CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Terlalu Penat Bekerja, Ayda Jebat Alami Demam Panas Berlarutan

15-11-2016 10:09 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 6930| Komen: 28|Original author: Oleh: Myra Rozi

Description: Kesian betul dengan penyanyi dan pelakon hebat, Ayda Jebat kerana mengalami demam panas sejak beberapa hari lepas disebabkan terlalu penat bekerja.

Sumber Foto: IG Ayda Jebat

Kesian betul dengan penyanyi dan pelakon hebat, Ayda Jebat kerana mengalami demam panas sejak beberapa hari lepas disebabkan terlalu penat bekerja.

Keadaan kesihatan Ayda atau nama sebenarnya Nur Suhada Jebat, 24 adalah tidak menentu dan difahamkan yang dia disyaki menghidap demam denggi.

"Selepas pulang dari Singapura pada 9 November lalu, saya terus ke sesi latihan separuh akhir Muzik-Muzik 31 di Sri Pentas (Plaza Alam Sentral, Shah Alam). "Sudah beberapa hari kerja saya bersambung-sambung, termasuk mengadakan latihan. Mungkin kerana terlalu letih, ia membuatkan saya tidak sihat," luahnya pada Berita Harian.

Terlalu Penat Bekerja, Ayda Jebat Alami Demam Panas Berlarutan

Walau bagaimanapun, pelantun lagu Pencuri Hatiku ini meminta supaya peminatnya tidak risau dengan keadaan dirinya memandangkan dia hanya memerlukan rehat beberapa hari sahaja.

Dalam perkembangan lain, Ayda telah dipilih untuk mewakili Malaysia untuk menyanyikan lagu tema bagi filem animasi Disney berjudul Moana.

"How Far I'll Go ialah lagu balada pertama saya nyanyikan. Saya pun tidak menyangka dipilih menyanyikan lagu ini. Ia peluang besar buat saya untuk melangkah lebih jauh dalam kerjaya nyanyian," ujarnya.

Apa-apa pun diharapkan supaya Ayda Jebat akan segera pulih dari demam. Nikmat kesihatan itu sebenarnya adalah jauh lebih penting dari wang ringgit, tak bergitu? -CARI
13

Bagus
18

Marah
17

Terkejut
16

Sedih
12

Lawak
18

Bosan

Friends Rank (94 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Ferr_Remy 15-11-2016 10:25 AM
Innalillah
Quote mesmerize 15-11-2016 10:46 AM
kurus betul dia ni. muka pun dah tak bulat macam dulu.
rest well AJ. ai pun dah 3 minggu sakit. rasa nak duduk rumah relax je tapi kena pergi kerja.
nasib baik masih ada selera makan.
Quote zulka 15-11-2016 10:58 AM
uwekkkk....
Quote CardiGans85 15-11-2016 10:59 AM
Kesihatan adalah nikmat yg tuhan yg plg d syukuri..bila x sihat,everything must put on hold. Nk beribadat pun mcm pilu rsnya even ade rukhsah..

Jg la kesihatan..kena balance sglnya.
Quote asmara_me 15-11-2016 11:14 AM
Get well soon AJ, iols masih menanti full song awak sangat nakal ..
Quote September14 15-11-2016 11:16 AM
diorg ni keje mmg non stop eh, janna nick pun ckp kat musik2 3 mngu dia x cuti..
Quote mieymiey 15-11-2016 11:18 AM
AJ ni jenis muka bulat walau badan kurus kering. Takziah la dekk, semoga cepat sembuh.
Quote lips2 15-11-2016 11:22 AM
semoga cepat sembuh
Quote Gadis_sarawak 15-11-2016 11:52 AM
Makin kurus makin cantik AJ ni..comel kecik je..bila aku nak kurus kecik balik macam ni ni?
Quote miranda88 15-11-2016 12:19 PM
elizabeth tan pun kata ayda ni mmg kuat kerja. semoga cpt sembuh
Quote Star_el 15-11-2016 12:23 PM
dari bila tah aku pun rasa dia ni keje keras betul, mesti akan jatuh sakit yg panjang gini.
Kagum betul dgn org yg work hard tak tido bagai. Aku tak tido sbb stress je
Quote kiah_mai_pulak 15-11-2016 12:27 PM
Wartawan so pilih kasih.. Kalau Ayda Jebat demam terus headline, Rosnah Mat Aris demam 2 minggu sbb penat berlakon? Harammmmm nk selit buat berita

Apa2pun al-fatihah buat AJ.. Get well soon ya darl
Quote edoraixora 15-11-2016 12:32 PM
mesmerize replied at 15-11-2016 10:46 AM
kurus betul dia ni. muka pun dah tak bulat macam dulu.
rest well AJ. ai pun dah 3 minggu sakit. ras ...

dah ummah porum asik mengate die ayda mat aris
mengkuruskan diri lah


Quote BoongaKertas 15-11-2016 12:41 PM
gws nid nid!
Quote damian_lee 15-11-2016 12:43 PM
September14 replied at 15-11-2016 11:16 AM
diorg ni keje mmg non stop eh, janna nick pun ckp kat musik2 3 mngu dia x cuti..

memang pun .... lagi satu kerja x tentu masa dan lokasi ....
Quote Jajabeans 15-11-2016 01:07 PM
edoraixora replied at 15-11-2016 12:32 PM
dah ummah porum asik mengate die ayda mat aris
mengkuruskan diri lah

kurus ke gemuk ke tetap rosnah mat aris
Quote edoraixora 15-11-2016 01:12 PM
Jajabeans replied at 15-11-2016 01:07 PM
kurus ke gemuk ke tetap rosnah mat aris

hikhikhik
Quote syadq 15-11-2016 02:58 PM
Setiap hari iols nonton persembahan dia masa semi-final hari tu. Sweet sgt
Quote intan_smsb 15-11-2016 02:59 PM
dengar kat radio kata saspek denggi tu betul ke

Lihat semua komen(28)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

10-12-2022 02:50 AM GMT+8 , Processed in 0.091418 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top