CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

"Tak Terpesong Akidah Pun,"Ogy Ahmad Daud Jelaskan Bergambar Depan Tanda Salib

26-4-2018 01:25 PM| Diterbitkan: Cari-Amirah| Dilihat: 13554| Komen: 127|Original author: Oleh: Amirah

Description: Gara-gara tindakan Ogy Ahmad Daud memuat naik gambar yang berlatar belakangkan tanda salib dia dikeji seperti orang yang tidak sensitif dan faham tentang akidah agama.
Gara-gara tindakan Ogy Ahmad Daud memuat naik gambar yang berlatar belakangkan tanda salib dia dikeji seperti orang yang tidak sensitif dan faham tentang akidah agama.


Foto: IG Ogy Ahmad Daud
Gambar tersebut diambil ketika dia melawat ke Kings Park and Botanic Garden, Perth Australia namun apa yang berlaku adalah ia menjadi bahan kecaman oleh pengikutnya di Instagram tersebut.


Foto: IG Ogy Ahmad Daud
Pengikut tersebut menganggap ianya tidak bersesuaian dengan imej muslimah yang dibawa oleh Ogy.

Namun Ogy terus membidas pengikut tersebut dan menerangkan padanya bahawa gambar tersebut tidak membuatnya terpesong akidah.

"Kecoh pasal gambar saya berlatar belakangkan salib dan macamlah saya ni punah akidah segala macam.

"Agak-agaklah, saya dah 56 tahun, takkan la saya tak tahu agama," katanya menerusi video di Instagram miliknya.


Dia juga menegaskan bahawa dia tidak akan bertoleransi untuk perkara mengarut seperti ini dan menegur secara lantang kepada pengikut tersebut.

Kalau cetek ilmu agama pergilah belajar. Bertanya dulu pada agamawan sebelum komen. - CARI

20

Bagus
8

Marah
6

Terkejut
14

Sedih
22

Lawak
13

Bosan

Friends Rank (83 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote bungarose 26-4-2018 01:29 PM
Chill laa... jgn jd katak bawah tempurung
Quote paz 26-4-2018 01:30 PM
Elok macam ni.

Paz ada kawan macam pengomen tulah. Pergi Bali. masuk sana sini, dia kata abis lah akidah kita. abislah.

Geram pulak, at first place akidah kan bukan sebab tempat. Sebab individu itu sendiri.
Quote mieymiey 26-4-2018 01:32 PM
Mula mula iols tak perasan Uqasha dalam gambar atas. Marhaen sangat rupa sheols tanpa mekap.
Quote Aduradura 26-4-2018 01:33 PM
Umah kawan iolls dkt sarawak betul2 sebelah gereja....so meaning kawan iolls kene angkut umah sheolls ke sebelah playground ke ape....
Quote chicozinn 26-4-2018 01:43 PM
alahai, iman senipis kulit bawang kah ciki2 bawang sekalian??jiran india meollss meninggal pon meollss melawat xpadan ada tok sami bagai sume tapi xde lak pastu meolls terus lupa cara nk solat mengaji sume..
Quote fushimi 26-4-2018 01:44 PM
bahlolnya

celah mana terpesong akidah

Quote kodoksilver 26-4-2018 01:48 PM
ntah pape la makcik pokcik bawang
Quote kakasotong2 26-4-2018 01:51 PM
Bodohnya makcik pakcik bawang socmed ni. Asal boleh hencap kan. Setakat bgmbr mcm tu pn nak menggelupor kepanasan sampai boleh terpesong agama pelbagai. Lahanat nya perangai masing2!!!
Quote aechae 26-4-2018 01:52 PM
Set2 bawang local x pnah g oversea gtu lahh....dorg xtau kt oversea tu nk tumpang solat kt geraja pn boleh..
Quote nipskacang 26-4-2018 01:54 PM
Bawang jumud,  terpesong akidah dek hanya kerna ternampak cross, terlalu depan temple
Quote dewimalam78 26-4-2018 01:55 PM
Alahai makcik bawang ni. Diorg ni mcm bwh katak tempurung tak urban langsung. Hahaha...
Quote whadda 26-4-2018 02:01 PM
dah kenape takut sangat setakat posing tempat macam tu.. bukannye nak ikut ugama dan adat sane.. nampak macam memorial park je
Quote sukacactus 26-4-2018 02:02 PM
Kalau kat europe tu kan mmg sebahagian agenda jalan2 melawat cathedral & semua historic buildings
Sama la kat mana2 pun
Apa lak salahnya kita cuma nak mengagumi kecantikan binaannya sj
Ada ke pulak masuk church terus xcaya Allah
Quote eizarz 26-4-2018 02:03 PM
macam ada kelibat  muka nenek tua kat situ{:thief{:thief
Quote mamapea 26-4-2018 02:07 PM
mieymiey replied at 26-4-2018 01:32 PM
Mula mula iols tak perasan Uqasha dalam gambar atas. Marhaen sangat rupa sheols tanpa mekap.

ko ckp baru aku perasan tu uqasha..terkejut gak la tgk dia sbb nmpk biasa2 je...
Quote mieymiey 26-4-2018 02:14 PM
mamapea replied at 26-4-2018 02:07 PM
ko ckp baru aku perasan tu uqasha..terkejut gak la tgk dia sbb nmpk biasa2 je...

Kan? Selalu nampak dalam ig vogue and the vass. Tak mekap pun rasanya still edit pakai filter. Kat atas macam amoi cina pulak iols nampak.
Quote adeqo 26-4-2018 02:22 PM
netizen mmg sensitif..  tak semua netizen bereducated dan pegangan agama kuat..


aku pun ada amik gambar dengan latar belakang gereja.. agak2 klau post kena kecamm tak?
Quote sepesen01 26-4-2018 02:22 PM
Huk aloh..dah g negara org putih..what u expect..kompem2 la salib yg banyak..
Quote myakayina 26-4-2018 02:26 PM
sabar jela k.ogy..

Lihat semua komen(127)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-6-2024 11:25 PM GMT+8 , Processed in 0.055061 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top