CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Gosip Socmed Lihat artikel

"Saya Tak Layak Sebab Pemalas" - Respons Aziz M Osman Bila Nama Dipetik Untuk CEO Finas

18-3-2019 12:37 PM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 6710| Komen: 16|Original author: Oleh: LilRose

Description: Ramai netizen terutama warga Twitter menyuarakan rasa tidak puas hati apabila Ahmad Idham diangkat sebagai Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Perbadanan Kemajuan Filem Nasional (Finas).
Ramai netizen terutama warga Twitter menyuarakan rasa tidak puas hati apabila Ahmad Idham diangkat sebagai Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Perbadanan Kemajuan Filem Nasional (Finas).


Kredit foto: IG Aziz M Osman

Ekoran itu, mereka mula memetik pelbagai nama pengarah yang dikatakan lebih layak menggalas tanggungjawab itu berbanding Ahmad Idham.

Nama pengarah Aziz M Osman turut dipetik sebagai individu yang layak menyandang jawatan CEO Finas. Namun, Aziz dengan santai menolak cadangan orang ramai itu.


Kredit foto: Twitter


Khamis lalu, Menteri Komunikasi dan Multimedia (KKMM) Gobind Singh Deo mengumumkan pelantikan Ahmad Idham sebagai CEO Finas menggantikan  pemangku Shakib Ahmad Shakir. - CARI
5

Bagus
6

Marah
5

Terkejut
7

Sedih
6

Lawak
6

Bosan

Friends Rank (35 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote biozipstar 18-3-2019 12:47 PM
ohhh yang layak semuanya "malas" jadi yang "rajin" aje lah yg jadi...
Quote supernaturalee 18-3-2019 12:47 PM
letak lah tun m sekalipun sbg ceo finas
klu pengarah/produser/screenwriter duk jaja filem gred e
mmg xkemana jgk lh industri filem malaysia ni


Quote chicozinn 18-3-2019 02:50 PM
meollss speku aziz ni malas nk mlibatkan diri dlm politik xpun malas nk mengipas xcm mat dehem hero kertu
Quote famri7 18-3-2019 02:56 PM
Industrii..celah burit kau..level kelab rukun tetangga jah..
Quote munchkin 18-3-2019 03:35 PM
Hahahahha.

Lawak ok aziz m osman ni. Tak poyo.

Semalam i makan kat ana patin. Dengar suara budak kecik petah berckp ckp berangan macam masak lauk. Sekali toleh tengok ada aziz m osman. Kelakar anak dia. Tapi very independent. Nak nasi tambah pun angkat pinggan sendiri.
Quote Jagendas 18-3-2019 09:28 PM
sarcastic bang ajis
Quote dokupangg 18-3-2019 10:52 PM
chicozinn: meollss speku aziz ni malas nk mlibatkan diri dlm politik xpun malas nk mengipas xcm mat dehem hero kertu


Dia ni kreatif dan jenis yg suka freedom, agaknya susah la nti nak masuk kepompong yg ikut cara tradisi, mengipas, birokrasi, etc etc etc
Quote bedahmenjuyah 18-3-2019 11:17 PM
Dah kenapa dok cadang nama itu ini. Perlantikan pun dah dibuat. Nasib ko la mat deham. Kena la buktikan yg ko layak. Ajis seman plak sarkastik tu... koser nak mengampu mengipas
Quote kenarikelabu 19-3-2019 03:02 PM
Dia malas nak melayan kerenah org2 kt dlm tu.
Quote hzln 19-3-2019 08:40 PM
Wonder apa "kriteria2" yg wajib ada pada pengerusi finas nih pada pemikiran akai seposen netizen yg duk bangkang sgt si mat deham punya pelantikan ni?
Alu x ler gemor sgt pun dgn mat deham poyo tu, tapi dah dia yg bersungguh nak buat perubahan pada finas tu (whatever it means), bagi jer lah dia, dah dia rasa dia ada byk idea bagus, mcm ler korang yg duk bangkang tu ada idea hebat sgt...
Quote None68 20-3-2019 03:35 PM
Orang yg bagus2 ni biasanya malas layan politik
Quote exclusive_vvip 21-3-2019 06:33 AM
Bosan ah citer psl ceo finas ni...mana2 tempat pun sama, yg rasa hebat boleh buat tugas dgn baik suka dok dendiam,xmo pegang jawatan..acah2 humble..belakang, bising komplen itu ini..pdahal takut nak pegang tanggungjawab sbb takut kene kecam kalu ada yg x kene...ni i ckp in general, bukan tuju bang ajis..
Quote sukacactus 21-3-2019 06:50 AM
Kan dah buat lantikan
Buat apa nak bising2 lg
Kita tunggu je la perubahan yg disebut2 tu, dah kata nak pegang jawatan sgt kan
Quote makton 21-3-2019 07:22 AM
kalau la sohai bewak boleh ngaku mcm ni..

"ss tak layak brim sbb ss pemalas"

Quote anony-mous 21-3-2019 07:28 AM
chicozinn replied at 18-3-2019 02:50 PM
meollss speku aziz ni malas nk mlibatkan diri dlm politik xpun malas nk mengipas xcm mat dehem hero  ...

I rasa ni alasan plg valid. Kne lyn kerenah birokrasi
Quote anony-mous 21-3-2019 07:30 AM
exclusive_vvip replied at 21-3-2019 06:33 AM
Bosan ah citer psl ceo finas ni...mana2 tempat pun sama, yg rasa hebat boleh buat tugas dgn baik suk ...

Ni pon betul. Mostly tolak sb nk jg hati kengkawan actually

Lihat semua komen(16)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-7-2024 08:39 PM GMT+8 , Processed in 0.068456 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top