CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

"Bertuah Kau, Dik"- BF Till Jannah Tunai Semua Impian Gadis Ini

3-2-2017 10:30 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 18856| Komen: 147|Original author: Oleh: Myra Rozi

Description: Bertuahnya badan jika mempunyai pasangan yang sanggup memenuhi setiap permintaan dan melakukan apa sahaja demi membahagiakan orang tersayang.
Bertuahnya badan jika mempunyai pasangan yang sanggup memenuhi setiap permintaan dan melakukan apa sahaja demi membahagiakan orang tersayang.

Bagi seorang gadis di Twitter, dia telah memuat naik status menyatakan apa yang diidamkannya sebagai hadiah sempena hari ulang tahun kelahirannya nanti.

Antaranya adalah, Iphone 7, barangan Victoria Secret, Bath&bBody Works, beg tangan Charles and Keith serta kasut Forever 21.

Tanpa disangka, teman lelaki yang membaca tweetnya telah menunaikan segala yang diminta dan memberi kejutan hari lahirnya pada 1 Februari lepas.

Malangnya kebahagiaan mereka berdua mendapat kecaman dari netizen yang menyifatkan apa yang dilakukan adalah berlebih-lebihan memandangkan mereka belum berkahwin.

Antara kata-kata negatif yang diterima adalah dengan mengatakan gadis tersebut hanya sayang kepada pasangan hanya disebabkan wang ringgit dan bukan kerana diri lelaki itu sendiri.

Ramai yang mempersoalkan jika hubungan putus di tengah jalan sebelum berjaya ke jinjang pelamin, adakah semua yang dilakukan itu berbaloi?

Namun, gadis ini punya penjelasan yang tersendiri.

Kesimpulannya, masing-masing mempunyai cara tersendiri untuk membahagiakan pasangan. Kita sepatutnya tumpang gembira melihat kebahagiaan orang lain, dan bukan sebaliknya. Pendapat anda pula bagaimana? -CARI
18

Bagus
13

Marah
23

Terkejut
22

Sedih
17

Lawak
8

Bosan

Friends Rank (101 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote vanillaninja 3-2-2017 10:41 AM
Oh my. Ramainya orang comment berbaur dengki.
Quote AinHazwan 3-2-2017 10:41 AM
Huntungnyaaa..
Quote idakamaruddin 3-2-2017 10:56 AM
iphone 7 mcm xde dapat je

ke iols x perasan

lantak la ko dikkk akak x ksh pn janji bkn bf ko beli barang2 hadiah ko tu dr duit rompakan or menipu org dh la

nk sweet2 mcmni patut simpan2 sendiri je..bkn apa dik...akak risau bf awak kene caras je nnt..ramai je kat luar tu tggu masa je dik



Quote CrowneGlory 3-2-2017 11:07 AM
bagusla asalkan ko jgn guna duit makpak ko sudah....tp iphone mcm tarak jah
Quote Meiizu 3-2-2017 11:10 AM
untung laaa ko dik
abaikan je akak2 kepam, abg2 sengkek/kedekut yg jeles dgn ko

kalau ko putus tengah jln sperti yg depa doakan punn.... ko ada apayg ko wish tu
yg dengki2 tu takde apa
larikkk
Quote fromheaven 3-2-2017 11:20 AM
Untung badan. Kadang ada persahabatqn ikhlas ni
Quote sssf83 3-2-2017 11:22 AM
untunglah, moga bahagia sampai jannah
Quote batmana 3-2-2017 11:24 AM
Pada aku..klu belikn ipon7 utk awek..tapi mak pak disuruhnya pakai tepon 2nd dgn bagi alasan org tua xpndai gune.
Tu antara ciri anak derhaka.

So.sila meninggal..
Quote amon_79 3-2-2017 11:28 AM
victoria secret tu ko nak pakai tunjuk kat sapa...  jgn send gambo sendri dlm wechat sudah...
Quote minahtongtong 3-2-2017 11:33 AM
huntunglaaaa
Quote idakamaruddin 3-2-2017 11:38 AM
batmana replied at 3-2-2017 11:24 AM
Pada aku..klu belikn ipon7 utk awek..tapi mak pak disuruhnya pakai tepon 2nd dgn bagi alasan org tua ...

tp dlm ni rasanye minah ni x dpt ip7

kalau dpt mau dia dh besar2 amik gmbo kotak ip




Quote idakamaruddin 3-2-2017 11:39 AM
amon_79 replied at 3-2-2017 11:28 AM
victoria secret tu ko nak pakai tunjuk kat sapa...  jgn send gambo sendri dlm wechat sudah...

hahaha iols nk syak jugak...dh kene sogok ngn hadiah malam2 jgn lupa bg upah gambo bervictoria secret ye dikk


Quote fromheaven 3-2-2017 11:41 AM
Moga bahagia je jannah
Quote Artemesiaa 3-2-2017 11:45 AM
Harap2 lepas 20 tahun beliau berkahwin nanti pun masih akan dapat segala beday wish cam ni jangan hanya dapat sebelum rasmi ja bini je
Quote -electrifying- 3-2-2017 11:49 AM
rezeki adek ni
Quote putribonda 3-2-2017 11:49 AM
dik..mak ayah takde ganti dlm dunia.
baik kau senangkan mak ayah kau dulu dr duk tunaikan permintaan awek kau.
akak cakap ikut pengalaman.
mcm akak mak dah takde, umpama separuh nyawa kau turut hilang dik.
Quote myakayina 3-2-2017 11:49 AM
idakamaruddin replied at 3-2-2017 11:38 AM
tp dlm ni rasanye minah ni x dpt ip7

kalau dpt mau dia dh besar2 amik gmbo kotak ip

kann.. aku cari jugak mcm takde jer..
Quote idakamaruddin 3-2-2017 11:53 AM
myakayina replied at 3-2-2017 11:49 AM
kann.. aku cari jugak mcm takde jer..

khennn

BBNU kalau dpt iphone tu mau kecoh 1 kampung

mcm dpt pingat dato gitu


Quote nuralisa 3-2-2017 11:53 AM
iphone x dpt..
oklah tu.. bf dia baru spend dalam 500 - 700 untuk semua item tu...

Lihat semua komen(147)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-12-2022 09:30 AM GMT+8 , Processed in 0.091264 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top