CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Minuman Arak Wajar Dikenakan Bayaran Dalam Malaysia Airlines- Abdul Ghapur

13-3-2017 05:16 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 2629| Komen: 12

Description: Bagi mengelak Malaysia Airlines Berhad mengalami kerugian, Datuk Seri Abdul Ghapur Salleh, ahli parlimen UMNO di Kalabakan, Sabah mencadangkan supaya dikenakan bayaran bagi hidangan minuman keras dala ...
Bagi mengelak Malaysia Airlines Berhad mengalami kerugian, Datuk Seri Abdul Ghapur Salleh, ahli parlimen UMNO di Kalabakan, Sabah mencadangkan supaya dikenakan bayaran bagi hidangan minuman keras dalam penerbangannya dan bukan seperti sedia kala beri secara percuma. 


Beliau berkata demikian ketika di Parlimen, menurutnya kebanyakan penumpang memilih penerbangan Malaysia Airlines kerana penerbangan jarak jauh memberi minuman beralkohol secara percuma dan tanpa ada had. 

Memetik laporan Berita Harian, hidangan percuma itu telah disalahgunakan, justeru beliau cadangkan Malaysia Airlines bayaran dikenakan ke atas penumpang yang minta minuman beralkohol.

Jelasnya, Malaysia Airlines perlu mencontohi Air Asia yang tiada khidmat minuman beralkohol, sebaliknya kenakan bayaran, dengan berbuat demikian, barulah boleh memastikan Malaysia Airlines terus mengalami sebarang kerugian. 

Difahamkan, Malaysia Airlines akan menawarkan minuman alkohol secara percuma buat penumpang yang menggunakan penerbangan 3 jam ke atas. - CARI


sumber foto: https://uf.cari.com.my




3

Bagus
1

Marah
1

Terkejut
2

Sedih
1

Lawak
4

Bosan

Friends Rank (12 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • boobam


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote hanisbunny 13-3-2017 05:59 PM
klu naik flight mmg nk kene minum arak ke? klu juice or plain water xblh ke??..I rase no need to serve wine or beer la..bukan keperluan pon...
Quote boobam 13-3-2017 07:08 PM
bodoh nama je islam...arak tu bukan haram ke
Quote Decaffeinated 13-3-2017 07:19 PM
hanisbunny replied at 13-3-2017 05:59 PM
klu naik flight mmg nk kene minum arak ke? klu juice or plain water xblh ke??..I rase no need to ser ...

Keyword dia benda mahal tetiber free.

Contoh kalau dorang serve lobster free haruslah ummah berebut telan kan.... tolak tepi lah x sedap tu. Apalagi kalau sedap.



Quote Decaffeinated 13-3-2017 07:22 PM
Actually mohong ja kata free. Ini semua orang tau.

Namun nak tiru Air Asia tu mmg tak la kot sbb business model dorang lain....

Unless MAS nak downgrade la...
Quote Decaffeinated 13-3-2017 07:25 PM
boobam replied at 13-3-2017 07:08 PM
bodoh nama je islam...arak tu bukan haram ke

Dia x sebut pun pasal islam.

Dia cuma nak ajar MAS mcm mana nak untung.....

Apa kata bagi dia jadi CEO sat...  
Quote alya_daniela 13-3-2017 07:33 PM
Decaffeinated replied at 13-3-2017 07:22 PM
Actually mohong ja kata free. Ini semua orang tau.

Namun nak tiru Air Asia tu mmg tak la kot sbb  ...

alya rasa nanti akan kuranglah orang luar menggunakan MAS kalau tiada free wine

nanti mereka compare dengan airlines lain yang ada free wine

better mereka beli tiket dengan airlines itu
Quote PristineOne 13-3-2017 09:29 PM
Aper ke bodoh MP Sabah nii...MAS rugi bukan pasal botol miniature arak tuh..

