CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Bunyi Gegaran Kuat Di Ipoh Jadi Misteri

4-10-2018 06:22 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 6864| Komen: 35|Original author: Oleh: Myra Rozi

Description: Bunyi kuat yang kedengaran di kebanyakan bahagian di Bandar Ipoh menjadi tanda tanya penduduk.
Bunyi kuat yang kedengaran di kebanyakan bahagian di Bandar Ipoh menjadi tanda tanya penduduk.

Didegari pada pukul 11.20 pagi, bisingnya seperti bunyi letupan.


mStar Online melaporkan, ia didengari dan gegarannya dirasai oleh penduduk di Tambun, Ipoh Garden, Old Town dan di Station 18.

Orang awam membuat spekulasi tentang insiden terbabit, dengan sebahagiannya percaya ia adalah ujian bom oleh Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM), kemalangan di kawasan pembinaan atau gempa susulan letusan gunung berasi di Indonesia.

Foto: mStar Online
Seorang pengusaha kedai, Mel Lim yang berusia dalam lingkungan 50an berkata, "Saya hanya fikir ia satu kemalangan di kawasan pembinaan.


"Tetapi orang awam bercakap mengenainya, ramai yang fikir ia adalah bom."

Sementara itu, jurucakap Jabatan Bomba dan Penyelamat negeri, terdapat latihan letupan batu di sebuah kuari di Simpang Pulai pada waktu yang sama.

"Kita juga cuba menentukan dan mengesahkan punca utama bunyi bising berkenaan," katanya.

Timbalan Ketua Polis Daerah Ipoh, Superitendan Abdul Rani Alias berkata, polis sedang menyiasat perkara itu. -CARI
15

Bagus
13

Marah
19

Terkejut
16

Sedih
21

Lawak
18

Bosan

Friends Rank (102 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Buritan 4-10-2018 06:25 PM
Sampai bergegar... kalah gegaran kopek dodol gemok
Quote insulin 4-10-2018 06:35 PM
Buritan replied at 4-10-2018 06:25 PM
Sampai bergegar... kalah gegaran kopek dodol gemok

Gegaran kopek @dodolgemok hanya mampu menggegarkan dunia cyber je....
Quote borne 4-10-2018 06:42 PM
Aku ingatkan ape la yang jatuh atas atap aku pagi tadi..

IMG-20181004-WA0005.jpg
Quote Dollyzzzz 4-10-2018 06:45 PM
Kuat kome weih...
Awak tgh tekun ngadap lappy kat tkt 3 ofis pun sentap kejap.. Bergegar kuat smpi depa yg dok bangunan tinggi semua turun.. Jab akauntan neg.. Turun habis depa.. Tinggal semua henbeg.. Kalau ikut dalam ipoh2 aje di fb.. Bt gajah.. Kuala kangsar pun bergegar dan dengar bunyi letupan ni... Wallahualam
Quote famri7 4-10-2018 06:49 PM
Kena cash sebab ada pesta sex tanpa busana mcm di daerah Palu ( menurut tuhan pu melayu)???
Quote Yahudi_Bisex 4-10-2018 07:29 PM
Aje nye gegor tetek acik gomen.
Quote alaware 4-10-2018 07:48 PM
bunyi @Bedah.Cun dijubori @pyropura ye  
Quote ana_una 4-10-2018 07:52 PM
Yep ada terasa gak gegaran tu di hospital tadi..
Quote borne 4-10-2018 07:53 PM
famri7 replied at 4-10-2018 06:49 PM
Kena cash sebab ada pesta sex tanpa busana mcm di daerah Palu ( menurut tuhan pu melayu)???

cash sbb mb baru mggedik tngok pramugari brgkali..

[youtube]GX6AhW32viY[/youtube]
Quote EJALTI 4-10-2018 07:54 PM
alaware replied at 4-10-2018 11:48 AM
bunyi @Bedah.Cun dijubori @pyropura ye

PancaSIAL indogneSIAL garuduburku...

Indon jongos sampah sial lahanat bangsat keparat ummah tolol goblok gagal total keturunan babu pelacur henjutan Belanda...

Kehkehkehkeh...
Quote ana_una 4-10-2018 08:00 PM
borne replied at 4-10-2018 07:53 PM
cash sbb mb baru mggedik tngok pramugari brgkali..

Ai lebih tertarik pd mamat  sblh mb tu.. sebab dia pandai men gitar..
Quote AbukRokok 4-10-2018 08:13 PM
cash utk org perok...selangor dah
Quote jalfa 4-10-2018 09:02 PM
Nuklear abah dia...meols belakang rmah ada kuari jugak...dah biasa bunyi bom..tapi kalu satu ipoh bergegar kena siasat la..bukan setakat gegaran kopek rasanya
Quote eyansss 4-10-2018 09:05 PM
borne replied at 4-10-2018 06:42 PM
Aku ingatkan ape la yang jatuh atas atap aku pagi tadi..

bom nuklear? biar betik...
Quote CupuCupu 4-10-2018 09:43 PM
Bom nuklear.?ada yg pcaya ke...mcm xbtol je alasan tu.kemain lg.sampai nuklear jdnya.
Quote moonbug 4-10-2018 10:25 PM
Kuatnya pecahkan kuari sampai ke Kuala Kangsar pun dengar
Quote Orix 4-10-2018 10:27 PM
Cer tanya PU Amin, heshe pasti tahu jawapannya
Quote Changa 4-10-2018 10:48 PM
jalfa replied at 4-10-2018 09:02 PM
Nuklear abah dia...meols belakang rmah ada kuari jugak...dah biasa bunyi bom..tapi kalu satu ipoh be ...

Acah bom atom Hiroshima sangat kan??
Quote pyropura 5-10-2018 02:46 AM
borne replied at 4-10-2018 07:53 PM
cash sbb mb baru mggedik tngok pramugari brgkali..

Wow, mantep suara MB kita .

Lihat semua komen(35)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

23-5-2022 07:55 PM GMT+8 , Processed in 0.085901 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top