CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Close/Open Add forum to favorites (5) |RSS

Permainan Digital Today: 1 |Threads: 1737|Rank: 42 

Moderator: tari



PERATURAN  BOD PERMAINAN DIGITAL




1- Forumer dilarang meminta/berkongsi link direct download/patch/crack/keygen/torrent secara terbuka di board Permainan Digital. Sila gunakan thread yang telah disediakan sahaja. Tindakan akan diambil terhadap forumer yang membuat permintaan/berkongsi secara terbuka, atau selain daripada di thread yang telah disediakan.

2- Forumer dinasihatkan & digalakkan untuk membuka thread dengan info minima seperti pelantar (pc/console), system requirements (untuk permainan pc), boxart, screenshots, video trailer/walkthrough, game storyline, rating & ulasan. Thread yang dibuka tanpa apa-apa informasi berkaitan, seperti cuma bertanya ' korang pernah main game ni tak? ' atau ' game ni best tak? ' akan ditutup.

3- Forumer dilarang untuk membuka thread/membuat post yang mengandungi :

- Link ke website/blog milik peribadi. Sila gunakan board berkaitan untuk mempromosikan website/blog anda.
- Iklan tentang jual beli. Sila gunakan board Jual Beli/Classified untuk urusan/pengiklanan anda.
- Pemintaan/permohonan/pencarian sponsor untuk kegunaan peribadi/berkumpulan; sama ada wang ringgit, peralatan/aksesori pelantar (pc/console)   ataupun perisian permainan
- Unsur unsur perjudian, cara menambahkan wang (link atau website), skim cepat kaya dan sebagainya.
- Unsur-unsur spam, dengan niat untuk 'bump' atau 'up'kan thread.

4- Forumer yang melanggar peraturan yang telah ditetapkan ini akan dikenakan tindakan, samada dengan ataupun tanpa amaran. Thread yang dibuka atau post yang telah dibuat juga mungkin akan didelete.

5- Pihak moderator(s) menggalakkan forumer Permainan Digital untuk berkongsi informasi, screenshots, youtube, news, updates, atau apa sahaja tentang permainan & pelantar (pc/console). Posts yang berinformasi akan dirate.

Untuk membaca peraturan forum, Sila klik Peraturan Cari Forum
 
Hide sticky threads DG's Arcade Center - [Read permissions 255]attach_img  ...23456..19
naen    |   10-6-2011 01:51 AM    |   View:2656    |   Reply:388
tari 11-11-2021 04:13 PM This Category
 
Hide sticky threads ~ KAUNTER PERTANYAAN & MAKLUMBALAS BOARD GAME ~  ...2
farixwan    |   8-4-2010 11:32 PM    |   View:70903    |   Reply:35
sheqim 16-11-2018 11:49 PM This Forum
  Forum Thread   
 
[Rumah Meroyan] Calling All Gamers !!! attach_img recommend agree  ...23
mdhelmi    |   18-12-2018 09:56 AM    |   View:9986    |   Reply:50
Vellfire 28-11-2021 04:13 PM
 
[QUIZ] Dota 2 hero : Test your knowledge attachment agree
tari    |   13-4-2019 09:10 PM    |   View:4150    |   Reply:11
Renaxior 24-11-2021 02:09 AM
 
Kalau suka Ksatria Baja Hitam anda mestilah main game ini
Jungleman    |   17-11-2021 11:35 PM    |   View:73    |   Reply:0
Jungleman 17-11-2021 11:35 PM
 
Call of Duty ® : Infinite Warfare attach_img
HangPC2    |   12-5-2016 01:21 PM    |   View:3130    |   Reply:11
Gert 23-10-2021 09:58 PM
 
Switch Oled vs v2 Newbie Thread
Zery    |   19-10-2021 04:24 PM    |   View:119    |   Reply:0
Zery 19-10-2021 04:24 PM
 
Main valoran pakai mobile telco ok ke tak? attach_img
purplered    |   11-10-2021 06:00 AM    |   View:822    |   Reply:17
tgoku 15-10-2021 08:32 PM
 
Permainan Komputer & Konsol Versi Bahasa Melayu agree
HangPC2    |   10-6-2021 01:15 PM    |   View:918    |   Reply:1
copy_paste 14-10-2021 10:09 AM
 
Dah Ready Ke Nak Beli PS5?? Apa game terbaru yg best? Newbie Thread
fiberchaser99    |   28-11-2020 04:26 PM    |   View:1757    |   Reply:3
copy_paste 14-10-2021 09:55 AM
 
