CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Nak Popular, Khai Bahar Sanggup Beli Viewers Di Youtube?

26-4-2018 04:54 PM| Diterbitkan: Cari-Amirah| Dilihat: 5779| Komen: 15|Original author: Oleh: Amirah

Description: Jika diteliti kembali, penyanyi baru yang kian meningkat naik dalam industri hiburan sering mendapat jumlah tontonan Youtube yang tinggi berbeza dengan artis lama.
Jika diteliti kembali, penyanyi baru yang kian meningkat naik dalam industri hiburan sering mendapat jumlah tontonan Youtube yang tinggi berbeza dengan artis lama.

Apakah benar spekulasi artis-artis baru ini membeli ‘viewers’ hingga jumlah tontonan menjadi tinggi dan seterusnya trending di Youtube?
Foto: My Metro
Antara yang terpalit dengan isu ini adalah Khai Bahar yang kebelakangan ini berjaya meraih pelbagai kemenangan dalam apa-apa anugerah yang dipertandingkan.

Foto: IG Khai Bahar

Jumlah yang mencecah berjuta-juta tontonan ini mengambil masa beberapa bulan dan ada pula yang memakan masa sehingga setahun. Hebat bukan?

Khai sendiri menafikan tentang dakwaan membeli ‘viewers’ dan apa yang difikirkan netizen itu adalah tidak benar sekali. Pencapaian yang dimilikinya hari ini semuanya hasil titik peluh sendiri dan sokongan kelab peminat yang tidak putus.

Foto: IG Khai Bahar
Mungkin betul mungkin tidak. Siapa yang mahu mengaku beli ‘viewers’? Apa pun harap netizen yakin sahajalah ini adalah usaha penyanyi itu sendiri dan strategi publisiti. - CARI
8

Bagus
17

Marah
7

Terkejut
4

Sedih
11

Lawak
15

Bosan

Friends Rank (62 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote kiah_mai_pulak 26-4-2018 04:59 PM
Kalau viewers YouTube pun boleh beli, dah lama dah video2 jah zouk beratus2 millionszzz viewers dah.. kosserrrr
Quote jalfa 26-4-2018 05:01 PM
Betul ka boleh beli viewers yutiup?...soklan naive iols dptg hari..
Quote grizz 26-4-2018 05:01 PM
ala..xheran pon klu bli..
kisah lak aku..
Quote xhyd 26-4-2018 05:06 PM
Viewers YT boleh beli ekkk. Yg tahu beli followers kat IG je. Hahahha ampunnnn..
Quote CrowneGlory 26-4-2018 05:12 PM
x kisah la khai...akak cuma terpesona tgk yg pakai baju kembang tu...indahnya ciptaan Tuhan
Quote shernazz 26-4-2018 05:16 PM
Amboi
X semestinya beli
Iols neh hehari.bukak.youtube
Cari 1 lagu ..pastu tinggal..nnt auto play la.the next song
Penah.aje.auto ke.lagu.aiman.tino.la.
Wany barista la
Kiranya.iols.antara.penyumbang.lah
..kalau ikut ip..
2 laptop
2 hp
1 pc
Mmg lah..
Blom.bebudak.lagi pegi cc tgk.video.ni...
Memasing lain.ip masuk.cc...makanya...ramai la viewers
Quote BookerT 26-4-2018 05:53 PM
banyak sangat duit nak beli viewer nyah.beli viewer ni literally beli ke bagaimana? mak nubis....tak faham tak mengerti...kalau video mak hayam tino tu pasti ramai bebudak laki yang buka..sebab nak tengok farah hazel...biasa la tu kan nyah...
Quote cicicumel 26-4-2018 05:54 PM
Fan dia gigih putar 100x sehari.
Quote mandak20 26-4-2018 06:04 PM
Apa la yang hairan sangat. Kan ramai fans.
Quote laksmanabentan 26-4-2018 06:26 PM
setiap kali buka di kira viewer
walaupun baru dengar intro
tak heran la kalau 28 juta camtu...
peminat dia kat Indonesia pun ramai gak kan...
Quote rayray28 26-4-2018 06:28 PM
cicicumel replied at 26-4-2018 05:54 PM
Fan dia gigih putar 100x sehari.

Haaaa yg ni i boleh yakinkan sbb depa mmg tiap2 hr akan shout out igtkn suh putar kt youtube, vote carta mingguan lagi..mmg fans dia sejenis gigih okeh..iols kdg2 kalau ada waktu terluang join skali hahaha
Quote MayaDelaRosa 26-4-2018 07:15 PM
Khai ni mmg ramai fans...Fans dia dr indonesia ramai..Fanatik giler...No wonder dia boleh mng anugerah undian or dpt view tinggi di you tube..Tgk jela followers smule dia byk mana..Kalah retis mlysia...Hahaa
Quote sokmogitu 26-4-2018 07:42 PM
Aiman Tino tu bila nak stop nyanyi lagu sampah mak bapak dia?
Quote besarkecik 26-4-2018 08:21 PM
Gayah kan beliau?
Quote RatuDunia94 26-4-2018 11:07 PM
Skrg ni kan zmn digital. Semua kt hujung jari. Dulu ye lah klo nk dgr lagu kena beli album or dgr radio.. Apa yg peliknya view MV dorang boleh cecah juta? Xde istilah beli viewers kot..

Lihat semua komen(15)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-2-2023 03:27 PM GMT+8 , Processed in 0.094707 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top