CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Sebelum Notis Racun Berjadual, Vida Beauty Telah Pun Tarik Balik Krim Qu Gebu

29-5-2017 04:28 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 8113| Komen: 61

Description: Vida Beauty Sdn Bhd sudah menarik balik dua produk selepas menerima notis daripada Kementerian Kesihatan.

sumber: FMT


Vida Beauty Sdn Bhd sudah menarik balik dua produk selepas menerima notis daripada Kementerian Kesihatan.

Memetik laporan Kosmo, pemiliknya Datuk Seri Hasmiza Othman berkata Qu Gebu AP Krim ditarik semula dua bulan lalu.

“Saya akan semak kes ini dan saya berharap pelanggan tidak cepat melatah dan membeli produk saya dengan ejen bertauliah,” katanya yang juga dikenali Dr Vida.

Krim Qu Gebu bukan produk pertama yang ditarik balik oleh syarikat itu.

Pada Januari 2016, krim Qu Puteh Whitening Pro 9 dan Qu Puteh Whitening UV Block ditarik balik kerana mengandungi merkuri.

Sabtu lalu, ketua pengarah kesihatan Datuk Dr Noor Hisham Abdullah menyenarai tujuh produk kosmetik yang dikesan mengandungi racun berjadual.


Produk itu ialah Night Glowing, Night Glow, Glowing Speed Gold Day Cream, Glowing Speed Gold Night Cream, Qu Gebu AP Krim, Nour Ain Night Cream dan Royal Expert Whitening Cream.- CARI
15

Bagus
13

Marah
20

Terkejut
19

Sedih
16

Lawak
12

Bosan

Friends Rank (95 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote sebu1 29-5-2017 04:29 PM
Pecaye le sgt produk dia ni. Dia ni dulu doktor ape
Quote matamata 29-5-2017 04:37 PM
sebelum?......
Quote cmf_blingblings 29-5-2017 04:40 PM
Jiran aku baru jek dok promote Glow Glowing, tu dia racun... Royal Expert tu mmg sah-sah le high mercury
Quote Muntz 29-5-2017 04:40 PM
Product mcm cheapskate jer tp mahal.
Quote dinopower 29-5-2017 04:44 PM
Muntz replied at 29-5-2017 04:40 PM
Product mcm cheapskate jer tp mahal.

kan.... beli kilo repack kasi cun
aku nengok pompuan putih dah rupa sopak.... apsl nak putih cara tak natural..... berkulit gelap tak bererti tak cun....

Quote prettyuglybabe 29-5-2017 04:45 PM
tu je la alasan.. pengguna beli produk tak ori..
padahal produk dia sendiri pun jenis timbang kati..
Quote white_musk 29-5-2017 04:49 PM
dinopower replied at 29-5-2017 04:44 PM
kan.... beli kilo repack kasi cun
aku nengok pompuan putih dah rupa sopak.... apsl nak puti ...

Kulit gelap lah cantik dinobarney.. Lihat macam dyg nurfaizah, nabila huda, Nurul, ning,
Jikalau perempuan melayu yg berkulit gelap ni bijak sikit, pergi lah tekel mat mat saleh.
INI Akak lihat gigeh benar Nak impress mamat melayu yg hanya suka perempuan kulit cerah sahaja. Cer 'ajar' sket lelaki melayu pprt seperti itu dik.  
Quote shamsadis 29-5-2017 04:58 PM
muka putih puting hitam ka hitam lagi hati yang menipu tu
Quote kiambang 29-5-2017 05:21 PM
Mesti repacking and rebranding product . Xde buat r n d ..
Quote gadisfebruary 29-5-2017 05:25 PM
Nape dah tarik balik penjualan sebelum ni takde info rasmi..dah jadi camni baru nak story gitu
Quote saladin780 29-5-2017 05:33 PM
Takpe yg penting dia rajin bersedekah..hadapla pengguna produk dia berlumur racun skalipun
Quote retnoel 29-5-2017 05:38 PM
Akak tgk ada satu iklan kt ig..losyen ke hapa..gosok2 2,3 minit kat tgn dh putih..depa guna teknologi apa ya?..semua org pakat nk putih je skng..smpai akak dh confuse muka lbh krg sama je..
Quote CiliPadiSedap 29-5-2017 05:46 PM
retnoel replied at 29-5-2017 05:38 PM
Akak tgk ada satu iklan kt ig..losyen ke hapa..gosok2 2,3 minit kat tgn dh putih..depa guna teknolog ...

teknologi :

> photoshop
> video editor
> merkuri timbang suhu
> kertas pasir
Quote Ayda89 29-5-2017 05:49 PM
Nak jadi jutawan habis rosakkan muka orang (termasuk i)
Quote tripleid 29-5-2017 06:02 PM
badak ni sendiri pkai SK|| nak bagi cantik,tak guna pn poduk toxic dia tuh.Qu puteh konon.puiii
Quote retnoel 29-5-2017 06:53 PM
CiliPadiSedap replied at 29-5-2017 05:46 PM
teknologi :

> photoshop

Hahaha..tertipu akak..tapi akak tak terasa nk beli pon sbb too good to be true kekdahnya..baik akak g beli bodisop..wangi sambil menderma gittoh..
Quote Burong_Hantuk 29-5-2017 07:23 PM
muka penoh cucuk botok.nawuzubilla
Quote manjalara_01 29-5-2017 08:14 PM
x guna buang duit beli produk segala whitening ni
semua fiction sgt..hahahah
Quote imthegirl 29-5-2017 08:18 PM
Dia dah tak pakai gelaran Dr dah ye sekarang?

Lihat semua komen(61)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

22-7-2024 06:20 PM GMT+8 , Processed in 0.063305 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top