CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Malaysian Airlines Jadi Rakan Penerbangan Rasmi Liverpool

11-10-2016 05:29 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 3325| Komen: 20

Description: Kelab gergasi bola sepak Inggeris, Liverpool FC menandatangani kerjasama global dengan Malaysia Airlines Berhad (MAB) menjadikan syarikat itu rakan penerbangan rasmi pasukan berkenaan.
Kelab gergasi bola sepak Inggeris, Liverpool FC menandatangani kerjasama global dengan Malaysia Airlines Berhad (MAB) menjadikan syarikat itu rakan penerbangan rasmi pasukan berkenaan.

 

Sumber foto: Astro Awani

Hasrat kelab itu untuk membawa Anfield lebih dekat dengan penyokong tegar serta semangat tinggi mereka ke seluruh dunia membawa kepada usaha sama berkenaan.

"Liverpool dan Malaysia berkongsi semangat yang sama mengenai bola sepak. Ketika mengunjungi Malaysia untuk jelajah pramusim 2011 dan 2015, kami mendapati sambutannya begitu hangat.

"Kerjasama ini adalah simbol hubungan berkenaan dan kami tidak sabar untuk masa depan yang lebih baik bersama Malaysia Airlines," jelas Ketua Pegawai Komersial Liverpool, Billy Hogan.


Sementara itu, Ketua Pegawai Eksekutif Malaysia Airlines, Peter Bellew, menyambut baik kelab itu menyertai warga Malaysia Airlines.

"Kami gembira mengucapkan selamat datang Liverpool kepada keluarga Malaysia Airlines," kata Bellew.

"Liverpool juga dapat membantu kami mengukuhkan jenama kami di United Kingdom, sekali gus membuka pintu untuk kami ke Eropah," tambahnya lagi.

Sempena kerjasama bersejarah itu, Malaysia Airlines menawarkan tambang promosi dua hala bagi penerbangan dari Kuala Lumpur ke London pada harga RM2,499.

Tempoh promosi bermula dari 11 Oktober hingga 17 Oktober 2016 bagi penerbangan dari 13 Oktober 2016 hingga 31 Mac 2017. - CARI
9

Bagus
14

Marah
13

Terkejut
14

Sedih
9

Lawak
12

Bosan

Friends Rank (71 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote pakis_hutan 11-10-2016 05:31 PM
Wuhuuuuuuu
Quote Johnyblaze87 11-10-2016 07:41 PM
nice, murah tu
Quote kornea 11-10-2016 08:34 PM
You will never fly alone....gitu?
Quote BoogieChild 11-10-2016 08:47 PM
apa la liverpool, dah desperate sangat ke? tak de airline lain ke?
kalau akulah management liverpool, baik aku partner dengan singapore airlines. kalau nak partner dengan Malaysia Airlines, kena tunggu 10 tahun lagi baru ok kot. sebab trajedi dua pesawat masih jelas dalam memori global.

mungkin malaysia airline janji kasi publicity meluas.

Quote kecimpret 11-10-2016 08:56 PM
Ada spesel pakej ke anfield ke nnt?
Quote hafeek 11-10-2016 11:11 PM
good branding..
Quote kasibiman 12-10-2016 12:31 AM
Bodoh la. Bagi makan ntah hapa2, buang orang. Sudahnya sponsor bola?

Kimak
Quote finesse 12-10-2016 01:37 AM
kasibiman replied at 12-10-2016 12:31 AM
Bodoh la. Bagi makan ntah hapa2, buang orang. Sudahnya sponsor bola?

Kimak

Komen @dodolgemok still x leh challenge sis kasibi punya..  

Sorry off topik..  
Quote pyropura 12-10-2016 02:22 AM
kecimpret replied at 11-10-2016 08:56 PM
Ada spesel pakej ke anfield ke nnt?

Loserfool dah tamat kontrek dgn Garudedak ka? @pyroparo @XxNotTruexX  
Quote dodolgemok 12-10-2016 08:02 AM
finesse replied at 12-10-2016 01:37 AM
Komen @dodolgemok still x leh challenge sis kasibi punya..   

Sorry off topik..

Itu teroris sgat kena kimK terus. Dodol light2 jah  
Quote alzan 12-10-2016 08:41 AM
tengah tunggu liverpool jadi juara liga
Quote alesandra 12-10-2016 09:13 AM
ada ke dulu nephew aku ckp garuda tu bukan sponsor tapi sponsor training kit...terkedu aku jap.ada kaa mcm tu?
Quote lalala22389 12-10-2016 09:52 AM
alesandra replied at 12-10-2016 09:13 AM
ada ke dulu nephew aku ckp garuda tu bukan sponsor tapi sponsor training kit...terkedu aku jap.ada k ...

ada je..even dorg dapat sponsor dari garuda pon dorang still guna mas punya service..
Quote gede-bab 12-10-2016 10:30 AM
brengsek...mas...kenapa kagak guna maskapai indonisiya garudak?....kalah telak lagi...
Quote alesandra 12-10-2016 10:37 AM
lalala22389 replied at 12-10-2016 09:52 AM
ada je..even dorg dapat sponsor dari garuda pon dorang still guna mas punya service..

efektif ke sponsor training kit neh?
Quote lalala22389 12-10-2016 10:42 AM
alesandra replied at 12-10-2016 10:37 AM
efektif ke sponsor training kit neh?

marketing purpose efektif la
Quote applemy 12-10-2016 10:44 AM
Walaupun MAS dah double-trouble, ditambah pula dgn salah guna pengurusan.. masih ada jugak pihak luar yg hargai & percaya dgn kebolehan MAS.. Tahniah sgt!

Singapore Airlines dah Hollywood-level dah skrg.. ai teringat event celeb kat sana, ada logo SIA terpampang dekat backdrop event tuh.. Class!

Kita kongsi bangga sebab dua2 airline ni susur galur gitu..
Quote cmf_conan 12-10-2016 11:12 AM
alesandra replied at 12-10-2016 10:37 AM
efektif ke sponsor training kit neh?

mcm arsenal di sponsor emirates..
nama airlines terpampang kat jersey, kat banner kat mana2..


Quote alesandra 12-10-2016 11:22 AM
cmf_conan replied at 12-10-2016 11:12 AM
mcm arsenal di sponsor emirates..
nama airlines terpampang kat jersey, kat banner kat mana2..

arsenal tu lain... emirates tu main sponsor.liverpool dgn  garuda  sponsor training  kit je......

Lihat semua komen(20)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

15-8-2022 12:30 AM GMT+8 , Processed in 0.092345 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top