CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Bapa, Anak Melecur Mesin Pengering Dobi Meletup

5-10-2018 10:33 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 5983| Komen: 42

Description: Dua beranak melecur selepas berlaku letupan di sebuah kedai dobi layan diri 24 jam di Jalan 3E, Bandar Putera 2, Klang, semalam.
Dua beranak melecur selepas berlaku letupan di sebuah kedai dobi layan diri 24 jam di Jalan 3E, Bandar Putera 2, Klang, semalam.


Foto ihsan pembaca FB

Memetik Harian Metro, kejadian menyebabkan seorang lelaki dan anak perempuannya masing-masing melecur 50 dan 30 peratus dan dibawa Hospital Tengku Ampuan Rahimah (HTAR) untuk mendapatkan rawatan.

Penolong Pengarah Operasi Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Selangor Mohd Rizal Buang mengesahkan pihaknya menerima panggilan mengenai kejadian pada 8.55 pagi dan mengerahkan anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Andalas ke lokasi.

“Selepas memeriksa premis, kami mendapati letupan berlaku di bahagian simpanan tangki gas di dalam lubang seluas 3 meter persegi.


“Kedai dobi itu mengalami kerosakan 20 peratus dan punca kejadian masih disiasat,” katanya.


Kredit foto: Kosmo!

Sementara itu, Kosmo! Online melaporkan Ketua Polis Daerah Klang Selatan, Asisten Komisioner Shamsul Amar Ramli mengesahkan pihaknya menerima aduan daripada isteri mangsa mengenai kejadian.

Menurutnya, dia bersama suami dan dua anak mereka berkunjung ke dobi berkenaan untuk mengeringkan pakaian.

"Ketika pengadu bersama anak kecil di dalam kereta, tiba-tiba berlaku letupan di mesin pengering tersebut dan menyebabkan suami dan anak perempuannya melecur pada tubuh badan.

"Pengadu telah meminta bantuan orang ramai membantu mengangkat suami dan anaknya ke dalam kereta sebelum memandu terus ke HTAR," katanya dalam satu kenyataan.

Siasatan awal mendapati, letupan berlaku selepas lelaki terbabit menekan butang mula (START) pada mesin pengering sebelum ia tiba-tiba meletup.


Foto ihsan pembaca FB

Difahamkan, berlaku masalah teknikal pada mesin pengering yang menyebabkan api menyambar bahagian belakang di mana tong gas ditempatkan.




"Siasatan mendapati tiada unsur khianat dalam kes ini," ujarnya. - CARI
11

Bagus
18

Marah
6

Terkejut
5

Sedih
8

Lawak
21

Bosan

Friends Rank (69 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote tumpanglalu74 5-10-2018 12:40 AM
Ade pariya calit C4 ke pulak dalam tu sekarang?
Quote merrissa 5-10-2018 01:04 AM
takotnya...........mcm bom plak
Quote ana_una 5-10-2018 06:12 AM
Sekarang ni musim kes dobi ke? Haishhh... semoga cepat sembuh..
Quote sukacactus 5-10-2018 06:42 AM
Uishhh! Seram plak baca news camni
Ujan2 ni kadang pergi keringkan kat kedai jg
Quote want2bhappy 5-10-2018 08:34 AM
ana_una replied at 5-10-2018 06:12 AM
Sekarang ni musim kes dobi ke? Haishhh... semoga cepat sembuh..

hahaha kan.. baru nak tulis.. satu kes .. berdedai2 pulak kes lain... iol ni kdg bawak anak kecik gi dobi seriau jgk sbb kdg terfikir jugak kes macm ni.. dgn mangkuk hayun ada yang merokok dalam dobi lagi...
Quote zaziot 5-10-2018 08:35 AM
rasanye ni bkn 1st news psl mesin kt dobi meletop
Quote saviour_09 5-10-2018 08:43 AM
2,3 kali dah ni duk meletup je
aku pun dah takut2 jugak ni nak guna dryer  
Quote jalfa 5-10-2018 08:58 AM
Teruk letup kalo ikut pica tu.
Quote Catpaw 5-10-2018 09:10 AM
Nanti basuh baju kat dobi taknak la tunggu kat situ, huhu
Quote umbut 5-10-2018 09:20 AM
Dah byk kali dgr mesin dobi meletup.. pki sampai penas kot
Quote itams 5-10-2018 09:24 AM

nasib baik takde budak kecik masa meletup
Quote ana_una 5-10-2018 09:32 AM
want2bhappy replied at 5-10-2018 08:34 AM
hahaha kan.. baru nak tulis.. satu kes .. berdedai2 pulak kes lain... iol ni kdg bawak anak kecik  ...

Samela ..ai klu g dobi part yg mesin kering tu kan panas mula la dok bygkan yg bukan2 masa guna.. sesiap soh anak dok jauh2..
Quote zacks 5-10-2018 09:35 AM
Kebanyakan dobi guna dryer jenis gas drying. Guna tong gas LPG tu.

tu yg hari tu ada kementerian dah keluarkan amaran jgn guna LPG. guna yg elektrik.

pandan muka!
Quote R2D2 5-10-2018 09:52 AM
Quote ToungeSoup 5-10-2018 09:54 AM
customer mana lah tau dobi tu dryer guna gas ke atau elektrik. yang patut dipersalahkan hal ni kedai dobi tu....silap2 tak pernah buat maintenance..
Quote minguk 5-10-2018 09:57 AM
samannnnnnnnnn
Quote Teru2Bozu 5-10-2018 09:58 AM
takut la. minggu ni baru nak pergi cuci comforter.
Quote matamata 5-10-2018 10:01 AM
pakai lpg ke letrik ke blh je, cuma yg pki lpg tu kena pasang sensor lpg lah, kalau ada kebocoran penggera blh berbunyi atau automatik shut down operation, cuma Mungkin pemilik2 ni tanak tambah kos
Quote mizruncing 5-10-2018 10:02 AM
lately ni femes btol kedai dobi ni kan

Lihat semua komen(42)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-7-2022 08:44 AM GMT+8 , Processed in 0.118474 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top