CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Tindakan Undang-undang Akan Diambil: Wakil Peguam Lelaki Diheret Keluar Pesawat UA

14-4-2017 12:57 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 2952| Komen: 16

Description: Terbaru, wakil peguam David Dao memberitahu pemberita, tindakan undang-undang akan diambil ke atas syarikat penerbangan tersebut berikutan kliennya iaitu David Dao telah mengalami keretakan hidung dan ...
Ahad lalu, tiket penerbangan 3411 dari Chicago ke Louisville, Kentucky habis dijual dan penumpang sedang menunggu untuk berlepas apabila syarikat United Airlines (UA) mengumumkan memerlukan empat tempat duduk untuk kakitangannya.


David Dao, 69, doktor keturunan Vietnam dari Elizabethtown, Kentucky, adalah seorang daripada empat penumpang yang diminta turun bagi memberi tempat kepada empat pekerja syarikat penerbangan tersebut yang perlu ke Kentucky.

Beliau diheret keluar daripada pesawat oleh beberapa pegawai keselamatan apabila enggan berbuat demikian.

Rakaman video di Facebook yang menunjukkan tiga pegawai keselamatan mengheret Dao dari pesawat UA tersebar di media sosial dan mendapat kritikan keras.

Memetik laporan CNN, terbaru, wakil peguam David Dao memberitahu pemberita, tindakan undang-undang akan diambil ke atas syarikat penerbangan tersebut berikutan kliennya iaitu David Dao telah mengalami keretakan hidung dan gegaran di bahagian otak. 


Tindakan undang-undang telah difailkan di mahkamah dan memohon segala bukti yang ada dalam kes berkenaan dikekalkan. 

Wakil peguam yang dikenali Thomas Demetrio tidak menghadkan tempoh masa timdakan undang-undang itu diambil. Ini kerana menurut Thomas mereka mempunyai masa dua tahun untuk berbuat demikian.

"Saya beri jaminan anda tidak akan menunggu lama sangat"

Katanya, Kamu adalah tidak wajar menggunakan keganasan atau tindakan yang tidak munasabah ke atas penumpang dalam apa jua situasi untuk menyelesaikan perkara seumpama ini.

"Sudah sekian lama syarikat penerbangan khususnya Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu membuli kita semua.... kami mahu dihormati, kami mahu maruah, itu sahaja."

Tambahnya lagi, pendakwaan itu akan dibuat di Mahkamah Cook County Circuit di Lllinois dan dakwaan itu akan disasarkan ke atas tindakan mengheret David Dao keluar dari pesawat yang membabitkan syarikat penerbangan tersebut dan bandar Chicago.- CARI




sumber foto: 

17

Bagus
9

Marah
14

Terkejut
12

Sedih
12

Lawak
15

Bosan

Friends Rank (79 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote cheergirlz 14-4-2017 01:05 PM
haah baru btol..ko saman laa kaw2 united airlines tue..sbb kes memihak pd ko skunk nie..ciap da bukti lg..at least airlines company lain pon akn waspada lps kes nie..fight for rights man..
Quote cheergirlz 14-4-2017 01:10 PM
*fight for your rights...
Quote Nenasketum 14-4-2017 01:29 PM
Bayangkan, heret kluar paying customer sebab nak tempatkan staffs yang tak bayor for the seats. Diorang start kempen #boicottunitedairlines kang habis la bungkus
Quote tripleid 14-4-2017 01:37 PM
trima je lah realiti yg kokosen maju sampai kiamat pn akn pndang muka sepet orientalis ni ummah low class bg dorg
Quote NekNgah 14-4-2017 01:55 PM
Sila saman jangan tak saman.

Suka suki nak cederakan orang.
Quote milanhawkin 14-4-2017 02:50 PM
ini mmg normal ke kt US nun?
ke sebab derang racist? ke mcm mana?
Quote tagas 14-4-2017 03:37 PM
Opportunity to get free money
Quote Levespa 14-4-2017 03:49 PM
terang2 dah salah.. mendapat laa
Quote pr3ttytw33ty 14-4-2017 03:51 PM
Aku rase kalo dokter tu x mula kan saman pn, akan bersusun loyer tadah muka nk wakilkn beliau saman that stupid airlines. Sebelah kaki dh nmpk berpihak pd siapa. Money money money.......
Quote awanearisu 14-4-2017 08:39 PM
Kisah benar United Airlines

[youtube]5YGc4zOqozo[/youtube]
Quote tensic~ 14-4-2017 08:42 PM
Apa kena mengena dgn pbb??
Quote cik_kambing 14-4-2017 08:44 PM
Loyer beliau kata kesan kena heret - concussion, patah dua gigi depan, patah hidung. Homaiiii
Quote cik_kambing 14-4-2017 08:45 PM
milanhawkin replied at 14-4-2017 04:50 PM
ini mmg normal ke kt US nun?
ke sebab derang racist? ke mcm mana?

Flight overbooked - lepas tu cari volunteer untuk turun flight. Doc ni takmo, diheret beliau. Begitulah yang saya baca

Quote giyomi 14-4-2017 08:50 PM
Sila saman juta2 dolar, biar bankrup syarikat tak berperikemanusiaan ni. Ingat staf diaorg jer ada kepentingan, org lain book flight sesaja jer? Len kali suruh 4 staf kapalterbang tu turun dan muatkan jer staf 4 tu and suruh layan penumpang.
Quote nafham 14-4-2017 09:40 PM
yes. saman banyak2 biar 7 keturunan tak habis. pastu pastikan dapat life time business class travels seat with them too!!!
Quote kentel 17-4-2017 07:56 AM
giyomi replied at 14-4-2017 08:50 PM
Sila saman juta2 dolar, biar bankrup syarikat tak berperikemanusiaan ni. Ingat staf diaorg jer ada k ...

jota dolar tak bankrap pun...billionz jah

Lihat semua komen(16)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-7-2024 03:09 PM GMT+8 , Processed in 0.058065 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top