CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Gosip Socmed Lihat artikel

"Saya Maafkan Awak Bro!" - Tomok Maafkan Peminat Pernah Baling Telur Pada Newboyz

18-3-2019 12:13 PM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 8329| Komen: 28|Original author: Oleh: LilRose

Description: Suatu ketika dulu, ramai anak muda sekitar 90-an boleh dikatakan 'benci' pada kumpulan Newboyz kerana mencuri hati ramai wanita di era kemuncak populariti mereka.
Suatu ketika dulu, ramai anak muda sekitar 90-an boleh dikatakan 'benci' pada kumpulan Newboyz kerana mencuri hati ramai wanita di era kemuncak populariti mereka.



Vokalisnya, Tomok berkongsi di Instagram mengenai pengakuan salah seorang peminatnya yang pernah membaling telur ketika Newboyz membuat persembahan di Plaza Kota Tinggi, Johor sekitar 1999.

Menurut Kamarul Ariffin Nor Sadan atau lebih dikenali sebagai Dr Chaku yang gemar menulis kisah seram, dia dan rakan-rakannya ketika itu berniat mensabotaj persembahan Newboyz.

Apa yang melucukan, dalam pada membenci kumpulan itu, Dr Chaku akui 'melayan' lagu-lagu Newboyz.



Sudah lama bertapak dalam industri hiburan tanah air, Tomok kini lebih matang dan dengan ikhlas memaafkan kenakalan Dr Chaku dan rakan-rakannya ketika itu.




Ramai peminat dan pengikut Tomok terhibur dengan pengakuan Dr Chaku, selain memuji tindakan beraninya meminta maaf walaupun selepas 20 tahun berlalu.



Dengarnya, ada kes lain selain baling telur. Betulkah?


Kredit foto: IG Tomok

Sebab itulah orang kata jangan terlalu membenci, nanti jatuh cinta! - CARI
3

Bagus
3

Marah
4

Terkejut
4

Sedih
3

Lawak
3

Bosan

Friends Rank (20 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote biozipstar 18-3-2019 12:49 PM
dulu memang ramai betul kutuk dorang... dengan x hebat socmed, tapi still kena kutuk, mau depress. tapi alhamdulillah ramai juga masih bertahan... so inilah jadinya....
Quote matchstick 18-3-2019 01:24 PM
dulu mmg lemau pun suara tomok ni...sedap lagi suara dek manno (utk kategori lagu jiwang budak2).
Quote buragazz 18-3-2019 01:50 PM
Aku klu nak justify sekiranya aku terbaling telor pada tomok ketika itu sebab
1. Rambut belah tgh dia masa tu
2. Suara kepit dia klu live
3. Sebab aku tak leh terima yang budak2 pempuan boleh pengsan2 masa dia dtg kat bukit layang2 pasir gudang masa tu dia dengan DCT .. ada dua tiga pempuan siap pengsan2 tgk si tomok i cannot brain..

Tapi aku tak baling dia dengan telor pun.. cuma dengar jer cerita dia di baling telor...
Quote RatuDunia94 18-3-2019 01:51 PM
Haters dulu lg dahsyat.. contact fizikal terus.. skrg baru kena kecam kat media sosial dh kemurungan.. iols ada masa insiden kat Plaza Kota Tinggi atau lbh dikenali sbg "Gedung" oleh org2 tempatan.. iols sekolah rendah lg masa tu.. Nana, Syura, Spin pon ada sekali... bbnu zaman tu lah. X silap sempena pembukaan kedai CD kat Plaza tu... bukan setakat kena baling telur.. kena booo sekali pon yer.. Kesian pon ada gak tengok..
Oh btw itu lah last time artis buat show kat Plaza tu.. haha
Quote chicozinn 18-3-2019 02:48 PM
mohon retis2 bbnu skang berguru ngan otaimer2 ni cara nk handle depression..dorang dulu siap dpat surat ugut bunuh la, baling telur tomato sume tau..stakat kat socmed da menangis sampai murung mmg dasar sayur la retis2 skang ni..#MANJA
Quote axl_bach 18-3-2019 03:41 PM
Bleh percaya ke citer doktor tu? Ada sesapa yg bleh sahkan pengakuan dia tu bkn hassanah?

