CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Netizen Berang Lihat Wanita Ini Kena Carut Dengan Lelaki Warga Singapura

3-2-2017 05:15 PM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 11861| Komen: 59|Original author: Oleh : Dean BZ

Description: KECOH di laman sosial apabila sebuah video memaparkan seorang lelaki sedang ...



KECOH di laman sosial apabila sebuah video memaparkan seorang lelaki sedang memaki hamun seorang wanita di mesin ATM mula tular sejak satu jam lalu.

Video berdurasi 1 minit 22 saat itu dikongsikan oleh Hanisya Abdul Hamid di laman Facebooknya dan difahamkan kejadian berlaku di Singapura.

Lihat video dibawah ini :

Loading FB Video...


Rata-rata netizen yang menonton video ini marah dengan tindakan lelaki warga Singapura itu kerana "mencarut" dan mengugut untuk menampar wanita itu.

Setakat ini belum ada kenyataan sahih tentang punca kejadian namun berdasarkan komen yang ditinggalkan, segelintir netizen mendakwa lelaki itu mungkin sudah hilang sabar kerana wanita terbabit menggunakan mesin ATM terlalu lama.



Walau apa pun sebab dan alasan, sikap lelaki separuh abad itu dianggap biadab kerana tidak menegur wanita itu dengan cara yang sopan. Sebaliknya terus memaki hamun dikhalayak ramai dengan kata-kata kesat. - CARI



25

Bagus
24

Marah
15

Terkejut
23

Sedih
24

Lawak
18

Bosan

Friends Rank (129 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote vanillaninja 3-2-2017 05:21 PM
I pun kadang2 berapi jugak kalau orang depan i baru time tu la nak tukar PIN, time tu la nak check balance, time tu la buat segala bagai transaction.

Kalau ATM banyak and tak ramai orang queue takpe la jugak. Ni ATM satu je (especially dekat petrol station) and ramai queue. Tapi i tak la sampai maki. Cuma bagi signal je menandakan we all dekat belakang ni dah lama queue. Then faham2 sendiri la
Quote missinpiece 3-2-2017 05:22 PM
Adala bendanya tu. Xpon lelaki tu mmg xde manner kot. I pnah je tgur elok2 sorg gurl terkebil2 dpn atm xtau buat apa. Ngan kekwatnya dia bentak2 n blah. Slalu je jumpa org wlaupun kita dah minta maaf lagaknya mcm kita dah bunuh org je
Quote shark 3-2-2017 05:27 PM
mesti amah indon tu. nak transfer duit kat kampung tapi tak tahu tekan mana.. lepas tu terkebil2 tak nak tanya orang... speku je.haha
Quote teruterubozue 3-2-2017 05:52 PM
Aku kena mcm ni masa kat cdm. Punya lama akak depan aku keluar masuk duit sebab cdm tak terima duit dia tapi dia gigih nak masukkan jugak.

Q panjang giler dlm 10 orang atau mungkin lebih sebab 1 mesin je boleh guna. Mula aku boleh sabar lagi tapi dh lebih 10 minit masih keluar masuk duit yg sama aku bgtau akak tu kalau duit tak boleh masuk, akak pergi tukar kat kaunter.

