CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

UPSI Batal Penggantungan Pengajian Adam Adli

12-6-2018 12:30 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 7255| Komen: 38

Description: Penggantungan pengajian selama lima tahun terhadap Adam Adli Abdul Halim telah dibatalkan oleh Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI).
Penggantungan pengajian selama lima tahun terhadap Adam Adli Abdul Halim telah dibatalkan oleh  Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI).

mStar melaporkan, perkara itu diputuskan selepas Mahkamah Rayuan membebaskannya daripada tuduhan menghasut berhubung ucapan yang dibuat Adam beberapa hari selepas Barisan Nasional (BN) menang pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13) pada 2013.

Foto: Malay Mail
Pihak UPSI telah dimaklumkan oleh Pejabat Peguam Negara bahawa mahkamah telah membersihkannya dari salah laku.

Surat tersebut menyatakan. “Sehubungan itu, saudara dengan ini dilepaskan daripada pergantungan tersebut dan dibenarkan untuk menyambung pengajian di universiti ini mulai 10 September 2018."

Foto: FB Adam Adli
Sebelum ini Adam digantung pengajian pada 6 September 2013 atas pertuduhan hasutan. -CARI
16

Bagus
9

Marah
15

Terkejut
23

Sedih
25

Lawak
22

Bosan

Friends Rank (110 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote zaziot 12-6-2018 07:59 AM
xkenal ni sape..n not sure kes apa dia ni
Quote satrianaga 12-6-2018 08:33 AM
Rule of law or power????
Quote satrianaga 12-6-2018 08:35 AM
zaziot replied at 12-6-2018 07:59 AM
xkenal ni sape..n not sure kes apa dia ni

Bila ko start ikut perkembangan politik negara. Ke golongan 1st time mengundi...
Quote zaziot 12-6-2018 08:38 AM
satrianaga replied at 12-6-2018 08:35 AM
Bila ko start ikut perkembangan politik negara. Ke golongan 1st time mengundi...

pru14 ni kali ke3 mengundi
start amek tau politik sejak najib jatuh
Quote satrianaga 12-6-2018 08:42 AM
zaziot replied at 12-6-2018 08:38 AM
pru14 ni kali ke3 mengundi
start amek tau politik sejak najib jatuh

G baca kitab politik malaysia bermula kes liwat1.0...
Siapa org pertama buat tuduhan liwat?
Masalah kewangan 1997
Kes angkut tilam
Penubuhan keadilan
Pm tido
Pm dulang emas
Liwat 2.0
Dll....
Hahaha...
Quote zaziot 12-6-2018 08:49 AM
satrianaga replied at 12-6-2018 08:42 AM
G baca kitab politik malaysia bermula kes liwat1.0...
Siapa org pertama buat tuduhan liwat?
Masa ...

baik la aku tido je
Quote Mahathirina 12-6-2018 10:33 AM
Whoopsie ni pon last2 kincit ja..  Si Adam ni bukan ke masok sini dulu niknem AdamBillionaire?  Jadik cybertrooper belaan Ketum khennn...
Quote vespa_oren 12-6-2018 11:01 AM
Mahathirina replied at 12-6-2018 10:33 AM
Whoopsie ni pon last2 kincit ja..  Si Adam ni bukan ke masok sini dulu niknem AdamBillionaire?  Jadi ...

Itu orang lain btw adambilion ada nick name bru kt forum tpi nyamar jdi pompuan
Quote vespa_oren 12-6-2018 11:01 AM
Mahathirina replied at 12-6-2018 10:33 AM
Whoopsie ni pon last2 kincit ja..  Si Adam ni bukan ke masok sini dulu niknem AdamBillionaire?  Jadi ...

Itu orang lain btw adambilion ada nick name bru kt forum tpi nyamar jdi pompuan
Quote chinta89 12-6-2018 11:24 AM
kes ape. tertinggal part ni.
Quote caca_eric 12-6-2018 11:58 AM
vespa_oren replied at 12-6-2018 11:01 AM
Itu orang lain btw adambilion ada nick name bru kt forum tpi nyamar jdi pompuan

Teringin nak tau sapa..
Quote alinone78 12-6-2018 12:30 PM
so sambung semester je la ye
Quote dellema 12-6-2018 12:35 PM
Brapo dh umur dio skrg. Dh lupo
Quote Innrukia 12-6-2018 12:40 PM
Mahathirina replied at 12-6-2018 10:33 AM
Whoopsie ni pon last2 kincit ja..  Si Adam ni bukan ke masok sini dulu niknem AdamBillionaire?  Jadi ...

Adambillionaire tu cilipadi yg duk berakak ke hulu hilir
Quote Innrukia 12-6-2018 12:41 PM
Btw budak biadab ni nak mengaji jgk rupanya.. ingat mereput dh.
Quote munchkin 12-6-2018 01:30 PM
So lepas ni kasik ptptn free pada dia pulak ke?
Quote meisapoya 12-6-2018 01:52 PM
Tua dh adam ni...
Quote vespa_oren 12-6-2018 01:53 PM
dellema replied at 12-6-2018 12:35 PM
Brapo dh umur dio skrg. Dh lupo

Rasa28 k 29, dh tinggal tahun akhir masa kna gantung

Batch dia dh jdi cikgu pun, geng reformasi upsi sesama
Quote tagas 12-6-2018 04:08 PM
tak pyh la further lg

takde tokoh jd cikgu pong

esok ajar anak murid jd pemberontak

Lihat semua komen(38)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-5-2022 02:50 AM GMT+8 , Processed in 0.072472 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top