CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Datuk Bandar Las Vegas Anggap Penutupan Perniagaan Sebagai Gila

17-4-2020 06:01 PM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 4366| Komen: 36

Description: Di kala semua jenis perniagaan ditutup susulan wabak Covid-19, berbeza pula dengan Datuk Bandar Las Vegas, Carolyn Goodman yang mahu semua perniagaan dibuka semula.Malah, Goodman dilaporkan menganggap ...
Di kala semua jenis perniagaan ditutup susulan wabak Covid-19, berbeza pula dengan Datuk Bandar Las Vegas, Carolyn Goodman yang mahu semua perniagaan dibuka semula.

Malah, Goodman dilaporkan menganggap tindakan menutup semua perniagaan utama  di bandar itu sebagai langkah gila.

“Pada pandangan saya, penutupan ini antara langkah gila kerana tiada sokongan data kenapa kita perlu menutup perniagaan sedari awal.

Kredit foto: charitybuzz

"Tiada rancangan bagaimana kita perlu harungi perintah kawalan pergerakan ini atau bagaimana untuk bebas daripadanya,” katanya, memetik laporan Review Journal.

Katanya lagi, beliau telah berhubung dengan pakar yang mencadangkan bahawa kini sudah masanya untuk membuka semula bandar ini.


“Kita tidak boleh berdiam diri dengan harapan ini akan berlalu pergi.

"Kita orang dewasa yang dikurniakan akal yang tahu basuh tangan dan mengambil langkah perlu untuk tidak menyebarkan lagi penyakit ini," katanya.

Difahamkan Gabenor Nevada Steve Sisolak mengeluarkan arahan kuarantin kepada orang ramai dan semua perniagaan pada 1 April hingga hujung ini. - CARI

Bagus

Marah
2

Terkejut

Sedih

Lawak
2

Bosan

Friends Rank (4 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote kukukatablog 17-4-2020 06:29 PM
bukak jer lahhh.....
bio lantok deme kna virus....
Quote fliphair8 17-4-2020 06:32 PM
Kannnnn....ko nak berjudi sambil guling2 ngan virus masalah ko...selagi ko duk kat negara ko tak merayap fine with us....
Quote DARSITA 17-4-2020 06:40 PM
Bukak jer lah -- Las Vegas cuaca panas/soon -- satu lagi sana ramai teguk arak tak teguk air suam haaaa terus mapuih Cik Corona.
Quote tikusmontok 17-4-2020 07:14 PM
Ambik kau satu bandar judi pupus nanti
Quote harizs 17-4-2020 07:16 PM
ada chance nak try herd immunity.  kenapa tak cuba di Las Vegas?
Quote Orix 17-4-2020 07:17 PM
Pastikan acik celine dion selamat yach
Quote Melur1 17-4-2020 07:31 PM
lantak ko la

mentaliti sebegini yg buat kes2 kat US mencanak naik. Hidup bertuhankan duit.
Quote harizs 17-4-2020 07:34 PM
kebodohan beliau sama mcm Mahathir

"26 Jan 2020: Wabak belum serius untuk sekat pelancong China - PM"
https://www.bharian.com.my/berita/nasional/2020/01/650066/wabak-belum-serius-untuk-sekat-pelancong-china-pm
Quote ninja9 17-4-2020 07:59 PM
dimana2 pun ada dua mazhab. mco vs ekonomi
Quote LadyCarefree 17-4-2020 08:17 PM
harizs: kebodohan beliau sama mcm Mahathir &quot;26 Jan 2020: Wabak belum serius untuk sekat pelancong China - PM&quot;<a href="https://www.bharian.com.my/berita/nasional/20" target="_blank">https://www.bharian.com.my/berita/nasional/20</a> ...


Kalaulah ada function block kat sini. Nyampah betul setiap apa pon hang nak selit politik kebencian kau kat tun dan ph apa semua. Hidup berpaksikan politik betul.
Quote Artemesiaa 17-4-2020 08:22 PM
Negara mereka suka merekalah nak macam mana.  Sekarang kan dah ada larangan penerbangan jadi tak bimbang bab ada yang terlepas kesini.  Yang penting kita jaga kita.
Quote ziara 17-4-2020 08:34 PM
harizs replied at 17-4-2020 07:34 PM
kebodohan beliau sama mcm Mahathir

"26 Jan 2020: Wabak belum serius untuk sekat pelancong China  ...

Eh you terbaru tun kata jgn rush tamatkan MCO kih2
Quote BoongaKertas 17-4-2020 08:40 PM
Yelah nek, kome make sure yg dah g las vegas tu dok dendiam situ. Jgn merayap ke negara lain plak. Ok? Iols x kisah korng nak buka ke nak tutup or terlingkup kalau mcm ni selfish statement dia.{:stress
Quote ina_na 17-4-2020 08:41 PM
X pe biar pupus semua.. Kot kita blh bl rumah kat sana.. Blh berjiran gan maya karin.. Hahahaha.. Berangan
Quote sukacactus 17-4-2020 08:41 PM
Elok la...xpayah brenti
Berjudi la sampai mampus!
Quote tobby 17-4-2020 08:57 PM
harizs replied at 17-4-2020 07:34 PM
kebodohan beliau sama mcm Mahathir

"26 Jan 2020: Wabak belum serius untuk sekat pelancong China  ...

so betul la datok bandar Vegas tu kata... belum ramai yg mati di Vegas  nak buat apa lockdown.  dah ramai kojol nanti baru la lockdown.  Tun pun pakai teori yg sama
Quote tobby 17-4-2020 08:59 PM
ina_na replied at 17-4-2020 08:41 PM
X pe biar pupus semua.. Kot kita blh bl rumah kat sana.. Blh berjiran gan maya karin.. Hahahaha.. Be ...

USA Capitalism: the reality sell till your dead.
Quote harizs 17-4-2020 09:27 PM
sukacactus replied at 17-4-2020 08:41 PM
Elok la...xpayah brenti
Berjudi la sampai mampus!

mrk nak freedom bagi jer la freedom.  Freedom to die
Quote MadameOnion 17-4-2020 09:46 PM
Orix: Pastikan acik celine dion selamat yach

Kak nita wudhuk masih kat sana ke?

Lihat semua komen(36)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

15-8-2022 03:27 PM GMT+8 , Processed in 0.070793 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top