CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Maki JPJ Di WeChat Kerana Enggan Terima Rasuah, Polis Dan SPRM Akan Bertindak

3-2-2017 12:02 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 8707| Komen: 76

Description: Sudah buat salah, tak mahu mengaku. Apabila suapan rasuah ditolak, dia pula naik angin memaki hamun anggota JPJ!
Sudah buat salah, tak mahu mengaku. Apabila suapan rasuah ditolak, dia pula naik angin memaki hamun anggota JPJ!

Gara-gara sikap penting diri individu ini, dia menghina anggota Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) selepas enggan menerima rasuah dengan memuat naik status berbaur cacian dan makian di laman sosial baru-baru ini.




Ekoran itu, polis dan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) digesa Kesatuan Pegawai Pengangkutan Jalan Semenanjung Malaysia (KPPJS) bagi mengenakan tindakan terhadap individu terbabit.

Menurut Presiden KPPJS Hamzah Masri, dua laporan polis dibuat berhubung penghinaan terhadap anggota terbabit yang dimuat naik menerusi aplikasi WeChat.




Anggota di Balai Polis Sungai Senam, Ipoh, Perak membuat laporan pertama pada 28 Januari lalu, manakala laporan kedua dibuat KPPJS di Balai Putrajaya, Selasa lalu.

Kata Hamzah, perbuatan memuat naik status bersama gambar anggota JPJ dan menyebarkannya di laman sosial jelas tidak bertanggungjawab!

"Difahamkan kejadian berlaku sewaktu anggota bersama pasukannya menjalankan rondaan Op Tahun Baru Cina 2017, mereka menahan sebuah Perodua Myvi dan mengeluarkan saman kerana memandu di lorong kecemasan di Kilometer 318.8 Lebuhraya Utara Selatan arah utara berhampiran Tapah, jam 4.25 petang pada 27 Januari lalu.

"Kita minta polis cari dan ambil tindakan tegas terhadap pelaku yang memuat naik gambar berserta status menghina itu. Berdasarkan situasi, wujud cubaan suapan, maka kita harap tindakan dapat diambil SPRM," katanya kepada Harian Metro.



Foto: Ihsan Pembaca

Menerusi status itu, individu itu melemparkan cacian  terhadap anggota JPJ terbabit selepas enggan menerima wang ditawarkan apabila dia dan rakannya disaman kerana memandu di lorong kecemasan. - CARI
27

Bagus
17

Marah
14

Terkejut
28

Sedih
11

Lawak
4

Bosan

Friends Rank (101 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote laksmanabentan 3-2-2017 10:04 AM
da tahu nak makan besar mlm CNY.. keluar awal ler bangang...
Quote kasibiman 3-2-2017 10:08 AM
kalu bangsat ni tak bangang, dia akan tahu masa Operasi memandu lorong kecemasan termasuk dlm 7 kesalahan automatic ke mahkamah.


bodo punya bangsat. tiu na ma hai sibai.
Quote airfilterkotor 3-2-2017 10:08 AM
Baru aku tau tulisan bebudak wechat macam tu.

Sedih tengok BM dia.
Quote airfilterkotor 3-2-2017 10:11 AM
Ntah-ntah kat cermin keta ahbeng ni ada tampal sticker 'Bribe Free Malaysian'.
Quote fromheaven 3-2-2017 10:17 AM
Ni la akibat nya.
Quote gaara_X 3-2-2017 10:23 AM
makin berani berkokok skang nie...dah salah tu accept je laa...
Quote Star_el 3-2-2017 10:23 AM
airfilterkotor replied at 3-2-2017 10:08 AM
Baru aku tau tulisan bebudak wechat macam tu.

Sedih tengok BM dia.

ke tu cm google translate? gigih na taip dlm bahasa
Quote S|_BUTA 3-2-2017 10:23 AM
Ummah saiz 2b dua inci kalo nak kutuk kaum lain guna modal lain la. Apake bangsat berkurap tak sedar diri

Quote cmf_conan 3-2-2017 10:25 AM
congratulations! ko dah  berjaya memalukan diri sendiri dgn confession itu
Quote airfilterkotor 3-2-2017 10:25 AM
Sepanjang-panjang heiway yang sesak tu, cina ni jer yang terlewat sangat nak makan besar kat kampong.
Cina-cina yang lain kat heiway sesak tu tak balik kampong makan besar laa kot.

Quote airfilterkotor 3-2-2017 10:27 AM
Star_el replied at 3-2-2017 10:23 AM
ke tu cm google translate? gigih na taip dlm bahasa

Ko budak Wechat ehh...?
Quote Andyscenes 3-2-2017 10:27 AM
airfilterkotor replied at 3-2-2017 10:11 AM
Ntah-ntah kat cermin keta ahbeng ni ada tampal sticker 'Bribe Free Malaysian'.

Bieber Free Music la  
Quote airfilterkotor 3-2-2017 10:29 AM
Bieber who...?






Quote qumbu 3-2-2017 10:29 AM
pemberi rasuah wajib dikenakan hukuman yang sama berat dengan orang yang menerima rasuah.
Quote dubuk 3-2-2017 10:32 AM
you two thirty you two thirty
Quote Star_el 3-2-2017 10:33 AM

pernah install dulu dan uninstall pd hari tu jugak
Quote kecimpret 3-2-2017 10:37 AM
macai rasis dtg komen in 1...2...3...4



Quote S|_BUTA 3-2-2017 10:39 AM
Rupa macam dubur ayam hangus lagi mau ngata orang .Ptuih
Quote nononcrux 3-2-2017 10:49 AM
ini jenis berak tepi jalan punya org, dah tau sakit perut cari la toilet ni cari jln mudah nak lepas. dah tahu nak raya mkn besar keluar la awal bangang betul

Lihat semua komen(76)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-12-2022 08:00 AM GMT+8 , Processed in 0.095532 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top