CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
1234Next
Return to list New
View: 5018|Reply: 67

[Tempatan] COVID-19. e-Bazar tak dibenarkan

  [Copy link]
Post time 16-4-2020 02:49 PM | Show all posts |Read mode
e-Bazar tak dibenarkan


KERAJAAN memutuskan tidak membenarkan e-Bazar dilaksanakan sempena Ramadan kali ini sepanjang tempoh penguatkuasaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Menteri Kanan (Kluster Keselamatan), Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata, hasil mesyuarat hari ini selepas meneliti dan mendengar pandangan Kementerian Wilayah melalui Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) berhubung cadangan untuk melaksanakan e-Bazar memutuskan ia tidak dibenarkan.

“Mesyuarat hari ini memutuskan sebarang bentuk perniagaan berkaitan bazar atau gerai Ramadan termasuk dalam bentuk pandu lalu serta tempah dan ambil tidak dibenarkan,” katanya pada sidang media harian di Putrajaya hari ini.



Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-4-2020 02:51 PM From the mobile phone | Show all posts
ini boleh buat nuormuso marah tahap angrybird....


haaaaaaaaaaaaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2020 02:52 PM From the mobile phone | Show all posts
damnnnnn


haaaaaaaaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2020 02:54 PM From the mobile phone | Show all posts
cengkeram upfront penyewa how?

grrrrrrrrrr
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2020 02:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdullillah..harap kerajaan lebih tegas
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-4-2020 02:59 PM | Show all posts
Grose replied at 16-4-2020 02:54 PM
cengkeram upfront penyewa how?

grrrrrrrrrr

byk majlis perbandaran dah refund

Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2020 03:00 PM | Show all posts
sebab diorang tau, tak semua (maybe semua) penjual tu amalkan konsep kebersihan yang ikut SOP musim MCO ni. Dengan tak ambik suntikan Tifoid nya lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2020 03:00 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 16-4-2020 03:01 PM

alaa buat usahasama dengan grab lah like selangor kot...i mean isk ...bising bazar ni - e bazar like garb ke agro mas , buat delivery online okaylah ...tak nak kuar sesak2, tak nak pick up pun, buat ape.
alaa benda ni isk ...dok isu isu buat ape, no means no lah, grab kan ade..i mean..ade pun grab kurma ke ape ke

dah laa..i mean locales kene guna platform ni laaa

tak payah dok pickup up2
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-4-2020 03:01 PM From the mobile phone | Show all posts
mau juga dengar komeng nuormuso?

atau kita dah boleh agak?

"kerajaan mendengar suara rakyat( pukulan bola ping pong depan.mundur depan mundur, hati terbakar tiada siapa yg tahu)

haaaaaaaaaaaaaaaa.
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2020 03:03 PM From the mobile phone | Show all posts
R2D2 replied at 16-4-2020 02:59 PM
byk majlis perbandaran dah refund

angin sepoi2 bahasa punya berita atau sahih?

heeeeeeeeeee
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2020 03:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Fv bazaar bwroperasi di mana
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2020 03:05 PM From the mobile phone | Show all posts
yer, sokong, kalau rakyat nak terus kan ade penyakit covid19, buat je bazar macam2.. dah mati tanam jer, tapi kalau nak senang sebab forsure ramai yang mati, so bakar je terus..kalau nak keadaan pulih dan normal, stop semuanya, sekrg pon dah half way..kita teruskan sampai berjaya melawan penyakit covid ni..
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2020 03:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Syukran menteri ismail sabri. Lap u
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2020 03:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku suka ismail sabri ni. Tegas.
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2020 03:11 PM | Show all posts
kalau cmtu kita buat  youtube bazar buka sambil tengok juadah di youtube
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-4-2020 03:11 PM | Show all posts
Grose replied at 16-4-2020 03:03 PM
angin sepoi2 bahasa punya berita atau sahih?

heeeeeeeeeee

MPSJ dah buat

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 16-4-2020 03:13 PM | Show all posts
lepas order e-bazar
kemudian pick-up di Stadium Bkt Jalil
dh tentu byk kereta
alasan yg sama
kemudian entah2 melencong ke tempat lain
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2020 03:18 PM From the mobile phone | Show all posts
R2D2 replied at 16-4-2020 03:13 PM
lepas order e-bazar
kemudian pick-up di Stadium Bkt Jalil
dh tentu byk kereta

nuormuso level menteri pasola...benda macam.ni tak boleh tackle at his level ke?.sampai nak bawak kepersidangan fellow menteri apa jadah?

the baseline order and directives  aku pasti by now semua jemaah menteri dah tahu sebagai general standing order...whats the problem?

macam aku nak sepak aja sekor sekor....


haaaaaaaaa

Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2020 03:19 PM From the mobile phone | Show all posts
munchkin replied at 16-4-2020 03:08 PM
Aku suka ismail sabri ni. Tegas.

rembes kheuuns sis?like pader like son....


heeeeeeeeeeee
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2020 03:20 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 16-4-2020 03:11 PM
kalau cmtu kita buat  youtube bazar buka sambil tengok juadah di youtube

boleh terbatal posa tak? melalui youtube?


haaaaaaaaaaa
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-8-2022 04:34 AM GMT+8 , Processed in 0.086350 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list