CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

CEO United Airlines Enggan Letak Jawatan, Hanya Mohon Maaf Buat Kali Ketiga

13-4-2017 01:02 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 6270| Komen: 26

Description: Kelmarin Munoz sekali lagi memohon maaf ketika ditemubual oleh stesen penyiaran CNN, menurutnya kejadian itu membuatkannya rasa malu namun tegasnya dia tidak akan letak jawatan akibat apa yang terjadi ...
Ketua Pegawai Eksekutif United Airlines, Oscar Munoz, telah memohon maaf buat kali kedua atas kejadian seorang penumpang diheret keluar dari pesawat penerbangan itu, dan telah berjanji akan mengkaji secara menyeluruh kesemua amalan syarikat penerbangan itu.


Permohonan maaf itu dibuat selepas tindakan syarikat penerbangan dalam mengendalikan kes itu, serta penjelasan awal daripada syarikat tersebut, dikritik hebat di media sosial.

Kelmarin Munoz sekali lagi memohon maaf ketika ditemubual oleh stesen penyiaran CNN, menurutnya kejadian itu membuatkannya rasa malu namun tegasnya dia tidak akan letak jawatan akibat apa yang terjadi. 


Biarpun ada pihak mengadakan gesaan melalui gerakan tandatangan di media sosial yang menggesa Munoz letak jawatan, setakat kelmarin iaitu hari Rabu terdapat seramai 60,000 orang mengadakan tandatangan menggesa Munoz letak jawatan.


" Saya diupah untuk menjadikan United Airlines lebih baik, saya sedang melaksanakannya dan akan teruskan tugasan itu."

Kejadian yang telah dirakamkan dalam bentuk video dan gambar oleh penumpang lain di dalam pesawat tersebut, telah disebarkan secara meluas di laman media sosial seluruh dunia.

Kejadian itu telah menyebabkan saham United Airlines menjunam ke bawah 2.9 peratus, dan ditutup pada 1.1 peratus.- CARI

sumber foto: keratan video 




28

Bagus
8

Marah
19

Terkejut
11

Sedih
19

Lawak
11

Bosan

Friends Rank (96 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote taji2906 12-4-2017 02:31 PM
citer dia baru bukak mulut boleh makan ke apa ni? takde apa kenyataan dari mangsa pun?
Quote chinta89 12-4-2017 02:52 PM
update ajelah d thread sana, kan senang? boleh follow dari awal.
Quote lazim 12-4-2017 02:56 PM
bukak mulut menda.. ada pic mulut berdarah je.
Quote mieymiey 12-4-2017 03:00 PM
lazim replied at 12-4-2017 02:56 PM
bukak mulut menda.. ada pic mulut berdarah je.

Dia tengah buka mulut la tu
Quote haryatie 12-4-2017 03:02 PM

buka mulut apa nya..
Quote Simunggu 12-4-2017 03:29 PM
belum aku buka dah tahu mesti cha nun ya alip
Quote amukgemuk 13-4-2017 03:18 PM
Simunggu replied at 12-4-2017 03:29 PM
belum aku buka dah tahu mesti cha nun ya alip

chenia... ke.... chan-ya?
Apa benda tu? Nama makanan ke ubatan?
Quote zafira 13-4-2017 04:17 PM
dia lapar ke sampai baru buka mulut?
Quote felinecat 13-4-2017 04:22 PM
dgn memburukkan beliau lg, mcm xde kaitan kes tu dgn kenyataan media dgn kegayahan yg dituduh
Quote ronapink 13-4-2017 04:23 PM
kering darah dia buka mulut la
Quote cheergirlz 13-4-2017 04:54 PM
ok laa klu nk kaji balik amalan syarikat...jgn wat dono jer..ape jd ngn penumpang tu yer..xda pampasan ker?
Quote BlueRoses96 13-4-2017 05:05 PM
Kenapa CEO dia pulak yg kena resign
Quote dodolgemok 13-4-2017 05:12 PM
Buka mulut jadahnya? Dia xde cakap apa2 pon dlm artikel ni. Tt mabok todi?
Quote dodolgemok 13-4-2017 05:14 PM
Simunggu replied at 12-4-2017 03:29 PM
belum aku buka dah tahu mesti cha nun ya alip

BANGSAT apa kau??! Dia bukan cina, dia Vietnam american! Kau ni benci sgat kat cina smpai semua benda kau nak kaitkan dgan cina. BANGANG KAU SUNDAL GI MAMPOS! :
Quote Star_el 13-4-2017 05:17 PM
taji2906 replied at 12-4-2017 02:31 PM
citer dia baru bukak mulut boleh makan ke apa ni? takde apa kenyataan dari mangsa pun?

"Dr David Dao menerusi peguamnya dalam satu kenyataan pada Selasa berkata dia dan keluarganya amat menghargai sokongan dan keprihatinan orang ramai susulan insiden tersebut"


Nilah kot statement dia, dahla menerusi peguam je haha
Quote noell 13-4-2017 05:53 PM
lazim replied at 12-4-2017 02:56 PM
bukak mulut menda.. ada pic mulut berdarah je.

dia baru bole bukak mulut nak makanminum la kut
sebelum neh mulut dia berdarah pecah plus ada ulcer dlm mulut tuh yg tak leh bukak mulut

hg punnn sabaq aja lah
Quote Modngengade 13-4-2017 06:26 PM
taji2906 replied at 12-4-2017 06:31 AM
citer dia baru bukak mulut boleh makan ke apa ni? takde apa kenyataan dari mangsa pun?

Tu yg kakak hairan....tajuk tak serupa butiran berita...pprt sgt tt ni kn
Quote Modngengade 13-4-2017 06:29 PM
dodolgemok replied at 13-4-2017 09:14 AM
BANGSAT apa kau??! Dia bukan cina, dia Vietnam american! Kau ni benci sgat kat cina smpai semua be ...

Inikah etika seorang dokter pergigian sister kopek....harus kakak lucutkan keahlian sister
Quote Peterpan17 13-4-2017 06:47 PM
Simunggu replied at 12-4-2017 03:29 PM
belum aku buka dah tahu mesti cha nun ya alip

Jd kenapalah klu dia cina kah, kaling kah, melayu kah. penting sangatkah tu?? adakah klu dia cina, mmg sepatutnya dia diheret smp berdarah2 keluar dr mulut dr kapal terbang?

Lihat semua komen(26)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

22-6-2024 08:28 AM GMT+8 , Processed in 0.045957 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top