lalu serta tempah dan ambil.
Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob menegaskan sebarang bentuk perniagaan bazar dan gerai Ramadan tidak dibenarkan termasuk perkhidmatan pandu lalu serta tempah dan ambil.

Bagaimanapun, perkhidmatan penghantaran makanan seperti Panda Food atau Grab Food dibenarkan beroperasi seperti biasa.



Foto: Berita Harian

Memetik MalaysiaGazette, jika dibenarkan ia akan menyebabkan orang ramai berkumpul, sekali gus meningkatkan risiko jangkitan Covid-19.

"Kita mungkin melihat ramai penghantar-penghantar makanan akan berkumpul di bazar berkenaan untuk mengambil tempahan pelanggan. Kita tidak mahu contohnya 50 orang penghantar makanan berkumpul sekelompok

“Gerai-gerai biasa juga tidak dibenarkan.

“Perkhidmatan penghantaran biasa tetap dibenarkan yang mana kedai atau restoran menyiapkan tempahan makanan sebelum para penghantar menghantar makanan tersebut kepada pelanggan," katanya pada sidang media.


Sebelum ini, Kementerian Wilayah Persekutuan juga mahu perkhidmatan pandu lalu digunakan di bazar Ramadan, namun cadangan itu dibatalkan walaupun ketika Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ditamatkan. - CARI
1

Bagus
2

Marah
1

Terkejut
1

Sedih
1

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (7 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Grose 16-4-2020 02:51 PM
ini boleh buat nuormuso marah tahap angrybird....


haaaaaaaaaaaaaaaa
Quote Grose 16-4-2020 02:52 PM
damnnnnn


haaaaaaaaaaaa
Quote Grose 16-4-2020 02:54 PM
cengkeram upfront penyewa how?

grrrrrrrrrr
Quote nuno 16-4-2020 02:57 PM
Alhamdullillah..harap kerajaan lebih tegas
Quote R2D2 16-4-2020 02:59 PM
Grose replied at 16-4-2020 02:54 PM
cengkeram upfront penyewa how?

grrrrrrrrrr

byk majlis perbandaran dah refund

Quote hyie 16-4-2020 03:00 PM
sebab diorang tau, tak semua (maybe semua) penjual tu amalkan konsep kebersihan yang ikut SOP musim MCO ni. Dengan tak ambik suntikan Tifoid nya lagi.
Quote mbhcsf 16-4-2020 03:00 PM
Edited by mbhcsf at 16-4-2020 03:01 PM

alaa buat usahasama dengan grab lah like selangor kot...i mean isk ...bising bazar ni - e bazar like garb ke agro mas , buat delivery online okaylah ...tak nak kuar sesak2, tak nak pick up pun, buat ape.
alaa benda ni isk ...dok isu isu buat ape, no means no lah, grab kan ade..i mean..ade pun grab kurma ke ape ke

dah laa..i mean locales kene guna platform ni laaa

tak payah dok pickup up2
Quote Grose 16-4-2020 03:01 PM
mau juga dengar komeng nuormuso?

atau kita dah boleh agak?

"kerajaan mendengar suara rakyat( pukulan bola ping pong depan.mundur depan mundur, hati terbakar tiada siapa yg tahu)

haaaaaaaaaaaaaaaa.
Quote Grose 16-4-2020 03:03 PM
R2D2 replied at 16-4-2020 02:59 PM
byk majlis perbandaran dah refund

angin sepoi2 bahasa punya berita atau sahih?

heeeeeeeeeee
Quote putericahaya999 16-4-2020 03:05 PM
Fv bazaar bwroperasi di mana
Quote karlnurani 16-4-2020 03:05 PM
yer, sokong, kalau rakyat nak terus kan ade penyakit covid19, buat je bazar macam2.. dah mati tanam jer, tapi kalau nak senang sebab forsure ramai yang mati, so bakar je terus..kalau nak keadaan pulih dan normal, stop semuanya, sekrg pon dah half way..kita teruskan sampai berjaya melawan penyakit covid ni..
Quote dewimalam78 16-4-2020 03:08 PM
Syukran menteri ismail sabri. Lap u
Quote munchkin 16-4-2020 03:08 PM
Aku suka ismail sabri ni. Tegas.
Quote CiliPadiSedap 16-4-2020 03:11 PM
kalau cmtu kita buat  youtube bazar buka sambil tengok juadah di youtube
Quote R2D2 16-4-2020 03:11 PM
Grose replied at 16-4-2020 03:03 PM
angin sepoi2 bahasa punya berita atau sahih?

heeeeeeeeeee

MPSJ dah buat

Quote R2D2 16-4-2020 03:13 PM
lepas order e-bazar
kemudian pick-up di Stadium Bkt Jalil
dh tentu byk kereta
alasan yg sama
kemudian entah2 melencong ke tempat lain
Quote Grose 16-4-2020 03:18 PM
R2D2 replied at 16-4-2020 03:13 PM
lepas order e-bazar
kemudian pick-up di Stadium Bkt Jalil
dh tentu byk kereta

nuormuso level menteri pasola...benda macam.ni tak boleh tackle at his level ke?.sampai nak bawak kepersidangan fellow menteri apa jadah?

the baseline order and directives  aku pasti by now semua jemaah menteri dah tahu sebagai general standing order...whats the problem?

macam aku nak sepak aja sekor sekor....


haaaaaaaaa

Quote Grose 16-4-2020 03:19 PM
munchkin replied at 16-4-2020 03:08 PM
Aku suka ismail sabri ni. Tegas.

rembes kheuuns sis?like pader like son....


heeeeeeeeeeee
Quote Grose 16-4-2020 03:20 PM
CiliPadiSedap replied at 16-4-2020 03:11 PM
kalau cmtu kita buat  youtube bazar buka sambil tengok juadah di youtube

boleh terbatal posa tak? melalui youtube?


haaaaaaaaaaa

Lihat semua komen(67)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-7-2022 11:45 PM GMT+8 , Processed in 0.235298 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top