GTA Vice City
grove_guy    |   29-4-2007 04:13 PM    |   View:4641    |   Reply:6
bilal1992 9-9-2021 07:00 PM
 
Game di Steam attach_img recommend agree  ...23
CliptecJr    |   3-5-2020 12:28 PM    |   View:8757    |   Reply:43
kitmal9545 1-9-2021 09:07 PM
 
POJOK GameHouse Plus - Part 2 - [Read permissions 6]heatlevel agree  ...23456..82
Alizawati82    |   29-4-2011 10:53 AM    |   View:9515    |   Reply:1632
dedaun30 25-8-2021 12:41 AM
 
[MULTI] THE ELDER SCROLLS V : SKYRIM agree  ...2345
cryingbaby88    |   13-4-2012 02:25 AM    |   View:18746    |   Reply:97
maxxz22 18-8-2021 12:12 PM
 
POKMON GO Newbie Thread attach_img agree
RunDeeMC    |   26-7-2021 11:24 AM    |   View:1239    |   Reply:12
RunDeeMC 7-8-2021 11:17 AM
 
[QUIZ] Can You Guess The Video Game From Its Map? attachment agree  ...2
tari    |   15-3-2019 03:48 PM    |   View:7729    |   Reply:30
Heinrich_Meiner 31-7-2021 11:30 PM
 
Otome games
manganini    |   26-8-2014 02:20 AM    |   View:6631    |   Reply:9
dianna932 27-7-2021 11:36 PM
 
PUBG Mobile Chicken Screenshot attach_img
Victorioussss    |   6-2-2019 04:15 AM    |   View:5246    |   Reply:12
Làlisá 26-7-2021 06:05 PM
 
Mewarnai Gambar untuk Orang Dewasa
peaksel    |   22-8-2016 02:26 PM    |   View:8116    |   Reply:12
thompendl 13-7-2021 08:28 AM
 
Karakter Super Mario Pertama Kali Muncul Dalam Permainan Video ‘Donkey Kong’ agree
Raline    |   6-7-2021 08:54 PM    |   View:1013    |   Reply:1
matbad 6-7-2021 09:52 PM
 
Muay Thai - Fighting Games
nicoley    |   25-7-2007 02:07 AM    |   View:4987    |   Reply:3
Daniel21 6-7-2021 05:16 PM
 
Permainan Teka-Teki Dinosaur
maja123    |   7-6-2016 02:39 PM    |   View:4865    |   Reply:8
Janjimanismu123 7-6-2021 08:07 AM
 
Anyone playing The Last Of Us Part 2? How do you feel about the game?
Huneoh    |   21-8-2020 04:15 PM    |   View:2138    |   Reply:1
WolandPetrov 27-4-2021 03:39 PM
 
Ragnarok M: Eternal Love - MMORPG Mobile
kerahlekung    |   2-11-2018 03:14 PM    |   View:5435    |   Reply:6
socialevil 27-4-2021 01:49 PM
 
ASIA PACIFIC PREDATOR LEAGUE 202021 AKAN BERLANGSUNG PADA APRIL 2021
LisaMugichan_99    |   18-3-2021 04:03 PM    |   View:928    |   Reply:0
LisaMugichan_99 18-3-2021 04:03 PM
 
Senaraikan game-game Nintendo kegemaran anda dari 80an dan 90an agree
Jungleman    |   11-3-2021 11:30 PM    |   View:1425    |   Reply:4
Jungleman 17-3-2021 12:22 AM
 
Game ini pernah gemparkan gamers Malaysia pada tahun 2008 attach_img agree
top5complete    |   26-2-2021 05:22 PM    |   View:1930    |   Reply:1
Jungleman 11-3-2021 11:40 PM
 
Minecraft agree
nawz    |   14-2-2011 12:05 PM    |   View:3634    |   Reply:2
mazkin7 10-3-2021 08:46 PM
 
Celebrating the 1st Anniversary of Crisis Action with Endless Bonus attach_img
feipogamer    |   28-10-2016 05:05 PM    |   View:2348    |   Reply:1
Liam21 4-3-2021 02:12 PM
 
Final Fantasy XII (PS2) agree  ...2
Chynez    |   16-2-2007 02:53 PM    |   View:6664    |   Reply:26
HangPC2 25-2-2021 08:10 PM
 
