CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Bagai Hilang Pedoman, Budak WeChat Minta 'Exsidin'

3-2-2017 03:04 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 11425| Komen: 50|Original author: Oleh: Maly Rosli

Description: Amboi, celupar mulut awak dik! Kebiasaan orang ramai akan meminta yang baik-baik untuk diri sendiri dalam doa mereka. Tetapi tidak 'Budak WeChat' ini.
Amboi, celupar mulut awak dik! Kebiasaan orang ramai akan meminta yang baik-baik untuk diri sendiri dalam doa mereka. Tetapi tidak 'Budak WeChat' ini. 

Bagaikan hilang pedoman, seorang pengguna aplikasi WeChat memuat naik status berupa sebuah doa menyatakan dia teringin mahu merasai pengalaman terbabit kemalangan.

"Ya Allah, teringin nak merasa terbabit kemalangan," tulisnya.



'Screenshot' status itu dikongsi pengguna akaun Facebook Persatuan Makcik Puaka dan memaparkan perbualan antara individu tersebut bersama seorang lagi pengguna aplikasi WeChat.



Menjawab komen mengenai hasratnya itu, individu berkenaan menjelaskan dalam masa dua hingga tiga hari, dia sering bermimpi dia akan mati.

Rata-rata netizen yang melihat perkongsian gambar itu mengecam tindakannya yang berkata perkara bukan-bukan. Ada juga yang menyifatkannya tidak 'mengguna otak' sebelum melakukan sesuatu.

"Nanti tuhan makbulkan, kau pun 'exsidin' penuh parut sana sini baru kau nak ucap 'Alhamdulillah merasa juga', ya? Pakai otak sikit dik," tulis netizen.


Foto: FB Persatuan Makcik Puaka

Betul juga apa yang dikatakan netizen itu. Sebelum melakukan sesuatu itu, fikirlah dahulu akibat dari perbuatan kita itu. - CARI
19

Bagus
18

Marah
11

Terkejut
9

Sedih
26

Lawak
22

Bosan

Friends Rank (105 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote missinpiece 3-2-2017 03:08 PM
G jela baring tgh jalan
Quote noni165 3-2-2017 03:16 PM
mcm ni pun ada ka..org lagi mintak dijauhkan.
Quote cHimo 3-2-2017 03:32 PM
Exsidin kepala otak dia..
Quote samasam90 3-2-2017 03:34 PM
stok dakdak wicet. sangatlah tidak terkejut
Quote aldilla_zahraa 3-2-2017 03:40 PM
Teringin sgt ke nak minum susu guna hidung? Datang sini aku kerjakan kau, xpayah eksidin bagai
Quote lipajepung 3-2-2017 03:41 PM
bakpo gitu wehh..
Quote yuliss 3-2-2017 03:47 PM
#silameninggal
Quote Qnqn 3-2-2017 03:47 PM
Eksidin hahahahabaha sapa dia la cikgu dia nangis tau baca anak murid eja camtu adoii
Quote jejaka00 3-2-2017 04:01 PM
siap doa nak excident?


kenapa aku asik berharap sgt tuhan makbulkan doa dia nieh
Quote mrizumi 3-2-2017 04:02 PM
Sakit mata tengok ejaan bdk2 skrg ni..berani pulak mtk mati..dh cukup pahala la tu..:
Quote emelia1509 3-2-2017 04:02 PM
haha..lawak je..

sila exsidin ye dek oiii...
Quote makneng 3-2-2017 04:05 PM
Sape yg nak eksidin tu blh contact mak.  Mak boleh gelek ko atas tar tu back to back dgn keta mak.  
Quote spankee_fili 3-2-2017 04:14 PM
lagi sedih tengok spelling..tawadduk betul beliau sampai tak sempat nak eja betul2..
Quote imransulaiman 3-2-2017 04:19 PM
makneng replied at 3-2-2017 04:05 PM
Sape yg nak eksidin tu blh contact mak.  Mak boleh gelek ko atas tar tu back to back dgn keta mak.

Mak Neng jangan bagi mati terus ye... Biar budak tu rasa erti sakit dan derita!  
Quote makneng 3-2-2017 04:28 PM
imransulaiman replied at 3-2-2017 04:19 PM
Mak Neng jangan bagi mati terus ye... Biar budak tu rasa erti sakit dan derita!

Bagus jugak cadang tu.. Exsidin x semestinya membawa maut.  Cacat seumur hidup pun boleh juga.
Quote sssf83 3-2-2017 04:34 PM
kenapa la sekarang tgk bahasa melayu & inggeris budak2 sekarang ni teruk sangattttt..
memang tak reti eja ke apa?
exsidin, wicet, peknen..
Quote lipajepung 3-2-2017 04:47 PM
Quote myakayina 3-2-2017 04:49 PM
budak2 wechat mmg bangang mcm ni ke ek?
Quote WhiskeyScotch 3-2-2017 04:54 PM
Attention seeker! Semoga digilis lori!

Lihat semua komen(50)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-9-2022 01:47 AM GMT+8 , Processed in 0.084326 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top