CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 3507|Reply: 23

Banjir Kilat Melanda Hospital Sultanah Aminah Di JB Petang Tadi

[Copy link]
Post time 14-11-2016 06:43 PM | Show all posts |Read mode
Banjir kilat dilaporkan berlaku di Hospital Sultanah Aminah (HSA) akibat air pasang besar dan hujan lebat sekitar Johor Bahru dan Pontian petang ini.


Menurut laman Facebook Kementerian Kesihatan, hanya blok penempatan sementara "houseman" dinaiki air setinggi satu kaki dan tidak melibatkan Blok Utama serta fasiliti HSA yang lain.


Bagaimana pun setakat ini operasi hospital terbabit dijalankan seperti biasa walaupun dilanda banjir kilat.


Menurut jurucakap Jabatan Pertahanan Awam Johor, tiada sebarang kecederaan dilaporkan dalam insiden itu yang berlaku selepas hujan lebat kira-kira pukul 9.45 pagi.


Beberapa anggota dari jabatan terbabit telah ditempatkan di pelbagai lokasi termasuk di laluan Stulang Laut sebagai persediaan awal untuk mengelakkan sebarang insiden tidak diingini akibat air pasang tinggi susulan fenomena gerhana bulan penuh malam Isnin.- CARI

sumber foto: FB Rasmi Kementerian Kesihatan

sumber foto: FB Rasmi Kementerian Kesihatan

sumber foto: FB Rasmi Kementerian Kesihatan
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-11-2016 06:45 PM | Show all posts
petanda mala petaka super moon tuhan zeus?  
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2016 07:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Nauzubillah cash bertimpa2.bertabahalah.
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2016 07:10 PM From the mobile phone | Show all posts
sian.. sabar jela dugaan
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2016 07:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Lepas terbakar banjir pulak..takziah la
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2016 07:17 PM | Show all posts
mula2 terbakar..

pas2 diturunkan hujan pula..

bertabahla pesakit
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2016 07:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Klu ada budget..bina ler spital baru kat lokasi yg lbh sesuai..
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2016 08:20 PM From the mobile phone | Show all posts
sultan johor kan kaya raya. apa kata derma sikit duit tu renovate hsa
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-11-2016 08:29 PM From the mobile phone | Show all posts
kat myhonetown pun dpt wassap tepi pntai air sdg melimpah ruah dari petang td
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2016 08:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Biasa je air naik kat bandar kalau hujan lebat.
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2016 08:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Kat jalan ayer molek wisma persekutuan janganla lalu kalo ujan lebat.
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2016 09:06 PM From the mobile phone | Show all posts
harini satu hari hujan je start pagi subuh sampai lewat petang
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2016 09:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ira_229 at 14-11-2016 09:42 PM

Laut asyik kena tambak senang banjir..hospital tak jauh dari pantai..lagipun tadi sehari suntuk hujan..
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2016 09:41 PM | Show all posts
adui, hujan lebatnya
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2016 09:44 PM | Show all posts
AbukRokok replied at 14-11-2016 12:29 PM
kat myhonetown pun dpt wassap tepi pntai air sdg melimpah ruah dari petang td

sudah tenggelam ke sis?
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2016 10:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Sumpah apa diturunkan pada jdt darul sentap nih? Mohon jowo2 sekalian bertabah yach!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-11-2016 12:48 AM | Show all posts
Semoga pesakit pesakit beragama Isle semua selamat....
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2016 12:58 AM | Show all posts
Maideen. replied at 15-11-2016 12:48 AM
Semoga pesakit pesakit beragama Isle semua selamat....

semoga kafir lahanat dilindungi tuhan zeus...... amen.......  
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2016 01:01 AM | Show all posts
God_Eater_4 replied at 15-11-2016 12:58 AM
semoga kafir lahanat dilindungi tuhan zeus...... amen.......

Aku hendak jugak doakan kafir kafir laknatullah tu, tapi apakan daya, harommmm.......... Baguih lah hang doakan depa....
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2016 01:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Teruknya hospital bangsa Johor...macam mana nak merdeka...hospital pon tak boleh manage
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-1-2023 06:54 PM GMT+8 , Processed in 0.104969 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list