CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Bernajis Tikus, Dua Restoran Nasi Kandar Pulau Pinang Diarah Tutup

13-3-2017 03:51 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 11721| Komen: 103

Description: Hasil pemeriksaan mendapati terdapat najis tikus di bahagian dapur, kedai nasi kandar popular di Pulau Pinang, Line Clear telah diarah tutup selama dua minggu.

Hasil pemeriksaan mendapati terdapat najis tikus di bahagian dapur, kedai nasi kandar popular di Pulau Pinang, Line Clear telah diarah tutup selama dua minggu. 


Arahan itu dikeluarkan oleh Jabatan Kesihatan Pulau Pinang setelah menjalankan operasi pemeriksaan bersama Majlis Bandaraya Pulau Pinang (MBPP) di tiga buah kedai makan di Penang Road pagi tadi. 

Memetik laporan Berita Harian, selain Line Clear, Restoran Yasmeen yang berlokasi di sebelahnya itu turut diarah tutup buat sementara waktu.

Manakala kedai makan yang ketiga, tiada tindakan diambil berikutan tahap kebersihannya terkawal dan memuaskan. 

Pengerusi Jawatankuasa Tetap Kesihatan Awam dan Perlesenan MBPP Ong Ah Teong berkata restoran telah diarah tutup selama dua minggu bermula pukul 8 malam Isnin.

"Bangkai tikus telah ditemui di salah sebuah premis manakala kedua-dua restoran didapati mempunyai najis tikus, lipas dan tandas yang kotor."


Sepanjang operasi Line Clear selama 70 tahun ini kali pertama perintah sedemikian dikeluarkan.- CARI

sumber foto: mstar
sumber foto: Berita Harian


15

Bagus
14

Marah
21

Terkejut
7

Sedih
10

Lawak
13

Bosan

Friends Rank (80 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote namirulmukminin 13-3-2017 03:30 PM
Restoran apa?? Pelita ka??
Quote vanillaninja 13-3-2017 03:31 PM
Euwww
Quote Rayna90 13-3-2017 03:33 PM
sedap sehingga menjilat jari
Quote Rayna90 13-3-2017 03:40 PM

Line Clear & Yasmeen
Quote namirulmukminin 13-3-2017 03:42 PM

Ye ke.. Yaakkkkss
Quote pearl.silver 13-3-2017 03:42 PM
Kesian tourist yg dtg mkn kt situ
Quote Bedah.Cun 13-3-2017 03:44 PM
Mak mmuunttaaah hijauuu, pukimakkk betol pengotor!!!
Quote sashabeepg 13-3-2017 03:47 PM
euwwww org Penang mmg x mkn Kat line clear...tikus Kat situ semua gemok..
Quote SepatUngu 13-3-2017 03:50 PM
rupanya ini lah rahsia kesedapan nasi kandar line clear



Quote CARI-LTS 13-3-2017 03:51 PM


Hasil pemeriksaan mendapati terdapat najis tikus di bahagian dapur, kedai nasi kandar popular di Pulau Pinang, Line Clear telah diarah tutup selama dua minggu.


Arahan itu dikeluarkan oleh Jabatan Kesihatan Pulau Pinang setelah menjalankan operasi pemeriksaan bersama Majlis Bandaraya Pulau Pinang (MBPP) di tiga buah kedai makan di Penang Road pagi tadi.


Memetik laporan Berita Harian, selain Line Clear, Restoran Yasmeen yang berlokasi di sebelahnya itu turut diarah tutup buat sementara waktu.


Manakala kedai makan yang ketiga, tiada tindakan diambil berikutan tahap kebersihannya terkawal dan memuaskan.


Pengerusi Jawatankuasa Tetap Kesihatan Awam dan Perlesenan MBPP Ong Ah Teong berkata restoran telah diarah tutup selama dua minggu bermula pukul 8 malam Isnin.

"Bangkai tikus telah ditemui di salah sebuah premis manakala kedua-dua restoran didapati mempunyai najis tikus, lipas dan tandas yang kotor."


Sepanjang operasi Line Clear selama 70 tahun ini kali pertama perintah sedemikian dikeluarkan.- CARI

sumber foto: mstar

sumber foto: Berita Harian



Quote Kentang.Goreng 13-3-2017 03:57 PM
Edited by Kentang.Goreng at 13-3-2017 03:59 PM

Delete...
Quote haryatie 13-3-2017 03:58 PM
eeeee..x guna btullll
Quote cmf_jeangrey 13-3-2017 04:04 PM
Berkaratnya dapo mcm kaler tuan dia jugak
Quote halimunah 13-3-2017 04:20 PM
spoil betul la depa ni kan...elok2 da laku wat keje pengotor pulakkk
Quote shara154 13-3-2017 04:21 PM
Nasib baik tak pernah pergi
Quote CardiGans85 13-3-2017 04:24 PM
Mmg x penah pi 2 kedai ni..slalu mkn kt kedai area little india. Harapnya bersih jua..
Quote MissVixen 13-3-2017 04:25 PM
Line clear kl senyum sinis agaknya.
Quote NAT_11 13-3-2017 04:27 PM
SIAPA yang pernah makan kat kedai-kedai tu, sila MENGAKU.......

*Aku tak pernah makan nasi kandar, tak suka kari tebal.......
Quote bambimo 13-3-2017 04:30 PM
nasi kandar beratur ker??
yg makan tepi longkang tu kan
meols pun pelik diorg xperasan ke kedai tu kotor???

Lihat semua komen(103)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-6-2024 05:12 PM GMT+8 , Processed in 0.057922 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top