CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Banjir Kilat Melanda Hospital Sultanah Aminah Di JB Petang Tadi

14-11-2016 06:43 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 5882| Komen: 23

Description: Banjir kilat dilaporkan berlaku di Hospital Sultanah Aminah (HSA) akibat air pasang besar dan hujan lebat sekitar Johor Bahru petang ini.
Banjir kilat dilaporkan berlaku di Hospital Sultanah Aminah (HSA) akibat air pasang besar dan hujan lebat sekitar Johor Bahru dan Pontian petang ini.

Menurut laman Facebook Kementerian Kesihatan, hanya blok penempatan sementara "houseman" dinaiki air setinggi satu kaki dan tidak melibatkan Blok Utama serta fasiliti HSA yang lain.

Bagaimana pun setakat ini operasi hospital terbabit dijalankan seperti biasa walaupun dilanda banjir kilat. 

Memetik laporan The Star, jurucakap Jabatan Pertahanan Awam Johor memaklumkan tiada sebarang kecederaan dilaporkan dalam insiden itu yang berlaku selepas hujan lebat kira-kira pukul 9.45 pagi.

Beberapa anggota dari jabatan terbabit telah ditempatkan di pelbagai lokasi termasuk di laluan Stulang Laut sebagai persediaan awal untuk mengelakkan sebarang insiden tidak diingini akibat air pasang tinggi susulan fenomena gerhana bulan penuh malam Isnin.- CARI

sumber foto: FB Rasmi Kementerian Kesihatan
sumber foto: FB Rasmi Kementerian Kesihatan
sumber foto: FB Rasmi Kementerian Kesihatan

23

Bagus
28

Marah
22

Terkejut
23

Sedih
25

Lawak
16

Bosan

Friends Rank (137 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote God_Eater_4 14-11-2016 06:45 PM
petanda mala petaka super moon tuhan zeus?  
Quote famri7 14-11-2016 07:05 PM
Nauzubillah cash bertimpa2.bertabahalah.
Quote PongKang 14-11-2016 07:10 PM
sian.. sabar jela dugaan
Quote ninnakarinna 14-11-2016 07:11 PM
Lepas terbakar banjir pulak..takziah la
Quote ronapink 14-11-2016 07:17 PM
mula2 terbakar..

pas2 diturunkan hujan pula..

bertabahla pesakit
Quote FARRAZOOL 14-11-2016 07:24 PM
Klu ada budget..bina ler spital baru kat lokasi yg lbh sesuai..
Quote hanakikan 14-11-2016 08:20 PM
sultan johor kan kaya raya. apa kata derma sikit duit tu renovate hsa
Quote AbukRokok 14-11-2016 08:29 PM
kat myhonetown pun dpt wassap tepi pntai air sdg melimpah ruah dari petang td
Quote mizzmimi 14-11-2016 08:46 PM
Biasa je air naik kat bandar kalau hujan lebat.
Quote mizzmimi 14-11-2016 08:50 PM
Kat jalan ayer molek wisma persekutuan janganla lalu kalo ujan lebat.
Quote fishcracker 14-11-2016 09:06 PM
harini satu hari hujan je start pagi subuh sampai lewat petang
Quote ira_229 14-11-2016 09:41 PM
Edited by ira_229 at 14-11-2016 09:42 PM

Laut asyik kena tambak senang banjir..hospital tak jauh dari pantai..lagipun tadi sehari suntuk hujan..
Quote bobby01 14-11-2016 09:41 PM
adui, hujan lebatnya
Quote famri7 14-11-2016 09:44 PM
AbukRokok replied at 14-11-2016 12:29 PM
kat myhonetown pun dpt wassap tepi pntai air sdg melimpah ruah dari petang td

sudah tenggelam ke sis?
Quote dodolgemok 14-11-2016 10:04 PM
Sumpah apa diturunkan pada jdt darul sentap nih? Mohon jowo2 sekalian bertabah yach!
Quote Maideen. 15-11-2016 12:48 AM
Semoga pesakit pesakit beragama Isle semua selamat....
Quote God_Eater_4 15-11-2016 12:58 AM
Maideen. replied at 15-11-2016 12:48 AM
Semoga pesakit pesakit beragama Isle semua selamat....

semoga kafir lahanat dilindungi tuhan zeus...... amen.......  
Quote Maideen. 15-11-2016 01:01 AM
God_Eater_4 replied at 15-11-2016 12:58 AM
semoga kafir lahanat dilindungi tuhan zeus...... amen.......

Aku hendak jugak doakan kafir kafir laknatullah tu, tapi apakan daya, harommmm.......... Baguih lah hang doakan depa....
Quote sabbath_shalom 15-11-2016 01:02 AM
Teruknya hospital bangsa Johor...macam mana nak merdeka...hospital pon tak boleh manage

Lihat semua komen(23)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-11-2022 06:07 AM GMT+8 , Processed in 0.096547 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top