CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Potong Dari Lorong Kecemasan Sehingga Kereta Lain Terbabas, Tindakan Pemandu Dikecam

13-4-2017 12:23 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 5491| Komen: 32

Description: Akibat cuba memotong kereta di hadapannya dari lorong kecemasan, seorang pemandu merempuh kereta itu sehingga terbalik kerana hilang kawalan.
Akibat cuba memotong kereta di hadapannya dari lorong kecemasan, seorang pemandu merempuh kereta itu sehingga terbalik kerana hilang kawalan. 

Kejadian yang berlaku di Lebuhraya Hubungan Timur Barat Kuala Lumpur yang menghala ke arah Kajang pada semalam sekitar 4.30 petang. 

Paparan video dari kamera CCTV di sebuah kereta jelas kelihatan, sebuah kereta berjenama Proton Wira cuba memotong sebuah kereta di depannya dari lorong kecemasan, namun gagal dan terus merempuh sehingga kereta di depan itu terbalik akibat hilang kawalan.

Memetik laporan akhbar China Press, mujurnya pemandu kereta yang dilanggar itu hanya mengalami cedera ringan, tiada ancaman nyawa. 

Selepas video tersebut menjadi tular di media sosial, rata-rata netizen bukan sahaja mengecam tindakan pemandu yang melakukan pemanduan secara melulu, malah menggesa pihak berkuasa mengambil tindakan yang sewajarnya ke atas pemandu berkenaan sebagai pengajaran.- CARI



27

Bagus
18

Marah
19

Terkejut
10

Sedih
25

Lawak
20

Bosan

Friends Rank (119 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote chinta89 13-4-2017 12:27 PM
menyusahkan org!
Quote palmolive 13-4-2017 12:28 PM
pemandu kereta wira tu lari kan???
Quote pooh~key 13-4-2017 12:30 PM
Woi pookeymark betul! Harap pemandu wira tersebut memiliki kad OKU. :
Quote krustykrab 13-4-2017 12:39 PM
mujur yg dilanggarnya tak mati or cedera parah...kalau tak
Quote taji2906 13-4-2017 12:41 PM
WKF - Wa Kan F****r
Quote S|_BUTA 13-4-2017 12:48 PM
Bahalol tak pandai memandu naik bas saja la. Habis la sekarang dah dikenalpasti
Quote AbukRokok 13-4-2017 12:55 PM
bideo mana bideo
Quote scorpionkiki 13-4-2017 01:15 PM
Tuan punya cctv ni kalau nak bawak slow drivelah di lorong kiri...ni duduk di tengah. Driver wira tu tentu tak drive di lorong kanan sekali sbb di belakang kancil putih pulak yg tentu selalunya perlahan dan dia tak mau.membontot kancil. Sbb tu dia potong belah kiri
Quote matchstick 13-4-2017 01:25 PM
Ada jgk org bekap wira tu..

Xkira lah walau ada backhoe tgh jalan tersengguk2 kt lorong tgh, memotong ikut kiri guna emergency lane adalah sgt babi
Quote Leo_Gurlz 13-4-2017 01:52 PM
Nak bawak macam pelesit pon jangan lahh nak menyusahkan org lain. Nasib baik tak mati
Quote Siputjelly 13-4-2017 02:06 PM
pantang aku jumpa pemandu lalu emergency lane ni :: menyusahkan orang je.
nasib baik lah tak mati orang tu.
Quote haryatie 13-4-2017 02:09 PM
jahattttt nyaaaa...
takut betul dgn org mcam ni
Quote paz 13-4-2017 02:15 PM
tak bertanggungjawab betul, tak pasal-pasal orang lain yang susah.
Quote ronapink 13-4-2017 02:15 PM
mcm dlm filem jer..
Quote highcastle 13-4-2017 02:21 PM
matchstick replied at 13-4-2017 01:25 PM
Ada jgk org bekap wira tu..

Xkira lah walau ada backhoe tgh jalan tersengguk2 kt lorong tgh, memo ...

Ntahnya...... Dah terang lagi bersuluh mmg keta wira tu bawak mcm lahanat.............
Quote Star_el 13-4-2017 02:23 PM
aku otw g subang jaya from shah alam tu lalu ape tah, kt tepi ada signboards byk2 "Tidakkah anda rasa bersalah memotong Q" Tu pun banyak je xreti baca kot dok potong Q gk, menyebabkan jem.
Quote reddots 13-4-2017 02:24 PM
dah  jd lali lak asik tgk binatang bawak keta melibatnya nyawa org lain nih...

kat fb kemalangan tu, hampir tiap jam ada jer yg update pasal kemalangan ngeri.  psl xcdn kat atas tu pun derang dah update semalam...

td pg ada lak yg post kemalangan kat kilang.. habis separuh badan masuk conveyor.. pinggang kebawah habis hancur  
Quote pukulrata 13-4-2017 02:52 PM

fast n furious 8
Quote honeybucuk 13-4-2017 02:59 PM
reddots replied at 13-4-2017 02:24 PM
dah  jd lali lak asik tgk binatang bawak keta melibatnya nyawa org lain nih...

kat fb kemalangan  ...

hati kentalnya tgk video/gmbr mcm tu...

Lihat semua komen(32)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

25-5-2024 07:46 AM GMT+8 , Processed in 0.352203 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top