Aku bila tgk profile fb dia jadi curiga plak, takut just amik kesempatan utk marketing jer....citer skang ni byk hassanah jer
Quote zuriey 18-3-2019 09:25 PM
Aku dok polow gak doc ni
Tapi mcm merepek je sejak2 ni posting beliau
Tak nk kalah nk pemes ala2 dr imelda & the geng
Quote de_ikea 18-3-2019 09:25 PM
Takpernah suka boyband bebudak ni termasuk newboyz dan tomok. Tp iols berubah bila dia masuk oiam. Iols suka!
Quote Jagendas 18-3-2019 09:26 PM
teringat kes kat ayer keroh time newboys tgh perform.
Quote axl_bach 18-3-2019 09:31 PM
zuriey replied at 18-3-2019 09:25 PM
Aku dok polow gak doc ni
Tapi mcm merepek je sejak2 ni posting beliau
Tak nk kalah nk pemes ala2 d ...

Nk femes tu ok jer, tp jgn menipu reka cerita hassanah semata2 batak follower
Quote sleepandream 18-3-2019 11:58 PM
new boyz ni dulu memang fenomena yach...
lagi hebat dari tsumawi okey... at least for my enviroment masa dulu2 la
budak2 laki siap nak belah rambut tengah pastu pakai minyak rambut tancho warna ijau tu sebabkan pengaruh tomok ni...
and zaman tu mmg femes dgn radio transistor pasar malam rm15 tu
Quote CurKath 19-3-2019 01:40 AM
de_ikea replied at 18-3-2019 09:25 PM
Takpernah suka boyband bebudak ni termasuk newboyz dan tomok. Tp iols berubah bila dia masuk oiam. I ...

Sama kita! *high 5
Meols mmg alergik dgn boyband melayu.. dgn suara sengau nyanyi mendayu2 tangkap leleh semua. -sorry pada yg minat, tp mmg x boleh masuk. Bkn taste meols!
Pastu pelik camane bdk2 pompuan boleh tergila2 dgn rambut pelepah kelapa heols..

Tapi bila Tomok masuk OIAM jd minat lak sebab suara sedap n boleh bawak lagu org lain dgn baik. Meols pun berkata sendiri 'boleh pulak dia nyanyi elok2 ye..'  Ke sebab suara dia dah matured time tu?
Quote dewi_rina 19-3-2019 06:35 AM
Zaman nie, dah kira paling hensem dah tu
Sekali tengok balik lawak weh
Dengan rambut gitu
Muka gitu
Quote dewi_rina 19-3-2019 06:39 AM
Masa nie yg tengah naik newboyz, spin, boboy, kristal, antz
Dalam ramai2 nie paling minat spin sbb achik
Member lagi sorang minat newboyz sbb tomok
Lagi sorang minat syuk sampai bergaduh main ejek-ejek
Lepastu boboy sbb naqiu tu
Haha legend betul
Memang kenangan budak 90 an ok
Quote cikkittydiva 19-3-2019 06:46 AM
Dulu2 aku penah nampak awie kene baling telo masa dia promote album dia..tp sebaik telo tu jatuh kt belakang dia dekat tumit kasut.. awie berang betul..tp dia kontrol la. Mmg nmpk marah sgt sbb muka dia terus merah.. kuang ajar betul org tu.. takde adab
Quote katibism 19-3-2019 10:18 AM
RatuDunia94 replied at 18-3-2019 01:51 PM
Haters dulu lg dahsyat.. contact fizikal terus.. skrg baru kena kecam kat media sosial dh kemurungan ...

Uols bila nak kambek ke dunia IG..makin meriah uols... aruah tokpitput buat grup close friends kekdohnya

Quote srisofe 19-3-2019 10:38 AM
Sejarah mungkin berulang
Quote goss79 19-3-2019 10:53 AM
bini tomok ni lagi berumur drpd dia, tp skrg ni mmg nampak tomok lagi berumur dr wife dia. wife dia mmg comel je sentiasa, x mkn dek umur...
Quote exclusive_vvip 20-3-2019 08:04 AM
zuriey replied at 18-3-2019 09:25 PM
Aku dok polow gak doc ni
Tapi mcm merepek je sejak2 ni posting beliau
Tak nk kalah nk pemes ala2 d ...

Oh...mmg doktor btol la ni yer...

Lihat semua komen(28)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

14-6-2024 11:32 PM GMT+8 , Processed in 0.066715 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top