Tuh...open secret... kat hangar engineering..73 masuk .. nak turun enjin..mekanik layout tools jer dah berejam...pastuh coffee break..cuit sikit nut opener enjin....pastuh lunch...bukak cover enjin tetiba morning shif dia abis...Arr lepas memasing shif abis...baru nak pulun buat kerja sebab nak claim OT  . Patut kapal masuk hangar pagi...petang dah boleh ada kat bay...tapi nak sebab nak claim OT dan nak perlingkupkan airline sendiri...kapal keluar hangar pagi esuknya...

LAE...LAME dah tak boleh buat apa kat bebudak hangar nih.... cut OT kang...aderler kapal kapal wire putuih..
Quote PristineOne 13-3-2017 09:48 PM
Edited by PristineOne at 13-3-2017 09:49 PM

Tu citer bebudak engineering....meh aku citer mcm mana pulak bebudak crew kasik MAS rugi..

Contoh...kapal narrowbody nite stop kat BKI.. kalao operate kapal 73 otomatik crew 5 orang..techcrew (pilot)  2 orang. So MAS bagi ler 7 bilik kat crew dan techcrew yg operate flight tu... tapi realitinya.. cuma 4 atau 5 bilik ja yg pakai. Pasal apa ?? Sebab adaler pulak si leading crew nak sebilik ngan crew SNY...pastu crew yg gayah pulak nak sesama bilik dgn crew gayah sorang lagik supaya senang nak cikcur atau curhat...tambah pulak ada sorang crew penakut tido sorang...las las MAS bayar untuk 7 bilik tapi end up 4 bilik ja yg pakai...

Cuba bayangkan...tu baru contoh satu nite stop..satu malam untuk satu flight narrowbody domestik..bayangkan berapa MAS rugi bayar bilik yg tak pakai untuk 1 malam bagi semua nitestop sama ada flight narrow atau widebody??
Quote PristineOne 13-3-2017 10:01 PM
Haa...yg ni pulak citer bagaimana bebudak kaunter pulak kasik rugi MAS.

Poremners sinik takkan pernah laluinya xperience nih....tapi cuba cer kalao uols pegang pasport Indon...pasport Bangla atau pasport India... maser check in bagasi tuh...kalao overweight...tak payah pegi kaunter excess bayar excess baggage...staff kaunter boleh kawtim lagik murah per kilo...bayar ja kat kaunter officer row check in tu. Murah dan bagasi selamat sampai. Tag baggage ada...cumer resit bayar takda. So situ jer MAS dah rugi kutip excess baggage fee... Mcm mana benda ni boleh dibuat bertahun tahun? Sebab dari Officer sampai la ke staff staff yg  dedicate check in flight tu semuaa main duit. Kengkadang siap up bahagian tutup mulut untuk DM (Duty Manager)

Tu ler pasal MAS rugi....jgn lerr dok dangkal sangat sekadar nak petah bercakap dlm Parlimen wahai MP ooi... bodoh piang sangat nak jadikkan miniature arak tu sebab MAS rugi..
Quote PristineOne 13-3-2017 10:15 PM
Tak nak MAS rugi?.... kena ada revolusi culture dlm MAS.   Boleh maintain as Premier airlines cumer premier towards passenger bukan staff and crew.. Dlm keadaan rugi ni...tak payah lerr perks yg tak perlu buat staff dan crew.

Rooming crew..suruh kongsi dua orang sebilik sesama jantina masa nite stop.

Engineering staff...bagi insentive pada team yg buat kerja cepat tanpa claim OT sembarangan..
Kaunter staff....kena tegas..1/2 kilo jer lebih ...cas terus excess baggage specially untuk flight Bangla...Indon sector dan India sektor....    Review juga harga makan yg di cas oleh Brahim catering tu...harga dia mahal...lagi murah kos zaman Mas Catering dulu..
Quote airfilterkotor 13-3-2017 10:25 PM
Kalau tak minum arak dalam katebang, automatik badan ketar-ketar lantas pengsan seketika.

Lihat semua komen(12)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-9-2022 02:30 AM GMT+8 , Processed in 0.080314 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top