CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Malaysia Airlines Akan Berhentikan Pekerja Yang 'Gemuk'?

11-11-2015 10:27 AM| Diterbitkan: CARI-IIN| Dilihat: 16337| Komen: 119

Description: NUFAM mencadangkan supaya program pengurusan berat badan perlu dilakukan
Oleh Izzah Abbasy

Malaysia Airlines Bhd. (MAB) mengeluarkan kenyataan kepada anak-anak kapalnya supaya menguruskan badan sekiranya mahu terus berkhidmat dengan syarikat tersebut.

Namun, telah disangkal oleh Persatuan Anak-Anak Kapal Kabin Malaysia (NUFAM) mempersoalkan tindakan MAB.

"MAB mempunyai pengurus dan pekerja yang mempunyai berat badan berlebihan tetapi mengapa mereka mendiskriminasi anak-anak kapal sahaja? Sekiranya MAB menafikan hak ini, ia membuktikan syarikat tersebut adalah tidak sensitif kepada orang gemuk dan obes,” katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

NUFAM mencadangkan supaya program pengurusan berat badan perlu dilakukan namun sekiranya kakitangan berkenaan gagal menurunkan berat badan mereka, pihak pengurusan tidak berhak untuk melaksanakan peraturan terlalu ketat seperti memberhentikan pekerja. - CARI Infonet

18

Bagus
8

Marah
12

Terkejut
21

Sedih
8

Lawak
20

Bosan

Friends Rank (87 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote torsotiger 10-11-2015 11:21 PM
Dah badan gedempol kang kapal makan minyak banyak pulak nak terbang
Quote Nham22 10-11-2015 11:22 PM
Erkkkkk...salah ke Mab nam depa kurus,
Quote slavehunter 10-11-2015 11:23 PM
Gemok gemok manja asalkan muat nak keluar from window hatch...
Quote sukacactus 10-11-2015 11:23 PM
Ooo...bkn dr dl camtu ke
Kalau xgrooming dgn betul pun kena warning bagai
Quote sayawifenikmie 10-11-2015 11:26 PM

............... kalau dah gemuk ... boleh muat ke kat laluan tu?  nak nak pulakkat kelas ekonomi nan sempit tu ..
Quote mesmerize 10-11-2015 11:28 PM
last week naik mas balik malaysia mmg cabin crew pompuan gemuk2 belaka.. ai ok aje diorang nak gemuk ke hauk ke janji servis dengan muka yang manis peramah n nampak ikhlas.. tapi ai perasan kalau kokesen mesti dapat layanan extra.. contohnya depan seat ai ada mamat kokesen muda, awal2 FA dah tanya do u want water? .. pastu terus hantar air kosong kat dia.. warganegara msia tak ditanya pun   .. ke muka kokesen tu nampak kehausan nak pitam tatau la..
Quote DaisyD 10-11-2015 11:32 PM
gemuk ke kurus, asal muka senyum aku okay je. jangan kurus cantik tapi sombong macam apa
Quote cmf_jeangrey 10-11-2015 11:41 PM
Tu pun x faham ke...diorg nk anak kapal yg fit dan cergas....bukan yg cepat mengah lepas tu mengeluh sakit lutut...silap nanti tertidor kt belakang keletihan padahal flight baru nk take off
Quote cmf_jeangrey 10-11-2015 11:44 PM
mesmerize replied at 10-11-2015 11:28 PM
last week naik mas balik malaysia mmg cabin crew pompuan gemuk2 belaka.. ai ok aje diorang nak gemuk ...

Dari dulu mmg camtu kot...ai nak pinjam pen tak dilayan...sibuk menggeletis tersengih2 dgn mat saleh
Now setia dgn emirates jah...layanan sama rata
Quote freebird 10-11-2015 11:52 PM
hidup lagi ke nufam ni?
ingat kan dah berkubur dengan berkubur nya mas...
Quote PEPPERMAN 11-11-2015 12:19 AM
sarikat baru, kabinkrew kena nampak diperbaharui....
Quote CrowneGlory 11-11-2015 12:24 AM
Berisi xper jgn obese...ni semua angkara flom
Quote ice_sky92 11-11-2015 12:36 AM
mesmerize replied at 10-11-2015 11:28 PM
last week naik mas balik malaysia mmg cabin crew pompuan gemuk2 belaka.. ai ok aje diorang nak gemuk ...

Layanan lebih kepada mat saleh memang dari dulu lagi sis. Bertabahlah.
Quote cmf_premierleag 11-11-2015 12:56 AM
Mohon @juliez memberi komen sepatah dua kata ..maybe sheols lebih tahu
Quote faraway1 11-11-2015 12:59 AM
ice_sky92 replied at 10-11-2015 11:36 AM
Layanan lebih kepada mat saleh memang dari dulu lagi sis. Bertabahlah.

layanan kepada malaysian bersuamikan mat salleh juga sangat baik tau
sebab tu me setia naik mas kalau balik malaysia...
Quote poison_paradise 11-11-2015 01:08 AM
Edited by poison_paradise at 11-11-2015 01:09 AM

Gemok mg hazab la.. Nmpk buruk bile berkebaya. Yg kering mcm papan tu tak kisah la Takde tsembul sana sini
Quote epis 11-11-2015 01:42 AM
Memang jadi FA ni kene perfect muka dgn badan kan?? Even muka parut bekas jerawat pon xlepas nk apply kan.. huhu...
Quote Changa 11-11-2015 01:45 AM
Edited by Changa at 11-11-2015 01:46 AM
mesmerize replied at 10-11-2015 11:28 PM
last week naik mas balik malaysia mmg cabin crew pompuan gemuk2 belaka.. ai ok aje diorang nak gemuk ...

offer air masa boarding itu mereka pepandai la tengok keadaan pax kot?sebab akak pun pernah experience similar situasi dalam flight KLM, tapi sheol offer kat pakcik melayu sunni bukan kokesen.

mungkin mereka di trained untuk lehat keadaan pax nampak rimas ke, nampak tak comfortable ke apa

ini lah bangsa melayu kan??
sendiri buat andain lepas tu sendiri sentap
akak pernah kerja dengan 2 ekor melayu yg jenis sebegini dulu, so typical malay gitu perangai, banyak pula drama
Quote mbhcsf 11-11-2015 01:57 AM
hahaha...pulak....adehhhhhh....hmmm....well i tak nampaklah depa overweight pun dan i naik MAS  bukan nak perhati  badan cabin crews...i tengok  movies...

Lihat semua komen(119)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

15-8-2022 12:13 AM GMT+8 , Processed in 0.179332 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top