CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Kereta Dan Motor Hanyut Dek Arus, Banjir Kilat Di Cameron Highland

30-5-2016 09:57 AM| Diterbitkan: CARI-IIN| Dilihat: 5902| Komen: 24

Description: Tiga kereta serta tiga motosikal dihanyutkan arus apabila banjir kilat
Oleh Izzah Abbasy

Jambatan yang menghubungkan perkampungan Orang Asli runtuh dan tiga kereta serta tiga motosikal dihanyutkan arus apabila banjir kilat selama sejam yang berlaku di sini awal pagi semalam.

Dalam kejadian yang berlaku pada 2.30 pagi itu, sebuah kereta milik pelancong juga rosak akibat dihempap pokok manakala beberapa rumah penduduk dinaiki air setinggi lebih kurang 0.3 meter.

BH Online melaporkan, Ketua Polis Daerah tersebut, Deputi Superintendan Zainal Abidin Othman berkata sebuah jambatan yang menghubungkan jalan raya utama dengan perkampungan Orang Asli Pos Terisu di Batu 49, Kuala Terla, Runtuh selepas dilanda arus deras Sungai Ulu Telom.

"Dalam pada itu, penduduk sekitar bergotong-royong dengan menggunakan besi untuk dijadikan laluan sementara kegunaan motosikal bagi menggantikan jambatan berkenaan," katanya.

Tiada kecederaan atau kemalangan jiwa dilaporkan. - CARI Infonet




 


4

Bagus
7

Marah
6

Terkejut
9

Sedih
3

Lawak
2

Bosan

Friends Rank (31 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote cmf_premierleag 29-5-2016 09:44 PM
Bertabahlah ummah cameron
Dulu pun kene musibah banjir lumpur
Skang pun kene banjir lagi bagai
Quote mak_wa95 29-5-2016 09:47 PM
cuti2 sekolah ni orng nak melancung ke sana..
Quote catalina 29-5-2016 09:59 PM
Sungai2 di Ch mmg sedang dlm proses pendalaman n melebarkan tebing sejak beberapa bulan ni. Jumlah air yg lalu makin laju n deras mungkin jd punca. Berhati2lah. Semlm mmg hujan lebat n lama.
Quote FARRAZOOL 29-5-2016 10:08 PM
Omg...
Quote sukacactus 29-5-2016 10:33 PM
Mesti penuh org kat sana cuti2 skolah ni
Kalau banjir lg mmg lagi sesak la cameron
Quote bulalof 30-5-2016 07:39 AM
pray that everything will be safe and sound...
Quote ibulayla 30-5-2016 09:04 AM
Yela mlm kelmarin hujan lebat sekali ribut kuat .... x lena :zz:zz
Quote epis 30-5-2016 09:41 AM
nak g cameron nak g cameron, huhu... nak tenangkan mata tgk ladang teh..
Quote FARRAZOOL 30-5-2016 01:40 PM
Syukur x ada kemalangan jiwa
Quote indiabest3 30-5-2016 01:43 PM
shoddy workmanship. the bridge builder surely have no engineering knowledge.
Quote Modngengade 30-5-2016 02:01 PM
mak_wa95 replied at 29-5-2016 01:47 PM
cuti2 sekolah ni orng nak melancung ke sana..

tak payahlah melancung ke sana sis.....tak berbaloi....dgn jem....dgn cuaca yg tidak lagi senyaman dulu....
kakak lebih suka cikcur di kepulauan saja skrg ni...

Quote Adeakukesah11 30-5-2016 02:08 PM
Kat sana dh tak sejuk sgt cm dlu so nk holiday lelama pun xde mood
Pegi balik sehari ipoh-cameron je sudeh

Dh jd cmni, rosak plan family2 yg nk bwk ank bjalan sana time cuti 2 mgu ni

Quote red_cattleya 30-5-2016 05:08 PM
haruslah cuti sekolah skrg ramai manusia. nasib baik aku sempat buang masa kejap hari tu walaupun sehari. cina kedai pun ckp aku bijak sbb tak pergi time cuti. hahaha. dia tak tau, balik tu aku kena kejar hantu.
Quote neez_cookies 30-5-2016 11:36 PM
red_cattleya replied at 30-5-2016 05:08 PM
haruslah cuti sekolah skrg ramai manusia. nasib baik aku sempat buang masa kejap hari tu walaupun se ...

Ok..hantu tu menarik..cerita la
Quote RatuDunia94 30-5-2016 11:37 PM
Org dh x pegi CH dh skrg.. Org g Kelantan yg dh sama sejuk dgn London..
Quote red_cattleya 31-5-2016 12:19 AM
neez_cookies replied at 30-5-2016 11:36 PM
Ok..hantu tu menarik..cerita la

dah cerita dh dlm thread sendiri  
Quote mak_wa95 31-5-2016 12:45 PM
Modngengade replied at 30-5-2016 02:01 PM
tak payahlah melancung ke sana sis.....tak berbaloi....dgn jem....dgn cuaca yg tidak lagi senyaman ...

xberminat dah nak pergi CH sekarang ni..dah xcantik, xsejuk
strawberry kat bawah lagi berkualiti dari artas sana..



Quote Modngengade 31-5-2016 01:41 PM
mak_wa95 replied at 31-5-2016 04:45 AM
xberminat dah nak pergi CH sekarang ni..dah xcantik, xsejuk
strawberry kat bawah lagi berkualiti  ...

samalah..kakak pun dah turn off nak pergi sana....

Quote mak_wa95 31-5-2016 01:55 PM
Modngengade replied at 31-5-2016 01:41 PM
samalah..kakak pun dah turn off nak pergi sana....

nak sejuk, kalau pergi musim hujan, sejuk la..
tapi dah takut banjir pulak..
sayur yang sama kat bawah pun banyak,fresh n murah..

Lihat semua komen(24)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-1-2023 08:19 PM GMT+8 , Processed in 0.184719 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top