CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Bayi Tiga Bulan Maut Tercampak Dari Kereta Di Lebuhraya PLUS

29-5-2017 03:52 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 20517| Komen: 270

Description: Seorang bayi lelaki berusia tiga bulan maut selepas tercampak keluar dari kereta dalam kemalangan di KM433.8 Lebuhraya Utara-Selatan (PLUS) arah utara berhampiran Kuala Kubu Bharu kira-kira pukul 1 te ...


Seorang bayi lelaki berusia tiga bulan maut selepas tercampak keluar dari kereta dalam kemalangan di KM433.8 Lebuhraya Utara-Selatan (PLUS) arah utara berhampiran Kuala Kubu Bharu kira-kira pukul 1 tengah tadi.

Memetik laporan Utusan Malaysia, dalam satu kenyataan yang dikeluarkan, Ketua polis daerah Hulu Selangor Supt R.Supramaniam berkata bayi berkenaan, Aril Rizqin Redza Shahril disahkan meninggal dunia di Hospital Sungai Buloh.

“Kemalangan itu menyebabkan isteri Shahril, Rafnah Mongudancgal, 35, dan bayinya Aril Rizqin Redza tercampak keluar dari kereta.”

Berdasarkan rakaman kamera litar tertutup sebuah kereta yang dimuat naik di Youtube, jelas menunjukkan kereta jenis Proton Persona yang dipandu seorang wanita, S. Nishanty, 27, tiba-tiba hilang kawalan dan melanggar sebuah kereta jenis Perodua Axia yang dipandu Shahril Salleh, 32 terbabas ke dalam longkang.

Rafnah, Shahril dan dua lagi anak lelaki mereka, Aril Hakimi Ashraf, 11, dan Aril Zakuan Haris, 4, serta pemandu kereta Persona itu hanya mengalami cedera ringan.

Katanya, kes itu disiasat mengikut Seksyen 41 Akta Pengangkutan Jalan 1987.- CARI

sumber: Malay Mail Online
sumber: http://www.rilekslah.my

sumber: https://infoje.com




12

Bagus
4

Marah
10

Terkejut
9

Sedih
9

Lawak
10

Bosan

Friends Rank (54 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote susukambingbest 29-5-2017 07:15 AM
Innalillahiwainnailaihirojiun, takziah fmily mgsa. Nasib baik ada pic krusi bby trcmpak kluar, klau x msti brbakul2 parent nya kna hencap sbb x utamakn kslamatan bby

laju sgt brgkli ayahnya smpai krusi bby pun blh trcmpk kluar. Dah la kreta kecik.

Yg kreta prsona tu, biasa la ada jnis prempuan yg cepat panik atas jln raya. Habis la pompuan kna kutuk
Quote kiambang 29-5-2017 07:18 AM
Takziah ..kalau pakai seat belt mungkin tak tercampak ..
Quote Buritan 29-5-2017 08:04 AM
Kesiannya.. harap keluarga tabah menghsdapi ujian yg berat
Quote tri-max 29-5-2017 08:07 AM
ye... nasib ada gmbr carseat....
inalillah
Quote retnoel 29-5-2017 08:15 AM
Siapa yang menghimpit tu?kereta ke lori ke bas ke..
Quote myakayina 29-5-2017 08:26 AM
Allahu..dugaan Ramadhan.. harap family mangsa banyak2 bersabar..
Quote eyansss 29-5-2017 08:41 AM
susukambingbest replied at 29-5-2017 07:15 AM
Innalillahiwainnailaihirojiun, takziah fmily mgsa. Nasib baik ada pic krusi bby trcmpak kluar, klau  ...

ibu dan bayi tercampak - tu la ayat dalam berita ni...  so, ada dua kemungkinan...  satu, mak pangku anak n tak pakai seatbelt...  dua, anak dalam carseat dan carseat tak dipasang seatbelt...

bab tercampak ni kalo tak pakai seatbelt je...  kalo kemas, insya Allah tak tercampak...
Quote JeNaB_PopPop 29-5-2017 08:43 AM
Allah...sedihnye.....3 bulan je sempat di belai....
Quote pearl.silver 29-5-2017 08:44 AM
Bini dia org rohingya ke..
Takziah..
Sapa yg main himpit2 tu
Quote lasagnaklcc 29-5-2017 08:45 AM
Maybe ibu tgh pegang baby kot... sbb dua2 tercampak keluar.
Quote matchstick 29-5-2017 09:00 AM
driver persona tu over nau paniknya...kalu rasa kena himpit hon lah kuat2 keta yg himpit ko tuh. ni sampai berpusing keta ko elak
Quote wadiunong 29-5-2017 09:24 AM
matchstick replied at 29-5-2017 09:00 AM
driver persona tu over nau paniknya...kalu rasa kena himpit hon lah kuat2 keta yg himpit ko tuh. ni  ...



akak pon selalu notice kalo driver lane tengah/kiri, kalo kena cucuk/follow rapat dari belakang pon panik tukar lane. tak paham akak. rilex2 sudah la. lainla lane kanan. yg follow rapat/ cucuk2 dari belakang tu perangai pon haramjadah sangat
Quote faraway1 29-5-2017 09:27 AM
tri-max replied at 28-5-2017 07:07 PM
ye... nasib ada gmbr carseat....
inalillah

Kalau pasang betullah dan baby diikat betul, cam mustahil boleh terbang...
Quote grouper 29-5-2017 09:33 AM
Sbb tu elok men game racing byk2 elok tuk tingkatkan skill memandu.
Quote aTiKah_aYuNi 29-5-2017 09:33 AM
Takziah..                  
Quote idril 29-5-2017 09:39 AM
ni mcm x proper letak seatbelt ni dekat baby carrier sbb mcm mustahil mende alah tu terbang skali kalau proper fastened.
Quote Peterpan17 29-5-2017 09:43 AM
idril replied at 29-5-2017 09:39 AM
ni mcm x proper letak seatbelt ni dekat baby carrier sbb mcm mustahil mende alah tu terbang skali ka ...

Betul. Dulu aku pernah nmpk aksiden di Jerantut bus langgar keta MPV. Baby dlm MPV tu di ikat dlm car seat. Tp tak tercampak kuar. Yg penting juga kedudukan car seat. Ramai yg aku tgk letak baby car seat sebelah driver. Itu salah. Kena letak kat blkg & baby mesti di ikat dgn seat belt dlm car seat tu
Quote idril 29-5-2017 09:45 AM
Peterpan17 replied at 29-5-2017 09:43 AM
Betul. Dulu aku pernah nmpk aksiden di Jerantut bus langgar keta MPV. Baby dlm MPV tu di ikat dlm  ...

tu la ni mcm baby carrier tu di pegang jer ni..... ini aku nyer assumption lar kalau salah sorry
mcm ko citer la kalau fastened seatbelt tu betul2 Insyaallah x tercampak
Quote Peterpan17 29-5-2017 09:48 AM
idril replied at 29-5-2017 09:45 AM
tu la ni mcm baby carrier tu di pegang jer ni..... ini aku nyer assumption lar kalau salah sorry
...

Yup, org kita ni amik mudah benda2 begini. Ingat dah msk car seat dah oklah tu. Anak2 buah aku semua dok dlm car seat masa kecik. Ada sekali anak abang aku dgn emak dia aksiden. Keta total loss. Di langgar pick up truck. Mak msh spital tp anak dlm car seat selamat

Lihat semua komen(270)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

17-6-2024 04:44 PM GMT+8 , Processed in 0.072792 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top