CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 17755|Reply: 265

[Tempatan] Seorang bayi lelaki berusia tiga bulan maut tercampak keluar dari kereta dinaiki

[Copy link]
Post time 29-5-2017 07:00 AM | Show all posts |Read mode





KUALA LUMPUR 28 Mei - Seorang bayi lelaki berusia tiga bulan maut selepas tercampak keluar dari kereta yang dinaiki bersama keluarganya dalam kemalangan di Kilometer 433.8, Lebuh Raya Utara Selatan arah utara dekat sini hari ini.



Dalam kejadian kira-kira pukul 1 petang itu, mangsa, Aril Rizqin Redza Shahril maut selepas tiba di Hospital Sungai Buloh kira-kira akibat kecederaan parah manakala ahli keluarganya yang lain cedera ringan.

Ketua Polis Daerah Hulu Selangor, Superintenden R. Supramaniam berkata, kejadian dipercayai berlaku apabila kereta Proton Persona yang dinaiki seorang wanita berusia 27 tahun dari Jalan Pahlawan Bandar Mahkota, Cheras bertukar lorong selepas terasa kenderaannya dihimpit dari arah kiri.

“Pada masa kejadian, wanita terbabit memandu di lorong tengah dan bertukar ke lorong kanan sebelum berpusing ke arah bertentangan dan melanggar penghadang tengah lebuh raya akibat panik dihimpit.

“Sementara itu, bapa mangsa, Shahril Salleh, 32, yang memandu kereta Perodua Axia mengatakan telah dihimpit oleh kenderaan lain dari lorong kanan menyebabkannya hilang kawalan sebelum terbabas ke dalam longkang dan menyebabkan isteri serta anak bongsunya tercampak keluar ,” katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Menurut Supramaniam, ekoran kemalangan itu, isteri mangsa, Rafnah Mongudancgal, 35, dan dua lagi anaknya yang berusia 11 dan 4 tahun mengalami cedera ringan manakala mangsa tidak cedera.

Tambahnya, kes diklasifikasikan di bawah Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987. - UTUSAN ONLINE


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/berita/naha...#ixzz4iOvINhTp


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-5-2017 07:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Innalillahiwainnailaihirojiun, takziah fmily mgsa. Nasib baik ada pic krusi bby trcmpak kluar, klau x msti brbakul2 parent nya kna hencap sbb x utamakn kslamatan bby

laju sgt brgkli ayahnya smpai krusi bby pun blh trcmpk kluar. Dah la kreta kecik.

Yg kreta prsona tu, biasa la ada jnis prempuan yg cepat panik atas jln raya. Habis la pompuan kna kutuk
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2017 07:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Takziah ..kalau pakai seat belt mungkin tak tercampak ..
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2017 08:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Kesiannya.. harap keluarga tabah menghsdapi ujian yg berat
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2017 08:07 AM | Show all posts
ye... nasib ada gmbr carseat....
inalillah
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2017 08:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Siapa yang menghimpit tu?kereta ke lori ke bas ke..
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 29-5-2017 08:26 AM | Show all posts
Allahu..dugaan Ramadhan.. harap family mangsa banyak2 bersabar..
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2017 08:41 AM | Show all posts
susukambingbest replied at 29-5-2017 07:15 AM
Innalillahiwainnailaihirojiun, takziah fmily mgsa. Nasib baik ada pic krusi bby trcmpak kluar, klau  ...

ibu dan bayi tercampak - tu la ayat dalam berita ni...  so, ada dua kemungkinan...  satu, mak pangku anak n tak pakai seatbelt...  dua, anak dalam carseat dan carseat tak dipasang seatbelt...

bab tercampak ni kalo tak pakai seatbelt je...  kalo kemas, insya Allah tak tercampak...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-5-2017 08:43 AM | Show all posts
Allah...sedihnye.....3 bulan je sempat di belai....
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2017 08:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Bini dia org rohingya ke..
Takziah..
Sapa yg main himpit2 tu
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2017 08:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Maybe ibu tgh pegang baby kot... sbb dua2 tercampak keluar.
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2017 09:00 AM | Show all posts
driver persona tu over nau paniknya...kalu rasa kena himpit hon lah kuat2 keta yg himpit ko tuh. ni sampai berpusing keta ko elak
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2017 09:24 AM | Show all posts
matchstick replied at 29-5-2017 09:00 AM
driver persona tu over nau paniknya...kalu rasa kena himpit hon lah kuat2 keta yg himpit ko tuh. ni  ...



akak pon selalu notice kalo driver lane tengah/kiri, kalo kena cucuk/follow rapat dari belakang pon panik tukar lane. tak paham akak. rilex2 sudah la. lainla lane kanan. yg follow rapat/ cucuk2 dari belakang tu perangai pon haramjadah sangat
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2017 09:27 AM | Show all posts
tri-max replied at 28-5-2017 07:07 PM
ye... nasib ada gmbr carseat....
inalillah

Kalau pasang betullah dan baby diikat betul, cam mustahil boleh terbang...
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2017 09:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Sbb tu elok men game racing byk2 elok tuk tingkatkan skill memandu.
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2017 09:33 AM | Show all posts
Takziah..                  
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-5-2017 09:39 AM | Show all posts
ni mcm x proper letak seatbelt ni dekat baby carrier sbb mcm mustahil mende alah tu terbang skali kalau proper fastened.
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2017 09:43 AM | Show all posts
idril replied at 29-5-2017 09:39 AM
ni mcm x proper letak seatbelt ni dekat baby carrier sbb mcm mustahil mende alah tu terbang skali ka ...

Betul. Dulu aku pernah nmpk aksiden di Jerantut bus langgar keta MPV. Baby dlm MPV tu di ikat dlm car seat. Tp tak tercampak kuar. Yg penting juga kedudukan car seat. Ramai yg aku tgk letak baby car seat sebelah driver. Itu salah. Kena letak kat blkg & baby mesti di ikat dgn seat belt dlm car seat tu
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2017 09:45 AM | Show all posts
Peterpan17 replied at 29-5-2017 09:43 AM
Betul. Dulu aku pernah nmpk aksiden di Jerantut bus langgar keta MPV. Baby dlm MPV tu di ikat dlm  ...

tu la ni mcm baby carrier tu di pegang jer ni..... ini aku nyer assumption lar kalau salah sorry
mcm ko citer la kalau fastened seatbelt tu betul2 Insyaallah x tercampak
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2017 09:48 AM | Show all posts
idril replied at 29-5-2017 09:45 AM
tu la ni mcm baby carrier tu di pegang jer ni..... ini aku nyer assumption lar kalau salah sorry
...

Yup, org kita ni amik mudah benda2 begini. Ingat dah msk car seat dah oklah tu. Anak2 buah aku semua dok dlm car seat masa kecik. Ada sekali anak abang aku dgn emak dia aksiden. Keta total loss. Di langgar pick up truck. Mak msh spital tp anak dlm car seat selamat
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-7-2024 08:58 PM GMT+8 , Processed in 0.073613 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list