Akak tu sengih kelat jawab oh yeke. Rupanya dia dekat depan tu dah peluh peluh walau dlm bank ada aircond sejenis orang kalut agaknya
Quote sebu 3-2-2017 05:58 PM
X de sape yg nk berteleku mengadap ATM lama2haihh. Siyall betul jenis yg x reti bersabar :
Quote samasam90 3-2-2017 05:58 PM
berlambak ja kat cne. time-time tu lah semua kad nenek moyang dia nak cek. i speku perempuan ne chek brim sheolls.
Quote pr3ttytw33ty 3-2-2017 05:59 PM
Aku kalo q pjg, smp turn aku cepat2 aku kuar kn duit. Xde nk belek balance bagai. Pikir kesian yg menunggu. Konsep #ifeelu kekdahnye.
Quote cik-jaja 3-2-2017 06:02 PM
xtau cerita penuh...xtau spe btol spe salah
Quote krustykrab 3-2-2017 06:41 PM
Asik fuck je apek tu...muka cam jinjang tp accent wuihhhh londong ko...cam tgk citer opera yg ckp sebijik2 iteww
Quote Artemesiaa 3-2-2017 06:57 PM
Banyak je kes sebegini kalau nak buat banyak transaction la elok le guna ebanking tak pun bagi can le orang lain guna sebelum sambung semula
Quote nufarsa 3-2-2017 07:53 PM
hahaha aku mmg panas kalau org lembab gune atm. kalau makcik pakcik tua2 tak kesah yang muda mudi pakai segak ni rasa nak hempuk je huhu
Quote WajibulGhunah 3-2-2017 07:56 PM
I kt kolej ada atm
Time elaun dh msok mmg la ramai beratur
Tp yg menyebabkn lambat bila sorg je nk kluarkn duet tp bwk se geng
Dia borak dgn kwn dia
Dorg gurau2 pastu bru nk kluarkn kad
Pastu hilang fokus x tau nk tkan apa pastu lupa dah apa yg dia nk buat... dan dia akn cter kt geng dia yg dia lupa apa nk buat dan dorg gelak2 pastu cter psl balance duet dia bertambah sbb ayh dia msokkn abg dia msokkn bf dia msokkn.. hello! I belum pekak lg untk x dga semua apa yg dorg ckp dan i bukan jenis sabar tahap infinity ..... dan lg satu bkn satu geng je ada prangai cntu... ramai ada prangai cntu... tu blom lg nmpk kwn dia punya turn nk gne mesin.. atas alasan geng ke kwn ke dia selamba ptong queue sambil beramah mesra konon... ikut sabar dah aku maki dah... slalu laki la cntu bising ya amat konon mcm x pnh jmpe seabad... tp kalau perempuan yg buat potong queue ni anyp ya ampun + buat muka sombong konon nk gtau org dgn bahasa muka yg dia x kesah org nk kata apa..pliss la!!
Quote ReginaGeorge 3-2-2017 08:04 PM
Dah panjang barisan belakang tuh.. Or maybe apek tu tak tahan kot nengok peha ranum cik minah tuh?
Quote LautBiru52 3-2-2017 08:25 PM
Kalau da pjg smpai mcm tu nmpk sgt la acik suar ketat ni da lme mengadap atm..aku cukup menyampah org mcm ni..kang kalau ditegur kite pulak kne jeling..nak lg best boleh pulak dia ckp 'tak reti sabar ke?' Ewahhhh...hai apek..kite geng
Quote ChildrenOfBodom 3-2-2017 08:45 PM
apasai cinkturd tua faggot cakap pelet british? bajet hi class ka? malu nk cakap singlish yg bunyi macam babi tu ?

yg betina tu pong kalau dh lembap bg la turn org lain dulu
Quote SY_Mumi 3-2-2017 09:29 PM
kalau lambat tegur lah...
siap memaki, threaten nak tampar, tuh dah kira biadap

sigh :
Quote Tahpapa 3-2-2017 09:47 PM
Ada yg mmg jenis suka lama dpn machine. Kadang tu tgk resit dpn machine. Pastu cari no itu lah ini lah  Sekali la aku pernah tegur sorang akak ni. Tanya dia ada masalah ke sbb lama sgt. Hmmm mmg ye pon ada masalah, x reti guna machine. Dh tu knp tenung machine x mtk tlg. Nasib aku tanya n mood aku ok. Kalau x., Xpasal2 aku jadi hulk
Quote Tahpapa 3-2-2017 09:49 PM
Btw kelakar laorg tu..cara dia ckp macam robot. Mcm ala2 google.opps sori.
Quote Skuau 3-2-2017 10:01 PM
teruterubozue replied at 3-2-2017 05:52 PM
Aku kena mcm ni masa kat cdm. Punya lama akak depan aku keluar masuk duit sebab cdm tak terima duit  ...

Pg td aku kena....ada mamat yg mskkn duit '2.6B ke dlm akaun peribadinya'.....punyalah lama...dh...lh cdm 1 jer kt c'2......

Lihat semua komen(59)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-11-2022 09:24 AM GMT+8 , Processed in 0.118706 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top