CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Najib Cuba Pelbagai Helah Tangguh Perbicaraan - Tommy Thomas

19-3-2019 10:13 AM| Diterbitkan: MoFirdaus| Dilihat: 5713| Komen: 47|Original author: Oleh: Mo Firdaus

Description: Tommy Thomas Najib Razak



Peguam Negara Tommy Thomas memaklumkan mahkamah bahawa bekas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak mencuba pelbagai helah untuk menangguhkan perbicaraan kes pecah amanah dan salah guna kuasa membabitkan dana 1Malaysia Development Berhad (1MDB).

Katanya dalam satu salinan penyerahan pendakwaan, ia dapat dilihat menerusi rayuan Najib berhubung keputusan Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur untuk menarik balik kebenaran memindahkan kes itu dari mahkamah sesyen ke mahkamah tinggi.


Foto: MalaysiaKini


"Tiada pertengkaran mengenai perkara ini dan kedua-dua pihak setuju bahawa perkara itu harus dibicara di mahkamah tinggi.

"Pada setiap peringkat, perayu cuba menimbulkan pelbagai isu untuk menangguhkan perbicaraan.

"Cabaran mereka terhadap kuasa pendakwa raya dalam rayuan ini tidak berasas dan kami berharap agar rayuan ini ditolak," katanya dalam empat rayuan interlokutori dimohon Najib membabitkan tujuh tuduhan berhubung dana SRC International seperti dipetik dari MalaysiaKini. - CARI
3

Bagus
4

Marah
3

Terkejut
6

Sedih
3

Lawak
3

Bosan

Friends Rank (22 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote dinopower2 19-3-2019 10:16 AM
dah la tony romas ... bijan ikut style anwar
Quote dizekni 19-3-2019 10:19 AM
Tommy dah start mengadu kat media

nampak benar dah goyang


pfftt
Quote fushimi 19-3-2019 10:24 AM
setiap kali dengat nama si tommy thomas ni aku mesti ingat  tony romas
Quote Siti_Mustaqim 19-3-2019 10:25 AM
Eeh..waklu lah tommy Thomas oii. nyampah
Quote mnm77 19-3-2019 10:27 AM
Edited by mnm77 at 19-3-2019 11:51 AM

(picture deleted)

Quote orgsepang 19-3-2019 10:27 AM
Anwar yang ajar kan
Quote milafida 19-3-2019 10:28 AM
Biasala kes mahkamah tangguh2 .pendakwa pun tak nk bagitau detail pendakwaan
Quote dizekni 19-3-2019 10:29 AM
DSN hadir dan hormat temujanji mahkamah
pun dah cukup baik

walaupun banyak prosedur pihak pendakwa sendiri
tak ikut

wayang betul Tommy kaki menari ni
Quote dineyta 19-3-2019 10:52 AM
mnm77 replied at 19-3-2019 10:27 AM
Thomas the train... macam sepadan rupa nya

hahahhahahahaha.
Quote bangcak 19-3-2019 11:06 AM
apa alasan plak nih??
kucing beranak, bleh??
Quote badaksumbu 19-3-2019 11:13 AM
selayaknya la kena menganjing dgn team2 najib.

dgn dokumen2 tak dibagi, dgn tuduhan2 mengarutnya.

ada ke didakwanya najib sbb pinda draf laporan audit 1mdb. draf kot, mmg la utk dipinda kalau tak puas hati

Quote pokaibanktokyo 19-3-2019 11:19 AM
Ada dia cuba tukar nama jadi Bossku Najib bin Bossku Abdul Razak tak ?
Quote dinopower2 19-3-2019 11:19 AM
badaksumbu replied at 19-3-2019 11:13 AM
selayaknya la kena menganjing dgn team2 najib.

dgn dokumen2 tak dibagi, dgn tuduhan2 mengarutnya ...

ikut kata adik.. susah nak lekat... atas amla not 1mdb...  

bagus klau lmbt2... seronok tgk krjn bamgkai kena troll hari2.... mahacai bengap mmg tak sabar la kan... dah lama dok dlm gua tu haha
Quote akusukaq 19-3-2019 11:32 AM
Edited by akusukaq at 19-3-2019 11:35 AM
dizekni replied at 19-3-2019 10:19 AM
Tommy dah start mengadu kat media

nampak benar dah goyang


pembunuh adib bila ko nak dakwa aney oii. ke ko dah terlupa dek ligat sgt goyang ponggong dgn siti kassim. lets twist again.....
Quote noor2 19-3-2019 11:33 AM
mnm77 replied at 19-3-2019 10:27 AM
Thomas the train... macam sepadan rupa nya

Astaghfirullah. ......
Quote Nokiaman 19-3-2019 11:37 AM
akusukaq replied at 19-3-2019 11:32 AM
pembunuh adib bila ko nak dakwa aney oii. ke ko dah terlupa dek ligat sgt goyang ponggong dgn si ...

Adib,,?sapa tu Adib?
Loyar?Doktor?Majistret...
Script yg bakal muncul...
Quote mnm77 19-3-2019 11:40 AM



Salamun 'alaik

My son used to like Thomas the train toy when he was small, when I heard 'Thomas' I just remembered that toy, and it looks matching with the picture.

Any good advice for me?
Quote noor2 19-3-2019 11:43 AM
mnm77 replied at 19-3-2019 11:40 AM
Salamun 'alaik

My son used to like Thomas the train toy when he was small, when I heard 'T ...

W.slm...bukan I yg judge mod....Allah yg judge kata2 mod. ...hehe. .I pun tak tahu niat mod..tapi Allah lebih tahu......tanya Allah ..jgn tanya saya. .
Quote mnm77 19-3-2019 11:48 AM
noor2 replied at 19-3-2019 11:43 AM
W.slm...bukan I yg judge mod....Allah yg judge kata2 mod. ...hehe. .I pun tak tahu niat mod..tapi  ...


Salam

Saya bukan mod di sini, anggap saya forumer biasa saja... lagipun saya ada satu ID saja dan tak buat multinick, itu lah nick saya sebagai forumer dan juga sebagai moderator (bukan di sini). Moderator ni bukannya kekal pun, kan?

Terima kasih atas nasihat yang baik itu.

Saya cuma nak tahu apa yang anda fikirkan, kalau posting saya tu dianggap tak patut saya akan padam. Kalau boleh sy taknak tulis panjang... sebab tu saya tanya direct je

Lihat semua komen(47)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

22-7-2024 01:34 AM GMT+8 , Processed in 0.327106 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top