Cetak Rompak Game Resident evil dalam masa 5 hari agree
piao    |   1-2-2021 05:29 PM    |   View:1132    |   Reply:0
piao 1-2-2021 05:29 PM
 
Kenapa Harga Console Nintendo Switch Naik Mendadak?
Supersirap    |   18-5-2020 12:09 AM    |   View:4544    |   Reply:11
whatweIneer 20-1-2021 10:03 AM
 
10 Game Mobile Multiplayer untuk Dimainkan Semasa PKP attachment agree
trunks    |   8-1-2021 08:15 AM    |   View:2605    |   Reply:3
trunks 10-1-2021 03:32 AM
 
PC games yang korang main sekarang? attachment agree  ...23456..24
finnie    |   15-3-2005 02:25 PM    |   View:154150    |   Reply:466
Dien5877 10-1-2021 03:24 AM
 
Vin Diesel Is A Dinosaur Hunter In Ark 2 attach_img agree
Aking    |   11-12-2020 05:43 PM    |   View:1489    |   Reply:0
Aking 11-12-2020 05:43 PM
 
Sebelum PUBG Mobile, Mobile Legends, Ini Adalah Permainan Mudah Alih Popular Dah agree
trunks    |   25-11-2020 09:32 PM    |   View:2208    |   Reply:3
abcdotcom 9-12-2020 12:29 PM
 
Free Online Games(Banyak giler...)For Broadband user only!!! agree
jimbait    |   11-10-2007 12:15 AM    |   View:6155    |   Reply:10
kambinggila 29-11-2020 11:04 AM
 
Dispatch of army
da_henz    |   10-9-2006 05:09 PM    |   View:4511    |   Reply:10
sandpk 28-11-2020 03:51 AM
 
Ada sapa main ragnarok online tak?
llltroylll    |   19-11-2020 09:22 PM    |   View:1379    |   Reply:0
llltroylll 19-11-2020 09:22 PM
 
PC Games apa yang korang main time PKP nie?? agree  ...23
CliptecJr    |   8-5-2020 10:01 AM    |   View:8453    |   Reply:42
llltroylll 19-11-2020 09:13 PM
 
Game of Sultans Newbie Thread attach_img agree
Annaliese    |   14-11-2018 01:10 AM    |   View:4583    |   Reply:9
zaza_babypink 13-11-2020 03:31 PM
 
Among Us Mobile agree
kemaruk    |   12-10-2020 11:33 PM    |   View:2415    |   Reply:9
FanTasyCreaTioN 28-10-2020 05:02 AM Polls
 
‖► SONY PlayStation 4 : Dunia kembali menggila Newbie Thread attach_img agree  ...2345
jgfjhdjhg    |   11-6-2013 12:57 PM    |   View:57839    |   Reply:87
hayrin86 12-10-2020 08:59 AM
 
commandos HD agree
bangcak    |   3-9-2020 01:20 PM    |   View:2388    |   Reply:3
NazreenNazari 20-9-2020 11:58 AM
 
WORLD OF WARSHIPS (WoWS) attachment agree
shamsadis    |   20-7-2019 03:34 AM    |   View:6036    |   Reply:9
copy_paste 19-8-2020 09:54 AM
 
Mobile Legends agree  ...2
CliptecJr    |   3-5-2020 12:26 PM    |   View:4921    |   Reply:38
J4I 4-8-2020 01:31 AM
 
Our World The Walking Dead 2019 agree
manjalara_01    |   12-10-2019 12:39 PM    |   View:3092    |   Reply:4
sileqopu 1-8-2020 11:18 AM
 
Bosan Duduk Rumah? Ini 5 Game Telefon Pintar Yang Anda Boleh Main Bersama Keluar agree
trunks    |   29-7-2020 08:28 PM    |   View:2828    |   Reply:9
ip_lepat 30-7-2020 09:37 PM
 
10 Cara main game Android di Laptop windows/mac attach_img agree
trunks    |   16-7-2020 10:19 PM    |   View:1940    |   Reply:0
trunks 16-7-2020 10:19 PM
 
Left to Survive attach_img agree  ...2
sarah82    |   26-5-2020 07:57 AM    |   View:6434    |   Reply:35
sarah82 13-7-2020 09:28 AM
Next »

Quick post

You can still enter 200 characters
You have to log in before you can post Login | Register

Points Rules



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-11-2021 05:10 PM GMT+8 , Processed in 0.069167 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top Return to the forum