CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 4537|Reply: 27

Terlalu Penat Bekerja, Ayda Jebat Alami Demam Panas Berlarutan

[Copy link]
Post time 15-11-2016 10:09 AM | Show all posts |Read mode


Sumber Foto: IG Ayda Jebat




Kesian betul dengan penyanyi dan pelakon hebat, Ayda Jebat kerana mengalami demam panas sejak beberapa hari lepas disebabkan terlalu penat bekerja.


Keadaan kesihatan Ayda atau nama sebenarnya Nur Suhada Jebat, 24 adalah tidak menentu dan difahamkan yang dia disyaki menghidap demam denggi.


"Selepas pulang dari Singapura pada 9 November lalu, saya terus ke sesi latihan separuh akhir Muzik-Muzik 31 di Sri Pentas (Plaza Alam Sentral, Shah Alam). "Sudah beberapa hari kerja saya bersambung-sambung, termasuk mengadakan latihan. Mungkin kerana terlalu letih, ia membuatkan saya tidak sihat," luahnya pada Berita Harian.


Terlalu Penat Bekerja, Ayda Jebat Alami Demam Panas Berlarutan


Walau bagaimanapun, pelantun lagu Pencuri Hatiku ini meminta supaya peminatnya tidak risau dengan keadaan dirinya memandangkan dia hanya memerlukan rehat beberapa hari sahaja.


Dalam perkembangan lain, Ayda telah dipilih untuk mewakili Malaysia untuk menyanyikan lagu tema bagi filem animasi Disney berjudul Moana.


"How Far I'll Go ialah lagu balada pertama saya nyanyikan. Saya pun tidak menyangka dipilih menyanyikan lagu ini. Ia peluang besar buat saya untuk melangkah lebih jauh dalam kerjaya nyanyian," ujarnya.




Apa-apa pun diharapkan supaya Ayda Jebat akan segera pulih dari demam. Nikmat kesihatan itu sebenarnya adalah jauh lebih penting dari wang ringgit, tak bergitu? -CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-11-2016 10:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Innalillah
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2016 10:46 AM | Show all posts
kurus betul dia ni. muka pun dah tak bulat macam dulu.
rest well AJ. ai pun dah 3 minggu sakit. rasa nak duduk rumah relax je tapi kena pergi kerja.
nasib baik masih ada selera makan.
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2016 10:58 AM | Show all posts
uwekkkk....
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2016 10:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Kesihatan adalah nikmat yg tuhan yg plg d syukuri..bila x sihat,everything must put on hold. Nk beribadat pun mcm pilu rsnya even ade rukhsah..

Jg la kesihatan..kena balance sglnya.
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2016 11:14 AM | Show all posts
Get well soon AJ, iols masih menanti full song awak sangat nakal ..
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 15-11-2016 11:16 AM | Show all posts
diorg ni keje mmg non stop eh, janna nick pun ckp kat musik2 3 mngu dia x cuti..
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2016 11:18 AM | Show all posts
AJ ni jenis muka bulat walau badan kurus kering. Takziah la dekk, semoga cepat sembuh.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-11-2016 11:22 AM | Show all posts
semoga cepat sembuh
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2016 11:52 AM | Show all posts
Makin kurus makin cantik AJ ni..comel kecik je..bila aku nak kurus kecik balik macam ni ni?
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2016 12:19 PM | Show all posts
elizabeth tan pun kata ayda ni mmg kuat kerja. semoga cpt sembuh
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2016 12:23 PM | Show all posts
dari bila tah aku pun rasa dia ni keje keras betul, mesti akan jatuh sakit yg panjang gini.
Kagum betul dgn org yg work hard tak tido bagai. Aku tak tido sbb stress je
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2016 12:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Wartawan so pilih kasih.. Kalau Ayda Jebat demam terus headline, Rosnah Mat Aris demam 2 minggu sbb penat berlakon? Harammmmm nk selit buat berita

Apa2pun al-fatihah buat AJ.. Get well soon ya darl
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2016 12:32 PM | Show all posts
mesmerize replied at 15-11-2016 10:46 AM
kurus betul dia ni. muka pun dah tak bulat macam dulu.
rest well AJ. ai pun dah 3 minggu sakit. ras ...

dah ummah porum asik mengate die ayda mat aris
mengkuruskan diri lah


Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2016 12:41 PM | Show all posts
gws nid nid!
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2016 12:43 PM | Show all posts
September14 replied at 15-11-2016 11:16 AM
diorg ni keje mmg non stop eh, janna nick pun ckp kat musik2 3 mngu dia x cuti..

memang pun .... lagi satu kerja x tentu masa dan lokasi ....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-11-2016 01:07 PM | Show all posts
edoraixora replied at 15-11-2016 12:32 PM
dah ummah porum asik mengate die ayda mat aris
mengkuruskan diri lah

kurus ke gemuk ke tetap rosnah mat aris
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2016 01:12 PM | Show all posts
Jajabeans replied at 15-11-2016 01:07 PM
kurus ke gemuk ke tetap rosnah mat aris

hikhikhik
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2016 02:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Setiap hari iols nonton persembahan dia masa semi-final hari tu. Sweet sgt
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2016 02:59 PM | Show all posts
dengar kat radio kata saspek denggi tu betul ke
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

13-4-2024 09:40 PM GMT+8 , Processed in 0.080794 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list