CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 3385|Reply: 32

Potong Dari Lorong Kecemasan Sehingga Kereta Lain Terbabas, Tindakan Pemandu Dik

[Copy link]
Post time 13-4-2017 12:23 PM | Show all posts |Read mode
Akibat cuba memotong kereta di hadapannya dari lorong kecemasan, seorang pemandu merempuh kereta itu sehingga terbalik kerana hilang kawalan.


Kejadian yang berlaku di Lebuhraya Hubungan Timur Barat Kuala Lumpur yang menghala ke arah Kajang pada semalam sekitar 4.30 petang.


Paparan video dari kamera CCTV di sebuah kereta jelas kelihatan, sebuah kereta berjenama Proton Wira cuba memotong sebuah kereta di depannya dari lorong kecemasan, namun gagal dan terus merempuh sehingga kereta di depan itu terbalik akibat hilang kawalan.


Memetik laporan akhbar China Press, mujurnya pemandu kereta yang dilanggar itu hanya mengalami cedera ringan, tiada ancaman nyawa.


Selepas video tersebut menjadi tular di media sosial, rata-rata netizen bukan sahaja mengecam tindakan pemandu yang melakukan pemanduan secara melulu, malah menggesa pihak berkuasa mengambil tindakan yang sewajarnya ke atas pemandu berkenaan sebagai pengajaran.- CARI


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-4-2017 12:27 PM | Show all posts
menyusahkan org!
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2017 12:28 PM | Show all posts
pemandu kereta wira tu lari kan???
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2017 12:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Woi pookeymark betul! Harap pemandu wira tersebut memiliki kad OKU. :
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2017 12:39 PM | Show all posts
mujur yg dilanggarnya tak mati or cedera parah...kalau tak
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2017 12:41 PM | Show all posts
WKF - Wa Kan F****r
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 13-4-2017 12:48 PM | Show all posts
Bahalol tak pandai memandu naik bas saja la. Habis la sekarang dah dikenalpasti
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2017 12:55 PM | Show all posts
bideo mana bideo
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-4-2017 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Tuan punya cctv ni kalau nak bawak slow drivelah di lorong kiri...ni duduk di tengah. Driver wira tu tentu tak drive di lorong kanan sekali sbb di belakang kancil putih pulak yg tentu selalunya perlahan dan dia tak mau.membontot kancil. Sbb tu dia potong belah kiri
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2017 01:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada jgk org bekap wira tu..

Xkira lah walau ada backhoe tgh jalan tersengguk2 kt lorong tgh, memotong ikut kiri guna emergency lane adalah sgt babi
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2017 01:52 PM | Show all posts
Nak bawak macam pelesit pon jangan lahh nak menyusahkan org lain. Nasib baik tak mati
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2017 02:06 PM From the mobile phone | Show all posts
pantang aku jumpa pemandu lalu emergency lane ni :: menyusahkan orang je.
nasib baik lah tak mati orang tu.
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2017 02:09 PM | Show all posts
jahattttt nyaaaa...
takut betul dgn org mcam ni
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2017 02:15 PM | Show all posts
tak bertanggungjawab betul, tak pasal-pasal orang lain yang susah.
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2017 02:15 PM | Show all posts
mcm dlm filem jer..
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2017 02:21 PM | Show all posts
matchstick replied at 13-4-2017 01:25 PM
Ada jgk org bekap wira tu..

Xkira lah walau ada backhoe tgh jalan tersengguk2 kt lorong tgh, memo ...

Ntahnya...... Dah terang lagi bersuluh mmg keta wira tu bawak mcm lahanat.............
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-4-2017 02:23 PM | Show all posts
aku otw g subang jaya from shah alam tu lalu ape tah, kt tepi ada signboards byk2 "Tidakkah anda rasa bersalah memotong Q" Tu pun banyak je xreti baca kot dok potong Q gk, menyebabkan jem.
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2017 02:24 PM | Show all posts
dah  jd lali lak asik tgk binatang bawak keta melibatnya nyawa org lain nih...

kat fb kemalangan tu, hampir tiap jam ada jer yg update pasal kemalangan ngeri.  psl xcdn kat atas tu pun derang dah update semalam...

td pg ada lak yg post kemalangan kat kilang.. habis separuh badan masuk conveyor.. pinggang kebawah habis hancur  
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2017 02:52 PM | Show all posts

fast n furious 8
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2017 02:59 PM | Show all posts
reddots replied at 13-4-2017 02:24 PM
dah  jd lali lak asik tgk binatang bawak keta melibatnya nyawa org lain nih...

kat fb kemalangan  ...

hati kentalnya tgk video/gmbr mcm tu...
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

22-6-2024 07:42 AM GMT+8 , Processed in 0.169264 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list