CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 6203|Reply: 38

[Tempatan] Kes Adam Adli: UPSI batal gantung pengajian 5 tahun

  [Copy link]
Post time 12-6-2018 07:56 AM | Show all posts |Read mode
Kes Adam Adli: UPSI batal gantung pengajian 5 tahun

https://www.malaysiakini.com/news/429387

Diterbitkan 12 Jun 2018, 12:02 tengah malam  |  Dikemaskini 12 Jun 2018, 12:05 tengah malam



Universiti Pendidikan Sultan Idris (Upsi) telah membatalkan penggantungan pengajian selama lima tahun terhadap aktivis pelajar Adam Adli Abdul Halim.

Ini selepas Mahkamah Rayuan membebaskannya daripada tuduhan menghasut berhubung ucapan yang dibuat Adam beberapa hari selepas BN menang pada pilihan raya umum ke-13 pada 2013.

UPSI, dalam surat kepada Adam Adli, berkata pihak universiti telah dimaklumkan Pejabat Peguam Negara bahawa mahkamah telah membersihkannya dari salah laku.

"Sehubungan itu, saudara dengan ini dilepaskan daripada pergantungan tersebut dan dibenarkan untuk menyambung pengajian di universiti ini mulai 10 September 2018," tulis surat itu.

Adam berkongsi surat itu pada hantaran Facebook berkata:

"Belum buat keputusan lagi. Doakan yang baik-baik."

Adam digantung pengajian di universiti pada 6 September 2013, berikutan pertuduhan hasutan di mahkamah itu.

Sebelum penggantungannya, Adam Adli memimpin bantahan pelajar mengenai pelbagai isu termasuk Dana Pinjaman Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN).

Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2018 07:59 AM | Show all posts
xkenal ni sape..n not sure kes apa dia ni
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2018 08:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Rule of law or power????
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2018 08:35 AM From the mobile phone | Show all posts
zaziot replied at 12-6-2018 07:59 AM
xkenal ni sape..n not sure kes apa dia ni

Bila ko start ikut perkembangan politik negara. Ke golongan 1st time mengundi...
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2018 08:38 AM | Show all posts
satrianaga replied at 12-6-2018 08:35 AM
Bila ko start ikut perkembangan politik negara. Ke golongan 1st time mengundi...

pru14 ni kali ke3 mengundi
start amek tau politik sejak najib jatuh
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2018 08:42 AM From the mobile phone | Show all posts
zaziot replied at 12-6-2018 08:38 AM
pru14 ni kali ke3 mengundi
start amek tau politik sejak najib jatuh

G baca kitab politik malaysia bermula kes liwat1.0...
Siapa org pertama buat tuduhan liwat?
Masalah kewangan 1997
Kes angkut tilam
Penubuhan keadilan
Pm tido
Pm dulang emas
Liwat 2.0
Dll....
Hahaha...
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2018 08:49 AM | Show all posts
satrianaga replied at 12-6-2018 08:42 AM
G baca kitab politik malaysia bermula kes liwat1.0...
Siapa org pertama buat tuduhan liwat?
Masa ...

baik la aku tido je
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2018 10:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Whoopsie ni pon last2 kincit ja..  Si Adam ni bukan ke masok sini dulu niknem AdamBillionaire?  Jadik cybertrooper belaan Ketum khennn...
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2018 11:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Mahathirina replied at 12-6-2018 10:33 AM
Whoopsie ni pon last2 kincit ja..  Si Adam ni bukan ke masok sini dulu niknem AdamBillionaire?  Jadi ...

Itu orang lain btw adambilion ada nick name bru kt forum tpi nyamar jdi pompuan
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2018 11:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Mahathirina replied at 12-6-2018 10:33 AM
Whoopsie ni pon last2 kincit ja..  Si Adam ni bukan ke masok sini dulu niknem AdamBillionaire?  Jadi ...

Itu orang lain btw adambilion ada nick name bru kt forum tpi nyamar jdi pompuan
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2018 11:24 AM | Show all posts
kes ape. tertinggal part ni.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2018 11:58 AM From the mobile phone | Show all posts
vespa_oren replied at 12-6-2018 11:01 AM
Itu orang lain btw adambilion ada nick name bru kt forum tpi nyamar jdi pompuan

Teringin nak tau sapa..
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2018 12:30 PM | Show all posts
so sambung semester je la ye
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2018 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Brapo dh umur dio skrg. Dh lupo
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2018 12:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Mahathirina replied at 12-6-2018 10:33 AM
Whoopsie ni pon last2 kincit ja..  Si Adam ni bukan ke masok sini dulu niknem AdamBillionaire?  Jadi ...

Adambillionaire tu cilipadi yg duk berakak ke hulu hilir
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2018 12:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Btw budak biadab ni nak mengaji jgk rupanya.. ingat mereput dh.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2018 01:30 PM From the mobile phone | Show all posts
So lepas ni kasik ptptn free pada dia pulak ke?
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2018 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Tua dh adam ni...
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2018 01:53 PM From the mobile phone | Show all posts
dellema replied at 12-6-2018 12:35 PM
Brapo dh umur dio skrg. Dh lupo

Rasa28 k 29, dh tinggal tahun akhir masa kna gantung

Batch dia dh jdi cikgu pun, geng reformasi upsi sesama
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2018 04:08 PM | Show all posts
tak pyh la further lg

takde tokoh jd cikgu pong

esok ajar anak murid jd pemberontak
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-7-2022 12:20 PM GMT+8 , Processed in 0.093930 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list