CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Tak Sangka "Setia" Tersenarai Sebagai Finalis - Elizabeth Tan

14-11-2016 06:51 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 5384| Komen: 42|Original author: Oleh: Maly Rosli

Description: Diumumkan finalis Anugerah Juara Lagu ke-30 (AJL30) menerusi lagu Knock Knock, Elizabeth Tan tahun ini sekali lagi akan berentap di pentas berprestij itu dengan lagu Setia ciptaan Faizal Tahir, Mike C ...
Diumumkan finalis Anugerah Juara Lagu ke-30 (AJL30) menerusi lagu Knock Knock, Elizabeth Tan tahun ini sekali lagi akan berentap di pentas berprestij itu dengan lagu Setia ciptaan Faizal Tahir, Mike Chan dan Ezra Kong.



Sumber foto: IG Elizabeth Tan

Tidak menyangka namanya akan tersenarai sebagai finalis, Elizabeth bagaimanapun gembira apabila lagu Setia, ciptaan Faizal Tahir berjaya ke AJL31.

“Ketika membuat persembahan pada Separuh Akhir Pertama Muzik Muzik 31, saya rasa ada beberapa kekurangan dalam nyanyian saya. Berbanding Knock Knock, genre untuk lagu Setia lebih berat dan serius.

“Kalau dilihat daripada senarai lagu yang bertanding, persaingannya sangat sengit kerana semua lagu ada kekuatan tersendiri,” katanya kepada Harian Metro.



Sumber foto: Malay Mail

Kejayaan kali kedua ini sememangnya menyemarakkan lagi semangat Elizabeth untuk terus memperkukuh kerjaya dalam industri muzik tanah air yang dimonopoli penyanyi Melayu.

Sementara itu, penyanyi itu turut giat mempromosikan single baru ciptaannya bersama Audi Mok dan Shazee Ishak, Tabah yang turut menjadi bualan peminat. - CARI

27

Bagus
31

Marah
30

Terkejut
24

Sedih
15

Lawak
7

Bosan

Friends Rank (134 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote EhhEtonLahh 14-11-2016 07:01 PM
ai pon ta sangka...
Quote minahsenget 14-11-2016 07:03 PM
kalau dia x sangka kita lagilahhh
Quote sepertiitu 14-11-2016 07:16 PM
ai lagi tak sangka
Quote Ferr_Remy 14-11-2016 07:34 PM
I mmg da agak, Lizzy. U r talented and pretty.
Quote de_ikea 14-11-2016 07:39 PM
Last year lizzy mnyesal dgn showmanship sheols masa final ajl. This year, dont make same mistakes lizzy! All the best!
Quote cikmouse 14-11-2016 07:52 PM
Good luck lizzy..apa2 pn..iols likeee lagu setia versi solo FT..very ohsem lor..
Quote cahaya_almas 14-11-2016 08:06 PM
Lagu ni best tau...suka part selamat pagi sayang...apa khabar dirimu...mcm bgn pg bkk mata je terus igt org yg tersayang....mgkn org tu bkn milik kita..huhu
Quote sepitsiput 14-11-2016 08:08 PM
meols suka lagu Tabah sheols! classssyyyy
Quote sepitsiput 14-11-2016 08:08 PM
meols suka lagu Tabah sheols! classssyyyy
Quote kiambang 14-11-2016 08:36 PM
Menyanyi mxm hauk.. ajl nie pertandingan lagu bagus n penyanyi nyanyi bagus atau lagu famous.. muskil cara penjurian...
Quote sepitsiput 14-11-2016 08:58 PM
isu penyanyi hauk di pntas AJL ni dah lapuk....sejak zaman Raja Ema, Erra Fazira tarik diri lagi....even zaman Fauziah Latif tercungap2 lagu sahabat, Saleem menyanyi Juwita x keluar suara, Ana rupali kehaukan x cukup nafas, suara terkucil anuar zain,  Amy mastura kehaukan lagu Akan Datang hinggalah je Nek Ziana yg hausss syurga di hati kita serta persembahan kutip madu lebah Alyah sesal separuh nyawa....tp kehaukan penyanyi di pentas AJL x le seteruk amatur....pentas masih prestij....anugerah utama masih anugerah penciptaan lagu...vokal sekadar anugerah sampingan jah.... so?
Quote makbedah 14-11-2016 09:54 PM
cikmouse replied at 14-11-2016 07:52 PM
Good luck lizzy..apa2 pn..iols likeee lagu setia versi solo FT..very ohsem lor..

sama... FT sentuhan dia sedap
Quote MsKathryn 14-11-2016 11:13 PM
Good luck lizzy..
Quote melinda_kerr 14-11-2016 11:30 PM
haukke? iols dgr ok je dia nyanyi compare dgn lagu hang pi mana. paling tak puas hati kenapa Ezad tak dapatt
Quote Orix 14-11-2016 11:32 PM
lagu pebret iols
Quote Orix 14-11-2016 11:32 PM
lagu pebret iols
Quote alieyrina 14-11-2016 11:37 PM
Ehh bestla lagu nii..tgk bideo klip dia pun ala2 tragis..
Quote caramel_cloud9 14-11-2016 11:44 PM
Tp kenapa bukan FT yg nyanyiii. Nak tgk dia perform
Quote caramel_cloud9 14-11-2016 11:45 PM
melinda_kerr replied at 14-11-2016 11:30 PM
haukke? iols dgr ok je dia nyanyi compare dgn lagu hang pi mana. paling tak puas hati kenapa Ezad ta ...

Iols pun. Kenapa lagu tu tak terpilih. Melodi lirik sedap. Sore pun sedap

Lihat semua komen(42)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

10-12-2022 02:41 AM GMT+8 , Processed in 0.087500 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top