CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Penumpang Diheret Keluar Pesawat Berdamai Dengan United Airlines

28-4-2017 12:26 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 3954| Komen: 22

Description: Insiden seorang penumpang diheret keluar dari pesawat penerbangan United Airlines yang berlaku pada 9 April lalu, mangsanya David Dao dilaporkan telah mencapai kata persefahaman di luar mahkamah denga ...
Insiden seorang penumpang diheret keluar dari pesawat penerbangan United Airlines yang berlaku pada 9 April lalu, mangsanya David Dao dilaporkan telah mencapai kata persefahaman di luar mahkamah dengan syarikat penerbangan berkenaan. 


Namun, memetik laporan sina.com.cn syarat utama pendamaian dicapai adalah tidak dibenarkan mendedahkan isi kandungan dokumen persetujuan dan jumlah ganti rugi yang diperoleh. 

Menurut Thomas Demetrio iaitu wakil peguam David Dao, syarikat penerbangan United Airlines menyatakan mereka mengaku bersalah dan sedia bertanggungjawab sepenuhnya terhadap insiden yang terjadi itu. 

Berhubung kesanggupan menerima teguran, Thomas Demetrio berkata tindakan United Airlines itu wajar diberi pujian. 

Khamis lalu, United Airlines telah mengumumkan 10 langkah pembaharuan yang utama, termasuk menambah jumlah pampasan menjadi USD10,000 bagi penumpang yang rela keluar dari pesawat dan akan mula dilaksanakan pada tahun ini secara berperingkat. 


Ketua Pegawai Eksekutif United Airlines, Oscar Munoz beritahu kesemua pembaharuan yang dilakukan adalah merupakan langkah utama dalam usaha menilai keberkesanan sistem pengurusan dalaman dan jadual penerbangan syarikatnya, sekaligus memperbaiki kesan buruk yang diwujudkan di kalangan penumpang.- CARI

sumber : on.cc
sumber : Sina

19

Bagus
23

Marah
38

Terkejut
15

Sedih
22

Lawak
22

Bosan

Friends Rank (139 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote matchstick 28-4-2017 12:55 PM
byk lah tu dpt pampasan

lepas ni sape2 naik UA mesti berdoa seat x cukup n diminta volunteer keluar..dpt USD10k tu..
Quote RatuDunia94 28-4-2017 01:03 PM
Berdamai mcm tu je? Bape je UA bayar heols?
Quote Levespa 28-4-2017 01:05 PM
lepas ni bergaduh sebab berebut nak keluar pesawat pulak
mesti lumayan mr david dao dapat pampasan ni.. entah2 dapat sekali dengan free air ticket for life.. ok lah tu dah settle.. harap2 tak ada lagi insiden mcm ni
Quote bulan_gerhana 28-4-2017 02:09 PM
Edited by bulan_gerhana at 28-4-2017 04:28 PM

member cakap dlm FB dia dpt compensation 1 billion... betui ka??
Quote Buritan 28-4-2017 02:56 PM
Untung untung
Quote sayawifenikmie 28-4-2017 03:00 PM
alamakkk ... usd10,0000 ... kalau saya diminta keluar pesawat esok best jugak ni .....
Quote cheergirlz 28-4-2017 03:06 PM
berdamai mmg berdamai...tapi lumayan teww...
Quote cheergirlz 28-4-2017 03:07 PM
bulan_gerhana replied at 28-4-2017 02:09 PM
member cakap dlm FB dia dpt cempensation 1 billion... betui ka??

1b byk tue....huhuhu mmg huntoong heols
Quote Artemesiaa 28-4-2017 03:26 PM
Lain kali jangan cam tu lagi k nanti duit sendiri yang rugi
Quote eyansss 28-4-2017 03:43 PM
bulan_gerhana replied at 28-4-2017 02:09 PM
member cakap dlm FB dia dpt cempensation 1 billion... betui ka??

mustahil la sampai 1bill...  banyak sangat tu...  kalo 1m masih boleh terima lagi la...
Quote batmana 28-4-2017 03:46 PM
sib baik dpt dktor penyabar
klu dpt mulut laser, jenis huru hara,
mau dia tuntut lebih dari yg dtwarkn
smpai bangkrap kapaltebang tu.
Quote bulan_gerhana 28-4-2017 04:30 PM
eyansss replied at 28-4-2017 03:43 PM
mustahil la sampai 1bill...  banyak sangat tu...  kalo 1m masih boleh terima lagi la...

tah la.. member aku kata dia baca kat FB.. aku x de masa nak cari doh..

ade sampai 3 kali gak aku tanya dia.. 1 MIL KE 1 BILL.. confrim dia kata 1 BILL

siap imagine mak nak jadi girlpren dia la kekasih gelap la..... mana tau dia sedekah 1 mill kat mak...
Quote eyansss 28-4-2017 04:35 PM
bulan_gerhana replied at 28-4-2017 04:30 PM
tah la.. member aku kata dia baca kat FB.. aku x de masa nak cari doh..

ade sampai 3 kali gak a ...

1 billion tu kalo ikut piawaian amerika seribu juta tau...  may united airlines kena jual company and segala asset...  in fact, dia bagi 1juta pun masih tinggi lagi tapi masih boleh diterima akal la compare to 1bill
Quote renko 28-4-2017 04:52 PM
bulan_gerhana replied at 28-4-2017 04:30 PM
tah la.. member aku kata dia baca kat FB.. aku x de masa nak cari doh..

ade sampai 3 kali gak a ...

merepek la 1billion
hu3
cerita dongeng je tu
Quote bulan_gerhana 28-4-2017 05:04 PM
renko replied at 28-4-2017 04:52 PM
merepek la 1billion
hu3
cerita dongeng je tu

huhu mak pun rasa cam cite dongeng.. x pe balik ni la baru cari... kaye sgt ke united airlines ni kan sampai bole bagi 1 billion.. kee ade org yg speculate kata 1 bill.. ceit.. acik dah menyebarkan pitenah ni... ampunn sume...


mak baca berita tu memang dr ni dpt compensation but tak disclose pon bape amountnye.. tapi sure la berbaloi noks.. kalo x takkan nak setuju gitu2 luar court.. lagi pun dia doc kan... bukan org bese2 cam kita ni

Quote renko 28-4-2017 05:20 PM
bulan_gerhana replied at 28-4-2017 05:04 PM
huhu mak pun rasa cam cite dongeng.. x pe balik ni la baru cari... kaye sgt ke united airlines ni  ...

bagi pampasan 1billion
confirm terus bangkrap
hahaha
100k usd mungkin la kot
Quote Levespa 28-4-2017 08:53 PM
batmana replied at 28-4-2017 07:46 AM
sib baik dpt dktor penyabar
klu dpt mulut laser, jenis huru hara,
mau dia tuntut lebih dari yg dt ...

bayangkan kalau cep wan yg kena
Quote ashcroft86 28-4-2017 09:30 PM
At least a few millions la. Case cmni xdenye hundred thousands. 1 mil pon still sikit. 1 bil tu cm over plak. Tp yg penting pakcik kayo!
Quote nafham 28-4-2017 11:12 PM
harap pakcik ni dpt life time gold ticket. blh naik mana2 flight ke mana saja beliau suka free of charge untuk sepanjang hayat beliau. and of cos lah it must be bisnes class. klu iols, itu lah yg iols akan request on top of the bunch of cash

Lihat semua komen(22)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

19-7-2024 02:02 AM GMT+8 , Processed in 0.210656 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top