CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Makin Ramai Daftar Aplikasi Cari Jodoh Masa PKP

17-4-2020 10:30 AM| Diterbitkan: azliadlan| Dilihat: 4746| Komen: 20|Original author: Oleh: Ceteria Hukama

Description: Aplikasi cari jodoh terima peningkatan pendaftaran baharu masa PKP.

Kredit foto: Selangorkini

Aplikasi mencari jodoh Muslim, Baituljannah.com mencatatkan peningkatan pendaftaran baharu yang signifikan sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) sejak 18 Mac lalu.

Berdasarkan laporan portal Selangorkini, Pengarah Urusan Baituljannah Sdn Bhd, Dr Wan Hasifi Amin Wan Zaidon berkata, permohonan mencari jodoh di aplikasi berkenaan naik 21.3 peratus dalam tempoh PKP.


Kredit foto: Berita Harian

"Kita percaya kenaikan itu disebabkan faktor duduk rumah dan mempunyai banyak masa sepanjang tempoh PKP. Mereka mungkin mempunyai banyak masa terluang dan mula memikirkan masa depan termasuk jodoh masing-masing," katanya.


"Kita percaya kenaikan itu disebabkan faktor duduk rumah dan mempunyai banyak masa sepanjang tempoh PKP. Mereka mungkin mempunyai banyak masa terluang dan mula memikirkan masa depan termasuk jodoh masing-masing," berkata, pemohonan baru tertinggi diterima dari Johor dan Selangor dengan masing-masing 13.6 peratus dan 13.1 peratus.

Beliau menjelaskan kepada Selangorkini, 65.91 peratus daripada pendaftaran baharu di Selangor terdiri daripada pemohon wanita, manakala selebihnya lelaki.


Kredit foto: Baituljannah.com

"Baituljannah.com merupakan platform berkesan mencari jodoh dalam kalangan Muslim di Malaysia, Singapura dan Brunei dengan penyertaan 548,990 pemohon setakat ini.

"Berdasarkan rekod, 2,611 pasangan yang berkenalan melalui aplikasi sudah berkahwin," katanya. - CARI
1

Bagus
2

Marah
3

Terkejut
2

Sedih
3

Lawak
2

Bosan

Friends Rank (13 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • DayangKirana

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote missyL 17-4-2020 10:48 AM
Elok la. Mase pkp kenal online. Abes pkp jupe leb teros nikah. Kan
Quote salmon-suki 17-4-2020 11:12 AM
Alahaiiiiii...msti masing2 dah xsabar nk kawin..pastu acah2 suwitsawit hanimun di rumah if pkp dipanjangkn..haaa gitu..{:smile
Quote sh00 17-4-2020 11:24 AM
Aiyoo..iols salah sorang yg menambah statistik yg register masa PKP ni hahahahah
Quote Boomibulat 17-4-2020 12:07 PM
Time mcm ni baru tau betapa syoknya kalau ada org disebelah..dah la x blh keluar rumah
Quote miszclassique 17-4-2020 12:10 PM
Hopefully yang daftar tu memang betul2 serius nak berkenalan
Ada kawan i dah ada bf tapi daftar just saje2 sebab bf dia bz tak layan dia...berbuih dah nasihat...sebelum ni kenal dari pubg entah mana2 laki je disauknya
Quote tagas 17-4-2020 07:51 PM
time2 pkp gini suma yg berkaitan dgn batin

mmg meningkat jualan alat tut meningkat

laman web tut meningkat hingga lah ke

musim2 mengawan pun meningkat
Quote biozipstar 18-4-2020 09:24 PM
kawan iols cakap apps ni x best sgt pun, dia dah daftar tapi still mcm susah nk jumpa yg betul. mcm ala2 fake je semua
Quote Tinot7 20-4-2020 09:32 PM
bosan sgt lerr tuh
Quote pinkpunk 20-4-2020 09:47 PM
membazir je.. bos kt opis siap derma, utk sebulan.. tak ada apa pun
Quote Orix 20-4-2020 10:28 PM
miszclassique replied at 17-4-2020 12:10 PM
Hopefully yang daftar tu memang betul2 serius nak berkenalan
Ada kawan i dah ada bf tapi daftar jus ...

Hahahahaha. Sambil ber-pubg pun boleh membirah ya
Quote miszclassique 21-4-2020 01:36 AM
Orix replied at 20-4-2020 10:28 PM
Hahahahaha. Sambil ber-pubg pun boleh membirah ya

Iyee dari pubg ke whatsapp...dari whatsapp jumpa pulak dekat kl, berani tak bertempat
Nasib baik tak jadi apa2
Quote gideoncross 23-4-2020 03:27 PM
biozipstar replied at 18-4-2020 09:24 PM
kawan iols cakap apps ni x best sgt pun, dia dah daftar tapi still mcm susah nk jumpa yg betul. mcm  ...

Mncri jodoh kat internet mmg bukn stu cra yg baik pun, sbb rmai yg pnipu lgi2 yg llaki. Dh brtunang & brkhwin pun boleh mngaku single pehtu bila pcah tembelang, pndai plak takut. #berdasarkanpengalaman
Quote gideoncross 23-4-2020 03:31 PM
tagas replied at 17-4-2020 07:51 PM
time2 pkp gini suma yg berkaitan dgn batin

mmg meningkat jualan alat tut meningkat

Iol yg org Brunei sllu tngok kat FB, yg llaki2 M'sia mmg bnyk yg gersang. Prmpuan pkai bju elok pun boleh d jdikn as sexual stuff, gila. So x hairan lh knpa rate yg brkenaan dgn XXX mningkat kat M'sia time2 mcm ni.
Quote MawarKelabuAsap 23-4-2020 03:41 PM
Masalahnya masing2 tgh bosan....risau nnti dah habis pkp,btambah pulak kes putus cinta dan bercerai
Quote gideoncross 23-4-2020 04:07 PM
azman124 replied at 17-4-2020 01:12 PM
app kena bayar, bazir je, nak chat nak berkenalan pun kena bayar, padahal kebanyakkan chat app/ sosi ...

Pnunggang agama? Mungkin boleh trjdi.
Quote gideoncross 23-4-2020 04:11 PM
miszclassique replied at 17-4-2020 12:10 PM
Hopefully yang daftar tu memang betul2 serius nak berkenalan
Ada kawan i dah ada bf tapi daftar jus ...

Kwn u sja je nak buang boring tu.
Quote gideoncross 23-4-2020 04:11 PM
Boomibulat replied at 17-4-2020 12:07 PM
Time mcm ni baru tau betapa syoknya kalau ada org disebelah..dah la x blh keluar rumah

Klau wangi & helok mcm Emma & laki dia boleh lah. Klau yg Marhaen2 ni hahahaha.
Quote gideoncross 23-4-2020 04:12 PM
miszclassique replied at 21-4-2020 01:36 AM
Iyee dari pubg ke whatsapp...dari whatsapp jumpa pulak dekat kl, berani tak bertempat
Nasib baik  ...

Kwn iol knal bf dia dri PUBG, skrg dh putus dh. Cinta kilat.
Quote nuno 24-4-2020 03:42 PM
gideoncross replied at 23-4-2020 04:12 PM
Kwn iol knal bf dia dri PUBG, skrg dh putus dh. Cinta kilat.

Winner winner ciken dinner gituh

Lihat semua komen(20)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-8-2022 07:24 PM GMT+8 , Processed in 0.090706 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top